A Cigány

Bakancslistához adom
Le Gitan
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-olasz filmdráma, 98 perc, 1975

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

José Giovanni bűnügyi drámájának főszerepét Alain Delon játszotta el. Hugo Sennart - alvilági nevén a Cigány - megszökik a börtönből. Miközben a rendőrség elől bújkál, már tervezni kezdi a következő rablását. Yann Cug, az ismert, párizsi kasszafúró egy sikeres "meló" után hazatér és veszekedni kezd a feleségével. Egy véletlen baleset folytán a nő kiesik az erkélyről és meghal. Yann nem várja meg a rendőrséget, hogy ártatlanságát bizonygassa. Rejőzködés közben találkozik Cigánnyal.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
filoszemitabéluska 2020 ápr. 08. - 18:55:29
Mi az, hogy "a cigány"? Cigányok, vagy sok cigány. Mindig hordába szerveződve léteznek.
6/10
agyatlanzombi 2020 ápr. 08. - 08:07:33 6/10
Alain Delon mint bajuszos cigány.. ha-ha! De maga a film nem olyan rossz. "-Csicskának nézel bennünket? -Annak nézlek, ami vagy!" Most meg lehet nézni a videán. Erős közepes.
Nágel Róbertné 2013 dec. 07. - 12:10:13 Előzmény Ayrton Corvus
Ezt a filmjét sajnos még nem láttam a legnagyobb kedvencemtõl. Nekem Delon a színész KIRÁLY.Amit tudtam, megvettem ill. felvettem video-ra, elég nagy a gyûjteményem. Ezt még nem tudtam elkapni sehol, pedig nagyon kíváncsi lennék rá. Biztos vagyok benne, hogy ebben is szenzációsat alakít Delon - látatlanban is megkapja tõlem a 10/10-et.
9/10
Ayrton Corvus 2011 aug. 03. - 23:27:23 9/10
Hát én nem tudom mirõl beszélsz. Egyszeri megnézem és neki ugrok a filmnek ez valahogy nem megy.
A film természetesen nem egy Két férfi a városban, de Giovanni és Delon mindent kihozott a témából. Ahogy ott bántak a cigánysággal az tényleg rasszizmus, ezt a filmet nyugodtan megnézhetnék napjaink politikusai, roma vezetõi, és akkor csöndbe maradnának.
Szerintem meg Delonnak a bajusz, a kalap és a kendõ nagyon jól állt. A véletlenek sorozata, majd a végén Hugo és Jan egy lakásba köt ki, elég ironikus. Remek mellékszereplõk Renato Salvatori és a bajusz nélkül alig felismerhetõ Maurice Barrier, na és az idén elhunyt Annie Girardot. Delon játéka zseniális, mint mindig. Precízen pontosan rabol, az árulókkal kegyetlenül hidegvérrel végez. Egy gyermek vagy az orvos társaságába kissé elérzékenyül. Betyárbecsület. Nem lövi le a felügyelõt. "Nem vagyok gyilkos!"
Amúgy a film nekem már megvan az eredeti francia dvd9 kiadásban.
9/10
Ayrton Corvus 2010 júl. 13. - 19:54:20 9/10
Ha valakit érdekel a film eltud érni, eredeti hanggal és szinkronnal is megvan.
9/10
Ayrton Corvus 2009 okt. 11. - 14:12:04 9/10
Na itt is én vagyok az elsõ hozzászóló, mint a Delon filmek nagy részénél. A filmtõl amit vártam azt is kaptam. José Giovanni a Két Férfi a Városban után ismét remeket alkotott. Delon ebben a korszakában a 70-es években bármit és bárkit eljátszhatott, mindig 100%-ot nyújtott. Sajnálatos módon a magyarországi kiadók, sok más híres Delon filmhez hasonlóan ezt se képesek kiadni, mentségükre a kiadók fele lassan tönkre megy, de elõtte se nagyon törték magukat.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu