A cingár férfi dala

Bakancslistához adom
Song of the Thin Man
amerikai krimi, 83 perc, 1947

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

William Powell és Myrna Loy hatodik és utolsó alkalommal testesítik meg Dashiell Hammett stílusos szuper-zsaruit, itt New York klubjait pásztázva, hogy egy gyilkosság bűnjeleit megtalálják.

Stáblista:

Szereplők

Nick Charles
Nora Charles
Clarence "Clinker" Krause
Nick Charles Jr.
Tommy Edlon Drake

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ad mala 2012 aug. 01. - 19:14:28
Imádnivaló ez a sorozat! Ma is izgalmas és nevettetõ, kicsit film noiros, de alapvetõen vígjáték, egy remek karakterpárral, nagyon ki vannak találva, a párbeszédek nagyon szellemesek és a színészek óriási lendülettel és bájjal hozzák az egymást kedvesen csípkedõ nyomozó-házaspárt. Bátran ajánlom az összes részt.
feketevipera 2012 márc. 12. - 21:32:42
Könnyed délutáni szórakozásnak elmegy a film, de semmi több. A sztori nagyjából átlagos, mindenki gyanús, aki gyanús lehet, lassacskán csordogál a történet. Érzésem szerint túlzottan erõltetetté vált a történet egy idõ után, jöttek a többé-kevésbé kiszámítható fordulatok, igazán élvezni nem nagyon lehetett a filmet, mai szemmel nézve kissé lapos. Akár egy izgalmas krimi vagy egy jó film noir is lehetett volna belõle, sajnos nem lett. Sok helyen mintha önmaga paródiája lett volna az egész a humor miatt, bár a fõszereplõ házaspár évõdései sajátos hangulatot kölcsönöztek a filmnek. Sajna a figurák sem voltak túlságosan kidolgozva, pedig ez is dobott volna a színvonalon. Összességében egy közepest tudnék adni, többre számítottam, mint amit kaptam.