A család, amely szembeszállt Hitlerrel

Bakancslistához adom
The Family That Defied Hitler
angol dokumentumfilm, 2002

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Amikor a fasiszta Németország 1939-ben megszállta Lengyelországot, a Frydman család több millió zsidóhoz hasonlóan halálra ítéltetett. Roman Frydman, a vagyonos ügyvéd nem sokkal azután eltűnt, hogy csatlakozott a lengyel hadsereghez. Felesége, Lucja és két kislányuk a varsói gettóba került, ahol ezrek haltak meg betegségekben és az éhezéstől, még mielőtt megkezdődtek volna a tömeges deportálások a treblinkai koncentrációs táborba. Annak, hogy a család bármely tagja is túléli a háborút, nagyon kicsi volt az esélye. Annak, hogy mind a négyen visszatérnek, és aztán meg is találják egymást, gyakorlatilag nulla volt az esélye. És mégis: mindannyian megmenekültek a haláltól, és a család 1945-ben csodával határos módon újra egyesülhetett.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
fáklyás menet 2012 jan. 27. - 21:05:28
Nem létezett "fasiszta Németország", így Lengyelországot sem szállhatta meg. Azt felosztotta egymás között a nemzetiszocialista Németország és a nemzetközi szocialista (kommunista, bolsevikok uralta) Szovjetunió és e két ország szállta meg - megjegyzem, a szovjetek által megszállt rész azóta se került vissza a lengyelekhez, ellentétben a németek által megszállt résszel (és azon kívül még több német terület lett Lengyelországé).
Ford Mustang 2011 júl. 19. - 18:56:06 Előzmény tombenko
Ezt képletesen kell érteni. Nem fizikailag szálltak szembe vele, hanem azzal, hogy megpróbáltak elmenekülni, és hogy egyáltalán meg merték az egészet kockáztatni, mondván, hogy van még remény számukra.
tombenko 2011 márc. 08. - 15:12:35
Már miben?