Utta Danella - Családi titok

Bakancslistához adom
Das Familiengeheimnis
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német filmdráma, 175 perc, 2004

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Apja, Carl Ludwig születésnapjára sok-sok év után első alkalommal tér haza a szülőföldjére Jakob Goltz, a híres külföldszakértő újságíró. Jakob a csinos felesége, Madlon társaságában érkezik, akit igazából nem is szerelemből, hanem felelősségtudatból vett feleségül. Szeretni és szeretve lenni azt valójában sosem tanulta meg. Ennek igazi oka Jakob szemében az anyja, Jona.

Az anyjával való találkozás is régi sebeket tép fel, ugyanis mind a mai napig nem tudta megbocsátani az anyjának, hogy állandóan olyan elutasító volt, és a közös családi életben is csak elvétve vett részt. Mindig is egy hűvös, megközelíthetetlen nő maradt, aki a «második» életét a tópart másik oldalán örökölt birtokán élte. Itt ismerkedett meg Madlon Rudolffal, Jakob anyja intézőjével, annak egyik látogatása során, és iránta hamarosan többet is érez, mint amennyit magának bevall.

Jakob is külön utakra téved. Clarissa, aki még egy teenager lány volt, amikor őt utoljára látta, nos, időközben egy elbűvölő fiatal nővé serdült. Már kislányként is szerelmes volt Jakobba, most pedig meg szeretné a férfi szívét is hódítani. Érzéseitől tartva Jakob pontosan azzal a hűvös érzelmi távolságtartással reagál a lány közeledésére, mint ahogy azt az anyjától eltanulta. Úgy tűnik, az anyja keményszívűsége csak boldogtalanságot hoz mindenki számára. Jakob viszont nem is sejti, hogy az anyja sötét titkot rejteget magában, ami árnyékként nehezedik a családra.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Carl Ludwig Goltz
Clarissa Bornemann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 febr. 07. - 15:16:32 9/10
Egyike azon Utta Danella filmeknek - sőt ez éppen két részes, amit sokan szívesen megnéznének magyar szinkronnal.
9/10
grosz_i 2023 febr. 06. - 17:40:52 9/10
Bizonyára oka van, hogy egyik csatorna sem rokonszenvez az Utta Danella filmekkel, következésképp nem is készül(t) belőlük szinkron, ill. elvétve egy-egy, de azok messze nem Danella legsikeresebb, legnézetebb filmjei...