A cukrász

Bakancslistához adom
The Cakemaker
16 éven aluliak számára nem ajánlott izraeli-német film, 104 perc, 2017

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

Tomas berlini cukrászdájába egy szép őszi napon besétál az izraeli Oren, aki munkája miatt gyakran jár a városban. Az elkövetkező hónapokban egyre többször ugrik be süteményért, és hamarosan szenvedélyes kapcsolatba kezd a férfival. Egy nap azonban nyomtalanul eltűnik. A kétségbeesett Tomas a keresésére indul: útja Jeruzsálembe vezet, ahol Oren családjának kávézójában kezdi sütni csodálatos tortáit. A különleges német sütemények felvirágoztatják az üzletet, és az eleinte bizalmatlan család is befogadja a szűkszavú idegent. A háttérben lappangó titkok azonban nem maradhatnak örökre rejtve...
Bemutató dátuma: 2018. január 25. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Attila Gacsályi 2019 máj. 06. - 16:22:35 1/10 Előzmény Edmond Dantes
Főleg ott fertőz. Mondjuk a Spettersben seggbedöfés által is.
7/10
funfun 2019 febr. 27. - 09:44:52 7/10
7 pontot ért nálam a film. Ahhoz képest, hogy ilyen hosszú ideig készült, néhány kifejezetten zavaró elem maradt a sztoriban. Innentől SPOILER!!!

Nem értem, Oren felesége miért ilyen slampos,és a kávézója is olyan, amit szerintem nálunk a NÉBIH bezárna. Tehát miért jött össze vele egyáltalán a férje? Vagy a halála után lett ilyen slampos? És Tomas hogy tudott összejönni vele, lévén meleg, és ha már nő (még ha a volt szerelmének a felesége), baromira nem olyan küllemű, aki egy meleget tartós kapcsolatra el tudna csábítani. Szerintem. Amúgy az első aktusuk klisé szerinti: a konyhapulton a kávézóban. Az egészet nem tartottam hitelesnek.

A sógora, aki nem szívelte a berlini cukrászt, miért lett hozzá negédesen kedves, mikor az anyjához meghívta vacsorára? Kettesben voltak, kimértebb is lehetett volna - az embernek az volt a benyomása, talán megkedvelte. De nem.

A repülőjegy foglalása: csak úgy? Se útlevél nem kellett hozzá, se semmi? Vagy Tomas útlevele nála volt, amit kötve hiszek? És mi 400 sékel, mikor 25 sékeles órabérért dolgozik, pont annyiba került a kávé és a szendvics az első látogatásakor a kávézóban.

Az uszodában hogyhogy saját szekrénye volt Orennek, amit még halála után is biztosítottak? Lehet, van éves szekrénybérlés, nem tudom, de nehezen hiszem, én más gyakorlatot ismerek, igaz, nem Izraelben. Viszont a szekrényben talált guminak mi volt a mondanivalója? Hogy ott is ismerkedett Oren, és helyben használta is - tehát Tomast is megcsalta? Mert miért kellett a gumit az uszodai szekrényben tartania?

Amúgy mi történt a berlini cukrászdával, amíg Tomas távol volt hosszú hónapokig? Úgy tűnt, saját tulajdona. Bezárta, majd újra nyitotta, és az simán működött tovább, mintha nem lett volna szünet? Azért ilyenkor elpártolnak a vevők, túl hosszú idő. Amúgy az otthoni bevételéből kellett élnie, mivel az izraeli keresete rendkívül alacsony volt. Először szállodában lakott, aztán lakást bérelt...

A legjobb jelenet szerintem az volt, mikor Oren anyjánál volt és közösen főztek, majd az anya állt a majdnem kész étel fölött a tűzhelynél, míg Tomas a fia szobájában volt.
offtopic
sexykex 2018 dec. 27. - 17:24:36 Előzmény sexykex
A támadások előtt: Lehet, hogy a melegek nem ilyenek, csak én szeretném, hogy ilyenek legyenek. Ha két szőrös majom, vagy két meztelen csiga együtt nevel gyereket, az valószínűleg komoly károkat fog okozni azok mentális fejlődésében, de ugyanez igaz a csonka családokra is. Magyarországon 1962-ig büntették a homoszexualitást, de utána sem nézték jó szemmel a hatóságok. Ezért nem riszáltak, nem nyávogtak a meleg férfiak, hanem megnősültek, gyereket csináltak, aztán szabadidejükben nem nőstényekre, hanem hímekre vadásztak. Legtöbbjük igenis megszerette a párját és férfiként nevelte a gyerekét.
A politikai és vallási diktatúrákban mind a mai napig üldözik a melegeket, amit hibának tartok. Ugyan akkora hibának, mint a liberális társadalmak túlzott engedékenységét. Miért nem elegendő az élettársi kapcsolat, miért kell bohózattá silányítani a házasságot? Ma már divat melegnek lenni, sőt megkezdődött a pedofília kifehérítése is. (Lásd: Alok Vaid-Menon Budapest Pride) Nem hiszem, hogy ez lenne a megfelelő irány az emberiség jövője szempontjából.
sexykex 2018 dec. 26. - 13:58:11
Sohasem jártam Izraelben – jó volt nézni a Jeruzsálemi képeket. Viszont sohasem fogok odautazni a Zsidó Közösség miatt. Itthon nekem is voltak zsidó osztálytársaim, barátaim, de ők valószínűleg nem voltak teljesen „kóserek”. Talán még a tórát sem ismerték.
Ez egy ragyogó film. Nem csak azért, mert új megvilágításba helyezi a homoszexuálisokat, hiszen eddig is tudtam, hogy túlnyomó részük ilyen – valódi, hagyományos családra, gyerekre is vágynak. Nagyon-nagyon megragadott az őszintesége, a szinte kézzelfogható emberi melegsége.
Edmond Dantes 2018 dec. 18. - 09:56:41 Előzmény prokrusztesz
Csinálj te is olyant, ami jól jövedelmez...ha tudsz. Arra legalább tuti h 10-t adsz.

Edmond Dantes 2018 dec. 18. - 09:54:15 Előzmény Attila Gacsályi
Na, annyira azért nem kell vigyázni. Filmvásznon keresztül nem fertőz.
1/10
Attila Gacsályi 2018 dec. 17. - 20:03:30 1/10
Vigyázat, buzis!
10/10
Elisabeth53 2018 jún. 22. - 00:11:05 10/10
Soha nem fogom elfelejteni ezt a filmet. Az érzelmek, a meglepő fordulatok, minden olyan csendes és nyugodt, de a mélyben lassan közeleg valami nagyon szép. Ilyen történetet kitalálni csak nagy művészek tudnak.
Jsmal75 2018 jún. 21. - 14:48:33
" homoszexualitás- és a zsidó-német-kártya kijátszása még mindig jól jövedelmez..." Na kíváncsi voltam, mikor jön az első sötét paraszt vmi hasonlóval. Nem kellett sokat várni.
1/10
prokrusztesz 2018 ápr. 20. - 13:31:34 1/10
Annyira unalmas, lapos és közönséges a sztori, hogy az egyik nézőkolléga fél óra után hangosan horkolni kezdett....
Sem izgalom, sem látvány, sem tanulság nincs a filmben. Teljesen feleslegesen kidobott pénz és idő volt megvenni a jegyet és kivárni a végét.
Sajnálatos, hogy egy ilyen film ma megjelenhet, erre valakik nem kevés pénzt költhetnek és ilyen magas pontszámot érhet el.
De hát ilyen a világ: a homoszexualitás- és a zsidó-német-kártya kijátszása még mindig jól jövedelmez...
1/10
Szasa. 2018 ápr. 19. - 23:45:35 1/10
Sablonos, az elejétől a végéig kiszámítható történet, tele agyon ismételt klisékkel és fárasztó közhelyekkel. Mindketten nagyon untuk.
10/10
nane 2018 ápr. 06. - 07:13:57 10/10
Mostanában a legjobb film amit láttam.
9/10
Szeretem a filmeket 2018 márc. 16. - 10:52:04 9/10
Nem akciófilm kedvelőknek. Feltöltődve jöttünk ki a moziból. Minden pillanatát élveztük.
10/10
cserkutiz 2018 febr. 04. - 20:29:02 10/10
Mind témájában, mind kooprodukciójában különleges film, amit csak ajánlani tudok a tartalmas filmeket kedvelõknek. Emberi történet, Hollywood-i máz nélkül
jn 2018 jan. 30. - 00:44:18
Szuper jó, tartalmas film néhol átlagos, néhol viszont brutálisan jó, moziszékbe szögezõ színészi játékkal-snittekkel azoknak, akik túl tudnak lépni a b*zizáson :)