A dalra fakadt szív

Bakancslistához adom
One Heart Broken Into Song
kanadai filmdráma, 97 perc, 1999

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A tizennyolc éves Lyla (Linette Robinson) fülig beleszeret a huszonegy éves Hankbe (Rainbow Francks), aki egy fehér ló hátán tűnik fel Whylah Falls-ban. A pár együtt megszökik Hank álmának megvalósítása reményében, hogy vasúti felügyelő legyen. Viszont beköszönt Kanadába a gazdasági válság, melynek következtében Hank nem képes munkát találni, és vigasztalásként az italhoz fordul.

Stáblista:

Szereplők

Lyla Cromwell
Hank Johnson
Sweet Cromwell
Serious Cromwell
Hud Jarvis
Kishi Croxen

Hozzászólások

Szerinted?
renoci 2011 jan. 04. - 12:23:28 Előzmény jeffero
Most akkor a nagybácsi ölte meg a Hanket? valamit tett a sörbe?
jeffero 2010 dec. 31. - 12:26:01
Érdekes atmoszférájú film, amelyet beleng a mélabús, szomorú hangulat, amely részben Lyla családjából, pontosabban édesapjától ered, aki nem nézi jó szemmel lánya álmodozását, és hogy szabadidejét a költészetnek szenteli, verseket olvasgat, saját verseket ír. Ez az apai hozzáállás löki a lányt a szintén álmodozó Hank karjaiba. De talán szeretõ apa lehetne, és máshogy is alakulhatna a kapcsolatuk, ha nem végezne olyan munkát, amelyet nem szeret, mert a kényszerû bányai munka nem csak az egészséget, hanem mást is tökretesz az emberben.

A történet egyszerû, tipikus fekete sztori, szerintem már láthattuk más hasonló filmekben, amelyek ilyen régi kort idéznek. Mondhatjuk, hogy a drámai végkifejlet borítékolva van, mert kezdettõl áthatja a filmet ez a különös hangulat, amelybõl néha Lyla versei szakítanak ki. De ha rossz dolgok is történnek, egy igazi költõt ez erõsít meg, hogy mindenfélét megtapasztal, így lesz belõle a legjobbak egyike, és talán amiatt is vágott bele Lyla a kalandba, mert az olvasott versek erre késztették, na meg fiatal, lobbanékony, lázadó szíve is hajtotta.

A szinkron szerintem elfogadható volt, más, csak Movies24-en látható filmekbõl ismerõs hangokat hallottam, de ezek nem nagyon vontak le az értékébõl. Nem csúcs film, az tény, de aki szereti a különleges atmoszférájú filmeket, vagy a feketékrõl szóló történeteket, vagy csak valamennyire érdekli a költészet, annak szerintem érdemes bevállalnia. Nem olyan film, amelyet többször megnéznék, de egyszer elmegy.
1/10
laborador 2010 júl. 31. - 19:06:01 1/10
Szórakozni szeretnék, és nem a ratyi, nívótlan sz@rokat akarom nézni és hallgatni!
sültkrumpli 2010 júl. 31. - 18:36:48 Előzmény laborador
Hogy neked mennyi bajod van...:)
1/10
laborador 2010 febr. 12. - 10:08:01 1/10 Előzmény Zoltka
És még a szinkronrendezõ is rohadjon meg!!!
1/10
Zoltka 2010 febr. 11. - 16:05:49 1/10
Unalmas, egyhangú az egész.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu