Film

A dicsőség arcai

/Indigenes/
algériai-francia-marokkói-belga háborús filmdráma, 123 perc, 2006

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

1943. Három esztendeje, hogy a németek megtörték a franciák ellenállását. Nem így Afrikában, ahol fölállítják az első francia hadsereget. Százharmincezer arab és más afrikai származású katona szolgál a trikolór alatt. Miközben ők az életüket tették föl a németek elleni harcra, sok francia "indigenes"-nek, bennszülötteknek csúfolja őket. Feltárul néhány katona sorsa: a nemes Abdelkader keményen küzd az ügyért, Yassirt inkább a pénz motiválja, Said a szegénység elől menekül, míg Messaoud romantikus álmodozó. Miközben feletteseik szinte semmibe veszik őket, felbecsülhetetlen szolgálatot tesznek Franciaországnak.

Stáblista:

Szereplők

Abdelkader
Messaoud
Margueritte village Vosges
Roger Martinez

Díjak és jelölések:


Vélemény:

szavazat: 9/10 2010 ápr. 16. - 18:07:33
2010 ápr. 16. - 18:07:33

Jó kis film, nem a szokványos hálivúdi történet. Jól bemutatja, hogy emberek képesek meghalni az abszolút semmiért. A film alatt végig bennem van, hogy Algír katonák, mi a fenéért harcolnak francia színekben olaszországban a németek ellen? Samy Nacery pedig szokás szerint zseniális a filmben, nagyon sajnálom, hogy afféle taxi szerû blõdliségben is kell látnom.

2008 febr. 06. - 23:57:56
2008 febr. 06. - 23:57:56

Nagyon tetszett. A második világháború eseményit kicsit más szemszögbõl mutatja be. A legtöbb ilyen témájú film a legfontosabb csatákkkal és személyekkel foglalkozik. Mindenképp érdemes megnézni ha már unjuk a partraszállós hollywoodi filmeket. Bár bizonyos részek emlékeztettek a Ryan közlegény megmentésére. A háború pusztitásának képeit is igyekeztek realisztikusan ábrázolni elhullott állatok, romok stb. Az érzelgõs részek mellé jut harci jelenet is kellõképpen.

Színházi előadások az ünnepekre Budapesten
Színházi előadások az ünnepekre Budapesten

2018. december 25 -31. közötti időszakból válogattunk.

Jegyvásárlás