A dinoszauruszok nyomában

Bakancslistához adom
Dinosaurs Alive
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm, 40 perc, 2007

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Ebben a filmben a Triász korszak és a Krétakor közötti időszak dinoszauruszai és őskori szörnyei elevenednek meg az IMAX hatalmas méreteinek köszönhetően életnagyságban.
A paleontológusokkal együtt tárhatjuk fel annak bizonyítékait, hogy ezeknek az élőlényeknek a leszármazottai még ma is köztünk járnak (vagy éppen repülnek).

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
tombenko 2012 dec. 02. - 01:09:19
Ezzel a pozitív példával azért lehetne vitatkozni. Másrészt a félelem tényleg visszatartó erõ lenne? Szerintem nem, sokkal inkább a belátás, az intelligencia, a neveltetés, a környezet.
boom46 2012 dec. 01. - 23:31:01 Előzmény Gergely1993
Hát éppenséggel azért "több a bûnözés", mert több a lakosság.

Amúgy ja, milyen pozitív is a Biblia: öld meg ezt, végezd ki azt, rabolj, fosztogass, orgyilkolj, lopj, erõszakolj...
Én 18 év alatt senkit nem engednék a közelébe!
tombenko 2012 dec. 01. - 21:23:26 Előzmény karabaszmarki
Einstein speciel kifejezetten elutasította bármelyik istenség létezését... Amikor istent emlegetett, akkor valójában az Univerzumot értette alatta.
Shapira 2010 ápr. 07. - 17:16:05 Előzmény Gergely1993
Tökéletesen egyetértek veled. Pont most tanultuk töribõl, hogy hogyan ALAKULT KI a keresztény vallás, meg a többi is. Egész egyszerûen valaki kitalálta, abból pedig egy másik átvette elemeket, és így tovább, mígnem csomóan hinni keztek benne, szent könyvet írtak, és a többi.

Ja és andrasberta! A filmet szerintem nyugodtan megnézheti egy 6-7 éves, a 12-es karika azért van mert, vannak ragadozó dínok benne, akik meg akarják enni a többit. :) Szóval nyugodtan vihetsz egy 12 éven alulit is megnézni.
andrasberta 2010 márc. 17. - 12:51:20 Előzmény Gergely1993
Hogy gebednétek meg bameg, válaszolni egy se tud. filmet nem is láttátok.... Pofázás az megy...
Gergely1993 2010 márc. 16. - 22:18:51
Sziasztok!
Én nem hiszek Istenbenben,de viszont úgy vélem,hogy a biblia egy remek könyv,mert a történeteibõl pozitív tanúlságokat vonhatnak le az emberek.Szerintem azért alkották ezt az emberek,hogy összetartsák az egységüket és ,hogy rend és fegyelem legyen a közéletben.Ma már egyre kevesebb hívõ van,egyszerûen nem "divat" hinni istenben,de egyre több a bûnözés is...Talán nem is lenne,gond,ha az emberek félnének újra komolyan attól,hogy,ha bûnt követnek el,akkor a menyországi belépõvel fizetnek,mert legalább,akkor elviselhetõbbek.:D
persze ez az én saját véleményem,szívesen olvasnám másokét is,úgyhogy gyerünk,írjatok!

Egyébként,tényleg nagyon sok alaptalan,meseszerû eleme van a bibiliának,nyílván,akkor még ez volt az emberek legtágabb tudományos ismeretük,amit tükröznek ezen dolgok.
andrasberta 2010 febr. 04. - 08:40:31
Hali,

Mielõtt elmélyednétek teológia vitákba egy gyors kérdés:
miért kapott 12-es karikát? 6-7 éves gyerekeknek ajánlanátok?

Köszi,

A
Shapira 2009 nov. 14. - 13:15:57 Előzmény karabaszmarki
a Bibliában tisztán le van írva (ill. valamelyik keresztény-fanatikus leírta), hogy egy nap emberi egy napot jelöl, nem pedig évezredeket. most jutott eszembe a Bábel-tornya történet: az emberek hatalmas tornyot emeltek, hogy elérjék Istent, aki erre megbüntette õket - összekeverte a nyelvüket. Azt nem értem, ma miért nem történik ez, ha ma már egy 300 méter (vagy még annál is jóval nagyobb épület) sem számít már nagy szenzációnak. Efféle megszámlálhatatlan dolog van a Bibliában, ami mind azt bizonyítja, hogy a benne leírt történetek nem valódiak. ma már tudjuk, hogy a dinoszaurusz ma is köztünk járnak: õk a madarak. a Bibliában azonban nincs semmiféle evolúció, a fajok úgy jelennek meg elõször, ahogy ma is.pff
10/10
karabaszmarki 2009 nov. 08. - 11:03:40 10/10
Irgalma viszont végtelen, és mindenki megmenekül, aki segítségül hívja Nevét...
10/10
karabaszmarki 2009 nov. 08. - 11:01:23 10/10 Előzmény Ev@
Én egy szóval sem mondtam, hogy nem hiszek abban, hogy léteztek a dinoszauroszok. Persze, hogy léteztek, ezt bizonyítja a film is. Csak az elõttem szólóra reagáltam, hogy az, hogy a dinoszauroszok léteztek, annak mi köze van a Bibliához, és mért pont erre hivatkozik, hogy akkor nincs Isten? Ezt nem értettem. Egyébként meg az a 6 nap, amíg Isten megteremtette a földet, nem emberi 6 napnak számít, hiszen Istennek olyan 1 nap, mint 1000 év nekünk és 1000 év neki, mint 1 nap nekünk... Szóval az értelmezéshez kell egy kis segítség is..., de ha már az ember alapból elzárkózik, akkor... Igen, ott van, pl. Einstein (de mások is,akik neve most nem jut eszembe) nagy gondolkodók, akik végül eljutottak odáig, hogy ez a világ, mely annyira összetett és bonyolult és rendszerezett, nem alakulhatott ki Alkotó nélkül. Hogy az Alkotó hogyan "született", arra ember sose, vagy ha igen, akkor csak odaát kapja meg a választ. Különben is, nem ez a lényeg, hanem, hogy az ember a szeretet által megtalálja élete értelmét Istenben. Ez nem fanatizmus, ez élet! Isten mért nem bünteti meg a mai emberiséget??? Majd ezt is meg fogjuk látni... nem marad el...
Shapira 2009 nov. 03. - 20:46:28 Előzmény Obi1
amúgy szeretném még elmondani, Obi1, hogy az õsrobbanás "nem csak úgy volt", hanem tudományos háttere is van. és egy "alkotó" spontán létrejövésére pedig nincs bizonyíték, csupán az, hogy valaki valamikor megírta a Bibliát (azt hiszem i. u. 600 körül történt ez, de lehet, hogy tök nagy hülyeség), és a többség abban hisz. szóval tényleg azért nincsenek a Bibliában dinoszauruszok és egyéb õslények, mert akkor egyszerûen nem tudtak a létezésükrõl, máskülönben mind ott toporogtak volna Noé bárkáján.
Shapira 2009 nov. 03. - 20:40:40
egyébként nem szeretnék belekavarodni az alábbi "vitába", de én a tényekben hiszek, vagyis abban, amire van bizonyíték. A Biblia egy fantasztikus történet, és igen tisztelem a hívõit, de én nem hiszek benne. Elvégre ha létezik egy felsõbb hatalom, mely a világot teremtette, és meg is büntette párszor az ember gonoszsága miatt, most miért nem teszi?
Shapira 2009 nov. 03. - 20:38:33
Hú, nagyon jó filmnek ígérkezik! Bár sajnos én nem tudom megnézni, mert szombathelyi vagyok, ott meg nem vetítik. :( De nagyon szeretném megnézni, mert érdekelnek a dinoszauruszok - bár szinte mindent tudok róluk -, és majdnem minden filmet láttam róluk.

Még sosem voltam IMAX-moziban, és nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen érzés lehet. Egyébként az elõzetes alapján úgy vélem, volt már jobb technikával ellátott dinoszauruszos film is - persze ez is nagyon élethû. ;)
Ev@ 2009 okt. 05. - 15:01:30
Ja amúgy megnéztem a mozit, és nagyon király! Ez volt az elsõ olyan 3D-s élményem, hogy a környezõ gyerekekhez hasonlóan szinte önkéntelen nyúltam ki, mert olyan volt, mintha tényleg elõttem lenne az egész. :)

Még! Ilyet!!!

Nagy marha voltam, hogy kihagytam az elõzõ Dinós filmet... :(
Ev@ 2009 okt. 05. - 14:59:33 Előzmény Obi1
Poén a témával kapcsolatban:

B üzenete (23:11):
a teremtés könyvébe vagy mibe az van, hogy a harmadik napon teremette meg isten a napot meg a holdat
A üzenete (23:11):
ez valami nagy marhaság lesz
B üzenete (23:12):
hogy a picsába mérték az elõzõ két napot?
A üzenete (23:12):
mondtam...

Hehe :D Errõl ennyit.
Obi1 2009 okt. 03. - 13:52:16 Előzmény karabaszmarki
Hogy ha olyan lehetetlenség az hogy csak úgy létrejött a világ, akkor miért elképzelhetõbb az, hogy létrejött egyszerû a teremtõ?

"Minden szuperzseni észember végül eljutott odáig csupán értelemmel, hogy ez a világ nem létezhet egy értelmes Alkotó nélkül, "
Ezekkel a "szuperzseni észemberekkel" te magad konzultáltál a dologról, vagy mondjuk úgy akartál mondani valami jól hangzót?

"melyet értelemmel nem lehet megszerezni... "
Az biztos hogy értelem nem kell hozzá, fején találtad a szöget.
Ev@ 2009 okt. 03. - 13:39:30 Előzmény huntasanyi
Alapvetõen nincsen bajom a vallásos emberekkel, de a fanatizmusotokat talán a templomban kéne kiélni nem? Ez itt tudomány, a dinoszauruszok léteztek, ez olyan tény, mint hogy most mi emberek és a többi állat is itt él a Földön.
A Biblia az egy szép véres mesekönyv, akik akkor írták, még nem tudtak a Dinoszauruszokról, azért nem szerepel benne dinoszaurusz. Ez ilyen egyszerû.

Amúgymeg sajnos még nem volt szerencsém az alkotáshoz, de hamarosan mindenképp meg szeretném tekinteni!
10/10
karabaszmarki 2009 szept. 14. - 00:21:19 10/10
Egyébként klassz élmény így IMAX-ben! Ajánlani tudom! :)
10/10
karabaszmarki 2009 szept. 14. - 00:19:25 10/10 Előzmény huntasanyi
Most ezt nem igazán értem, mivel a Biblia konkrétan nem beszél a dinoszauroszok létezésérõl, ezért nem Isten teremtette a világot? Hát akkor ki teremtette? Az õsrobbanás... vagy... Minden szuperzseni észember végül eljutott odáig csupán értelemmel, hogy ez a világ nem létezhet egy értelmes Alkotó nélkül, Teremtõ nélkül, aki az egészet kitalálta... "véletlenül" képtelenség hogy mindez létrejöjjön... Mondjuk én keresztény vagyok, és megtapasztaltam saját magam Isten valóságos létezését, és az igazi hit ajándék,kegyelem Istentõl, melyet értelemmel nem lehet megszerezni... de igazából a film sem éppen arról szól, hogy bebizonyítjuk azt, hogy léteztek dinók, így a Biblia csak mese... nem értelek....
10/10
huntasanyi 2009 szept. 10. - 18:22:16 10/10
Ha Isten teremtette a Földet,mit kerestek itt a dinók,sok megrögzött hiszékeny ember,a biblia nem is említi,akkor nem Isten teremtette a Földet és az embert.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu