A dzsesszember

Bakancslistához adom
The Jazzman
kanadai életrajzi dráma, 87 perc, 2009

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A kezdő zenész, John, fiatal éveit a helyi dzsesszlegenda apja árnyékában élte. Hétköznapi, egyhangú munkája helyett John arról álmodozott, hogy dzsesszdobosként csinál karriert. John egy napon találkozik élete nagy szerelmével, Sarával, aki szociális munkásként dolgozik. Elviszi a lányt egy dzsesszklubba, s dobol neki. Bemutatóját hallva a dzsesszbanda vezetője felveszi dobosnak a zenekarba. Úgy tűnik, John élete egyenesbe jön. Öröme csak fokozódik, amikor megtudja, hogy Sara terhes. Boldogságát az anyja telefonhívása töri meg, aki elmondja a fiának, hogy az apjánál tüdőrákot diagnosztizáltak.
Moe Koffman, OC (december 28, 1928-március 28, 2001) egy kanadai jazz zenész és zeneszerző élete ihlette Josh Koffman rendezőt ezen életrajzi film elkészítésére. Moe (Morris) különböző fúvós hangszereken játszott, azaz fuvola, szoprán, alt- és tenor szaxofonon, valamint klarinéton. Michael Ironside, kanadai színész nagyra értékelte zenei kortársa érzékenységét, változatos zenei stílusát, magas technikai tudását, s elvállalta a szerepét.

Stáblista:

Szereplők

Bernie Kaddly
John Kaddly
Rachel, a pincérnő
Nyolcéves John

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2016 febr. 02. - 04:32:31
A zene nagyon jó volt, a film viszont erõtlen, és idõnként kifejezetten vontatott.
A dobos srác pedig semmi olyat nem mutatott, ami miatt el kellett volna ájulni tõle.
eva.tootsy 2012 nov. 01. - 09:40:55
Végig kiváló zene!
bkrix 2012 júl. 02. - 16:25:23
A kisgyerek a Lassie-bõl meglehetõsen jó pasivá cseperedett.
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu