A fátyolos hölgy

Bakancslistához adom
La dama velata
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz tévéfilmsorozat, 52 perc, 2015

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

A dúsgazdag Grandi gróf fiatal felesége belehal a szülésbe. A gróf sógornője eltitkolja az apa elől, hogy ikrei születtek, a kisfiút árvaházba adja az apácákhoz arra számítva, hogy így az ő fia örökli majd a rangot és a hatalmas vagyont. A gróf csalódottan veszi tudomásul, hogy lánya született, a gyermeket okolja szeretett felesége haláláért, és a birtok intézőjéhez adja nevelésre. Néhány év múlva egy árva kisfiú kerül a családba a helyi rendházból. A két gyerek egymás mellett nő fel nagy szeretetben. Apja soha nem látogatja meg Clarát, a birtok vezetését is unokaöccsére bízza, Cornelio azonban el akarja adni az újonnan építendő vasútnak, ami a birtok pusztulását okozná. Clara elhatározza, hogy megpróbálja megmenteni a birtokot és az ott dolgozó parasztokat. Apja váratlan felbukkanása kétségbe ejti Clarát, Matteóval elhatározzák, hogy megszöknek és összeházasodnak.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Cornelio Grandi
Guido Fossa
Clara Grandi Fossa
Giovanni Staineri
Matteo Staineri
Ludovico Vallauri

Hozzászólások

Szerinted?
kornyezet 2018 jún. 21. - 12:57:34
A tegnapi részt láttam, nem elejétől. Érdekes film, csak későn van.
10/10
maja31 2018 máj. 21. - 06:14:06 10/10
Nagyon jó sorozat aki tudja az ne maradjon le rolla :)
10/10
syuzi 2017 ápr. 26. - 16:02:57 10/10
Nagyon jó kis sorozat volt nekem nagyon tetszett :)
malvinkicska 2017 márc. 24. - 11:27:25
A Dunán most kezdték el ismételni szerdán.
offtopic
ildimix 2016 aug. 31. - 09:01:21
Nem bántam meg, hogy megnéztem a 12 részes sorozatot. Ha ismételni fogják valamikor mindenkinek csak ajánlani tudom.
9/10
muskátli1 2016 aug. 25. - 20:01:30 9/10
Spoliler
Nagyon összecsapták a végét. Amilyen bonyolult a történet és az emberek közötti kapcsolat a végén jobban ki kellett volna dolgozni, hogy találják meg a franci zenészt, mivel és hogy sikerül vallomásra bírni, az ügyvéd bûnösségének kibontása és bûnhõdése is hiányzik a történetbõl, és a Matteo vonal a további sorsa pedig teljesen.
Letty72 2016 aug. 25. - 09:10:54
Szia!

Amíg Mathilde nem fogadta fel társalkodónõnek a kolostorban élt, ruháit pedig úgy szerezte, hogy az apácák fõnökasszonyának unokahúgának személyazonosságát vette fel, - az elhunytnak rokonai nem voltak, több éve meghalt, már senki nem emlékezett rá- és milyen véletlen a ruháit mintha rávarrták volna, úgy passzoltak, rá és legutolsó divat szerint készültek. :-)

Nekem az is furcsa volt, hogy a végen Matteo ugyanolyan paraszti ruhában volt, holott Grandi grófként, öltöztethették volna, úgy mint Guido-t, elvégre Aurora mellett õ is jogos örökös.
10/10
syuzi 2016 aug. 24. - 17:46:48 10/10
Nagyon jó kis sorozat volt nekem nagyon tetszett :) Guidó és Clara végre tisztázták a félre értéseket és boldogan élhettek tovább
Adelaide, Cornelio, és a báróné megkapták méltó bûntetésüket

Kiderült végre hogy Matteo és Clara ikertestvérek
és a San Leonardo birtok is megmenekeült

Jó kis sorozat volt nekem nagyon tetszett :)
napraforgó 2016 aug. 24. - 12:35:24
Romantikus, a stílusra jellemzõ fordulatokkal.
Azért elsiklott pár apróság fölött. Pl. most megtudtuk, hogy az elsikkasztott csecsemõt Adelaide ugyanolyan takaróban dobta a folyóba, mint amibe Clarát csomagolták. Kissé ugyan csodálkozom, hogy az újszülött nem fulladt vízbe abban a percben és ki sem hûlt a hideg vízben. Azt nem tudtuk meg, hogy ki halászta ki a csecsemõt és ugye az is általános lehetett, hogy akkoriban ilyen elveszett, esetleg talált gyerekek ügyében semmiféle nyomozás nem indult.
No és a gróf úr sem konzultál a szülést levezetõ orvossal, hogy miért is halt meg a felesége, mert így esetleg megtudhatta volna, hogy az ikreket szült. akkor tán kereshette is volna a gyerekét...
Clarát ugyanabba a gyors folyású folyóba próbálták beleölni, mint az öccsét, de õ sokkal tovább ázott a vízben, hogy nem ismerték fel a felpüffedt arcát. Mikor úgy döntött, hogy álnéven megy nyomozni a kedves családtagjai után, vajon honnan vette az anyagiakat ahhoz, hogy svájci úrihölgyként, azt hiszem bárónõként megfelelõ színvonalon öltözködjön, éljen, stb.?
Onnantól, hogy Matildével találkozott - természetesen csak azután, hogy leleplezte magát elõtte - Matilde nénje fedezhette a kiadásait, no de addig is kellett élnie valamibõl! És mivel halottnak hitték, nemigen vehetett föl pénzt a családi bankszámláról, ha volt ilyen egyáltalán.
No és hová tûnt Celine? Egyik részben még volt, aztán a következõben már mintha sose lett volna.
Amúgy szépen kivitelezett film, aki szereti a romantikus, kosztümös filmeket, sorozatokat. Üdítõ változatosság a sok kórházas, orvosos, nyomozós sorozat között.
malvinkicska 2016 aug. 24. - 11:28:13
Aki látta a sorozatot az tudja érdekes volt Clara nagyot alakított benne, végül mindenek a végére járt és megtudta a bûnösök nevét, ki a testvér, megérte nézni, csak ajánlani tudom aki ide téved.
Fleisz Gyöngyi 2016 aug. 22. - 14:43:17
napraforgó 2016 aug. 18. - 04:38:04
Clara szökése után értesítik Guidot, a férjét is, aki azonnal elrohan. Vajon honnan kapott elõ egy lovat hirtelen, amivel a nõt üldözte??? Nem hiszem, hogy a városi grófi palotában lóistálló is lett volna. (habár a fene tudja, lehet, hogy kocsit is tartottak, lovakkal...)
Abban biztos vagyok, hogy Cornélio csaphatta fejbe Clarát, ahogy az anyjának mondta elõzõ nap, a San Leonardora készült a parasztlázongás miatt. Nyilván õ gyújtogatott, az õ érdeke volt a lázongást tovább szítni, hogy Guido kénytelen legyen zálogba csapni a birtokot. Aztán meglátta Clarát, rögtön követte is az erdõben és egy alkalmas pillanatban leütötte. Mondjuk azt nem értem, hogy Clara, aki ott nõtt fel a birtokon és vélhetõen jól ismerte a környéket is, mi a fenének futott a folyó felé, amely útját állta a menekülésének???
Letty72 2016 aug. 17. - 15:14:38
Csak az üres koporsót temették el, a holtestet ugyanis nem találták meg!
Rózsa Piros 2016 aug. 17. - 15:07:18
Az,hogy Clarát nem ismerik fel szerintem azért van,mert számukra Clara meghalt,hiszen megvolt a temetése is.Eszükbe nem jut,hogy az idegen nõ Clara is lehet.Guidón mindenesetre csodálkozom,õ ismerte legjobban a feleségét, pl amikor zongorázott,szerintem fel kellett volna ismernie Clara kezét,hiszen látta eleget annak idején,akár zongorázni is.
malvinkicska 2016 aug. 17. - 14:52:26
A sorozat baráton fent van már csak egy rész lesz belõle és vége 12 részben adja Duna tv.
napraforgó 2016 aug. 17. - 11:52:53
Mathildével Clara korábban soha nem lakott együtt, csak találkoztak néha, ha a festõnõ épp nem járta a világot. Adelaidéval lakott együtt, meg Cornélioval, mármint egy házban, mióta az öreg gróf, Vittorió odavette a lányát. De annak is már jó pár éve, mert ugye férjhezadta, aztán a gyerek is megszületett, és most a kislány tortáján 6, vagy 7 gyertyát láttam.... Szóval jó pár évig egy fedél alatt laktak, és az a hiúzszemû nõ, Adelaide sem ismerte fel????!!! És még csak rá sem próbálta beszélni, hogy a házban vegye le a fátyolt, mutassa meg az arcát????
Amúgy Carlotta milyen fokú rokon volt, ki által volt rokon egyáltalán? Anyai ágon, vagy apai ágon?
Már Cornelion is gondolkoztam, de õ nyilván egy korábban elhalt öccs fia lehetett, ha a cím és a vagyon Vittorioé, az idõsebb fivéré volt.
Letty72 2016 aug. 17. - 10:51:33
Na és Mathilde? Vele együtt is lakott, és õ születése óta ismeri, még sem ismerte fel. lám-lám mit tesz, egy kis fekete hajfesték, na meg egy sûrû fátyol.

A fátyolt egyébként azzal magyarázták, hogy sebhely van az arcán. Ha jól emlékszem Mathilde elõtt is csak a szülinapi parti után fedte fel a kilétét.
napraforgó 2016 aug. 17. - 10:24:47
Amúgy kicsit furcsa nekem, hogy senki nem ismeri fel Clarát, sem a férje, sem a gyereke, mert van az arcán egy kis fátyol... , no meg kicsit elmélyíti a hangját. Még jó, hogy abban a korban minden úrinõ hordhatott fátyolt, pláne ha gyászolt valakit... de hogy senki nem veteti le vele, még benn a házban sem? elég hihetetlen...
Letty72 2016 aug. 17. - 09:47:50
A levél kapcsolatban most jutott eszembe, lehet, hogy valami hivatalos információ volt, amit Ludovico kérhetett ki a halála elõtt, hisz neki elmesélte Guido a párizsi feleség történetét. Guido szerintem a felesége halála után rögtön lelépett Párizsból -ott álnéven élt - meg sem várva a rendõrségi vizsgálat eredményét, hisz attól rettegett, hogy õt gyanúsítják a felesége meggyilkolásával.

Ludovico utána járhatott az ügynek, kiderülhetett, hogy öngyilkosság volt, vagy baleset, errõl lett volna hivatalos igazolás is, így Gerard már nem tudta volna zsarolni Guido-t, és Ludovico-nak ezért kellett meghalnia. Gondolom megtagadta a további fizetést - hisz elõzõleg õ fizette ki Gerard Guido helyett.
Letty72 2016 aug. 17. - 09:40:17
SPOILER VESZÉLY!

Az addig vezetõ utat nem tudom - sajnos nem értek olaszul-, de letartoztatják, õt is és a bárónét is!

Azt, hogy mi történt Matteo-val pedig gondolom maga Adelaida mondja el, ez lesz az a fontos információt ami mindent megváltoztat, legalább is a jövõ heti tartalom ismertetõ szerint.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu