A Fehér Lótusz

Bakancslistához adom
The White Lotus
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjátéksorozat, drámasorozat, 54 perc, 2021

Értékelés:

87 szavazatból
Szerinted?

A hatrészes sorozat egy társadalmi szatíra egy csapat szállóvendégről, akik egyhetes vakációjukat töltik egy exkluzív hawaii üdülőhelyen, hogy kikapcsolódjanak és megfiatalodjanak - ám hamar kiderül, hogy nem minden ennyire szép és jó.

Az antológiaszéria második évadában a Fehér Lótusz luxusszállodalánc szicíliai resortjába látogathatunk, hasonló eredménnyel, mint korábban.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Tanya McQuoid
Greg Hunt
Bert Di Grasso
Albie Di Grasso
Dominic Di Grasso
Cameron Sullivan
Harper Spiller
Ethan Spiller
Nicole Mossbacher
Rachel Patton
Quinn Mossbacher
Shane Patton
Olivia Mossbacher
Mark Mossbacher

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ochoa márc. 17. 19:12:48 7/10
Az elsőt nem láttam, de a másdosikat ledaráltam egybe! :D Nem igazán tudtam eldönteni hogy jó vagy rossz, de valamiért ráragadtam. Érdekes az operatőr munka vagy ahogy össze van rakva. Nem tudom nagyon megmagyarázni, de nem láttam még ilyet.
9/10
sisteryes márc. 16. 11:34:59 9/10
Amikor kijött ez a sorozat, az első rész után ott hagytam. Csak antipatikus nyafogó gazdagok...nem érdekel, gondoltam. Aztán egyre többen mondták a környezetemben, hogy ez egy jó sorozat, adjak neki még egy esélyt. Örülök, hogy megtettem. Az első évad is nagyon jó, de a második szerintem zseniális. Szándékolt koncepció, hogy senkivel ne tudj azonosulni, igazából senkivel nem érzel egyet, de mégis általánosságban szomorít el az emberi gyarlóság, az önzés, a hiúság, a szeretet igény, a naívitás és ezek kihasználása. Milyenek is vagyunk mi emberek? Kinek mi az élet fő problémája és azért mire hajlandó, meddig megy el ? Gyönyörűen ábrázolja, hogy akit megsajnálnánk lehet pont az sajnál le minket és röhög magában hoyg tud bolondot csinálni belőlünk. Ez egy olyan film amit míg nézel a felületen csak koktélok meg bugyuta beszélgetések zajlanak, miközben néha odakarmol a felszínbe és nagyon kemény dolgok sejlenek ki, ahogy haladunk a történetben pedig egyre izgalmasabb is lesz, kiről milyen lepel fog lehullani.
8/10
Samu-Nagy Emese márc. 04. 10:17:13 8/10
Nagyon okosan végig gondolt sorozat. Azoknak fog tetszeni, akik szeretik ha van min gondolkodni a film után. Mindkét évad egy központi emberi gyarlóság köré szerveződik. Az első a hatalom, a második a vágy/szenvedély (ha tetszik szex) köré.
Olyan gyökérkonfliktusokkal, mint hogy : lehet e a boldogság forrása a szenvedélyt nélkülöző korrektség, vagy kell e olykor a hazugság mint fűszer a vágyhoz? Ki kit használ ki valójában? A szexmániás férfi a nőt, vagy a pénzmániás nő a férfit? Mi is az intimitás? Az ha lefekszünk valakivel, vagy az, ha megismerjük jobban? Szóval okos sorozat, kifejezetten jó dialógusokkal és történetvezetéssel. És van benne rejtély, gyilkosság, ármány, és testiség
Sok sok testiség. Meg finom kis áthallások a nagy kasszikusokkal: Keresztapától Pucciniig. Pont Jennifer Coolidge játéka nekem annyira nem jött be, az idegesítő és a szórakoztató határán billeg, de nem zavart annyira, hogy ne nézzem végig. Én ajánlom
Hottentottalapaj febr. 23. 22:29:03
Akár lehetne szuperjó is... minden adott hozzá... sok jó paramétere van (pl a bombázó Daddario) a baj csak az, hogy évente megjelenik, csak az élbolyt nézve, több ezer nagyfilm és sorozat évad. Ha leülnél 0-24- ben, igen, alvás nélkül, akkor sem tudnád megnézni egy év termését egy év alatt, KIVÁLOGATVA CSAK AMI ÉRDEKEL, még azokat sem bakker, felét sem okoskák... Van valakinek lehetősége, ideje, pláne napi 24 órája semmi mással nem foglalkozni csak filmeket és sorozatokat nézni? NINCS... jó, ha egy-két óránk van és már akkor is ugyebár "függők vagyunk"... ergo számoljunk évi 10 ezer produkcióval... (film és vagy epizód) per 2 per 365 szor 2 (kerekítem 700-ra), azaz 5000-ből hétszázat tudunk megnézni... (és akkor nem beszéltünk a régebbi százezernyi produkcióról) hát könyörgöm ki az a hülye, aki száz és száz jobb sorozat és film közül a Fehér Lótuszt választja? (csak az, akinek az arcába tolják)... 20-30 éve mondjuk, a streaming őrület kora előtt, talán nagyon nagy dobás lett volna... de semmi baj... díjakat megkapta, az élvonalban van... olvasunk róla, előzetest nézünk és talán rákattanunk és eltékozoljuk rá az időnket... ki tudja...
Hottentottalapaj febr. 23. 22:10:08 Előzmény Katalin93
Én meg remélem nem lesz 3. évad....
8/10
Katalin93 febr. 07. 23:23:11 8/10
A 2. évad talán jobbra sikerült, viszont míg az elsőt rendesen lezárták a másodiknál nem teljesen volt minden világos. Nem értettem miért épp Tanyát kellett megtartani, a jelenlétét már az első évad első percétől potyautas időkitöltésnek éreztem, sokszor az idegeimen táncolt. Remélem a 3.évadban nem tér vissza a szelleme -_-
filoszemitabélus jan. 22. 12:10:47 Előzmény gilmour
Igen. A Dzsézönsztetem meg a Bruszvillisz sokkal izgalmasabbak.
1/10
gilmour jan. 22. 11:27:25 1/10
50 percet néztünk ebből a nem is tudom miből... Annyit is kár volt áldozni rá... Rendkívül unalmas, vontatott.
8/10
Kommentátor jan. 18. 15:08:32 8/10
Amikor olvastam, hogy lesz 2. évad, nem nagyon értettem mi szükség van erre. Az 1. évad végén le lett zárva sztori. De a 2. talán még jobb lett, mint az 1. Kicsit más a hangulata, de jobban vitt magával a sztori. De nem igazán értem, hogy ez mitől lenne vígjáték?
filoszemitabélus jan. 05. 16:44:05
Sajátos hangulatú, szokatlan és rendkívül szórakoztató sorozat. Külön ínyencség benne, hogy a szereplők minimális kivétellel nem szerethetőek, nem érez a néző késztetést együttérzésre, inkább némi kajánsággal figyelheti a végzetüket. Én nem éreztem gyengébbnek a 2. évadot sem.
9/10
InteriorLulu jan. 05. 16:30:42 9/10
Még ha nem is mindenben értek teljesen egyet, szerintem elég jó meglátások vannak ebben a második évadról szóló kritikában (plusz benne link az első évadról szóló cikkhez, a szerző ugyanaz): https://444.hu/2022/12/14/a-white-lotus-masodik-evadaban-a-tarsadalmi-kulonbsegek-helyett-a-fo-nyomor-mar-az-onzoseg-a-bizalmatlansag-es-a-toxikus-maszkulinitas
7/10
gyereamozibabe 2022 dec. 31. - 00:21:26 7/10
Az első két rész kellemetlen volt, utána már elkezdett érdekelni, és nem bántam meg a folytatást. Az ordenáré amcsi dolgok (herez4csi mutogatás, rejszolás, nyomi fehér férfiakon élcelődés, ostoba leszbikus tiniszutykok "kemény" beszólásai) engem nagyon zavarnak, de azt kell mondanom, a sorozat végére helyre kerültek a dolgok.
10/10
nagysanyi100 2022 nov. 22. - 23:28:42 10/10
Az első évad kifejezetten jó!
Egyedi hangulatú, vicces fekete komédia. Fantasztikus környezetben játszódik, zömében izgalmas karakterekkel.
Több szálón futó sztorik.
A második évad sajnos a közelében sincs az elsőnek. Az új évad szereplőgárdája Jennifer Coolidget leszámítva teljes csere. Nagyobbrészt nem jó csere. A sorozat hangulata sem az már, mint korábban. Csalódás. Az első évadot viszont kifejezetten ajánlom azoknak, akik nem a szokványos vígjáték sorozatok kedvelői.
Jennifer Coolidge játékát Emmy díjjal jutalmazták.
vilbert 2022 nov. 11. - 21:40:56
Az első évad 1. résztét megnéztem. Ha leszámítom a két királykisasszonyt akkor is nehéz volt elviselni a nászutas lakosztályért siránkozó Shane-nek nevezett (anyuci kisfia) pojácát. 53 percen keresztül csak azt tudta nyomatni. egy transzvesztitát jobban el tudnék képzeli mellé mint egy nőt. Túl sok volt ebből a f..a..sz..fejből.
8/10
ORSI22 2022 nov. 11. - 15:53:02 8/10
Akinek nincs humora bele se kezdjen megnézni ezt a sorozatot. Nagyon sok kínos jelenet van benne, amire a sorozat épül. Szerintem szórakoztató, bár a gusztustalanságokat feleslegesnek tartottam benne. A 2. évadban fura, hogy a tengerparton mindig Cefaluban strandolnak a szereplők, a szálloda pedig Taorminában van, a valóságban ez a két település elég távol van egymástól, de ezzel együtt élvezhető a film és természetesen gyönyörűek a képek.
alikutya 2022 okt. 31. - 16:37:58
Ez csak az én véleményem.
Semmi. Nulla. Hulladék.
De ha tetszik valakinek, elfogadom. Szép napot!
10/10
nagysanyi100 2022 okt. 30. - 19:55:16 10/10
Nagyon szórakoztató sorozat. A hangulata kifejezetten tetszett. Várjuk a következő évadot!
Morten 2022 aug. 26. - 18:06:25
2 részt láttam eddig (1/3-át tehát a sorozatnak.......)és konkrétan SEMMI, de SEMMI nem történt eddig...!
6/10
Patafizikus 2022 máj. 16. - 20:00:03 6/10
Aki ezt a Waczak szállóhoz hasonlítja, az vagy nem látta az egyiket, vagy nem látta a másikat, vagy egyiket sem látta.
Az egyetlen hasonlóság a két fő karakter fizikai hasonlósága. ( Meg esetleg hogy mindkettő szálláshelyen játszódik, bár az egyik egy kis vidéki panzió a másik meg egy hatalmas luxushotel.)
A W.Sz. egy kacagtató, könnyed, briliáns angol vígjáték, tipikus angol humorral, akár önállóan is nézhető és élvezhető részekkel, folyamatosan változó mellékszereplőkkel.
Ez pedig egy 6 részes minisorozat, a sorozat egészén átívelő történetszálakkal, állandó fő- és mellékszereplőkkel. Ha valaki pld. csak a 4. részt nézné meg, az nem élvezné, mert azt sem tudná mibe csöppent. Nem angol humor van benne, hanem egy nagyon keserű szatíra, ami egyáltalán nem kacagtat. A hat rész alatt konkrétan egyszer sem mosolyodtam el, ami nem azt jelenti, hogy ne élveztem volna a sorozat humorát.
Ami sorozat előnye:
csodás képek, remek operatőri munka
nagyszerű színészi alakítások
remek zene
finomra hangolt szatirikus humor
értékelhető koncepció.

A sorozat hátránya:
iszonyú vontatott tempó
súlytalan karakterek
logikátlan fordulatok a történetben
nagyon elrontott befejező rész
sokszor tetten érhető modorosság
teljesen felesleges polgárpukkasztási szándék

6/10
6/10
gm262 2022 jan. 31. - 13:09:48 6/10
Lehetne viccesebb, lehetne pörgősebb. Van itt minden: társadalom kritika, faji ellentét, drog, krimi, szatíra, humor, szép táj, generációs ellentét, szerelem. Így, hogy felsoroltam ezt a sok mindent, egész izgalmasnak tűnhet a film. De nem az.
Összes hozzászólás