A fehér ruhás hölgy

Bakancslistához adom
Zhenshchina v belom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott szovjet krimi, 148 perc, 1982

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Laura Fairlie eljegyzett menyasszony. Apja utolsó kívánsága szerint férjhez kell mennie egy nagybirtokoshoz, báró Percival Glyde-hoz. Egy napon Laurát egy névtelen levélben arra figyelmeztetik, hogy a saját érdekében ismerje meg jövendőbelije múltját. Walter Hartright rajztanár, akit gyengéd szálak fűznek Laurához, elindul, hogy kifürkéssze, milyen titok lappang Laura Fairlie és Percival Glyde között.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Laura Fairlie
Walter Hartright
Mariann Halcombe
Percival Glyde

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
kgyuri0 2010 jún. 03. - 20:00:28 8/10
Bennem is nosztalgiákat keltett, a szovjet, mondjuk inkább: orosz filmgyártás legrokonszenvesebb jellemzõi köszöntek visza, melyek számosak, de persze nem korlátlanok.
Elõször is felhõtlen kellemes és kedves szórakozás, eredeti, nem szokvány ötletek, azt hiszem, a békebeli idõkben az ilyesmit hívták „grand guignolnak”, izgalmas, fordulatos „hátborzongató” és véres cselekmény, a rosszak és a jók is elnyerik méltó büntetésüket, de mindez igazán föltûnõen mértéktartó finomsággal.
A filmnek megvan a saját atmoszférája, az elsõ rész tkp kifejezetten gyönyörû(érdkes, hogy mennyire orosz, akár Csehov novella is lehetne az alapja: hogy megtalálták az oroszost ebben a 19 század elejei angol történetben! Amely az elsõ „bûnügyi regény”. A második részben aztán kicsit élszabaul a mûfaj sajátos „pokla”, de végig fegyelmezett, izléses önkorlátozással. Néha üdítõen vicces az egyszerû panelekbõl(alapelemek) való építkezés.
Nekem nagyon tetszett a fölhasznált zene(Mozart)
Mindenkinek melegen ajánlom
Ghanima 2010 jún. 01. - 23:57:17
Zsenscsina v belom... igazi szovjet film: a színészek legtöbbje nem orosz, hanem lett vagy litván esetleg észt - a nevekbõl ítélve.
A felvezetõ szöveg hallatán szinte elérzékenyültem: "a szinkron rendezõje - doktor Hársing Lajos". Mennyiszer lehetett a nevét hallani! :-)

Nnna, lássuk, milyen lesz a film!
10/10
szabinagypal 2010 jún. 01. - 23:56:06 10/10 Előzmény nagypalszabi
Az m2 viszont lead ilyen jó kis filmeket, és azon adón valóban a fönt jelzett filmet láthatjuk.
nagypalszabi 2008 jan. 11. - 22:57:01
Ez is nagyon jó film; az MGM azonban nem ad le szovjet filmeket, csak Metro, Goldwyn és Mayer urak által Ámerikában gyártottakat (akik közül az egyik persze egy késõbbi szovjet államból származott).

Valójában a következõ alkotásról van szó:
LALOGGIA Frank (1970−):
LALOGGIA Frank (1970−):
Lady in White
(in Willowpoint Falls)
(A fehér ruhás hölgy:
Asszony fehérben a Fûzfapont-zuhatagnál)
(1988)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu