A fenevad

Bakancslistához adom
Rogue
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-ausztrál akcióthriller, 92 perc, 2007

Értékelés:

62 szavazatból
Szerinted?

Ausztrália emberektől távoli, gyönyörű tájain turisták kirándulnak. Útjuk során egy folyóhoz érnek, olyan folyóhoz, amely egy roppant nagy és éhes krokodil territóriuma. Miután Kate (Radha Mitchell) és Pete (Michael Vartan) ráébrednek a vízben rejtőző veszedelemre, társaikkal egy lápos, apró szigetre menekülnek. Ám a közelgő este és a dagály mellett nem sok esélyük marad a túlélésre.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
sorozatneked.hu 2018 jún. 06. - 20:56:46 3/10 Előzmény Komor
3/10

Gyenge film, tele klisékkel. Ha nincs jobb dolgod egyszer végig szenvedheted magad rajta.
breeder 2014 dec. 29. - 16:12:23
Most hogy a napokban leadták ezt a filmet, hirtelen Michael Vartan-ra nézve azt hittem, hogy Jason Statham-et látom fiatalon, kicsit soványabban. :DD Még azt is gondoltam, hogy Statham annyira megijedt a krokodiltól, hogy hirtelen lefogyott. :,D

A fenevad jól meg volt csinálva kinézetre! Nem érezni azt, hogy ez egy kamu krokodil, vagy hogy nem valódi.

SPOILER

Egyedül az volt fura, hogy amikor a végén a srác kitámasztja a fát, akkor a krokodil oldalra fordulva harap, és nem egyenes irányból próbálja meg a srácot megtámadni. Az persze szinte mindegy volt, milyen irányból támad, mert így is-úgy is átszúrja a fadarab a dög koponyáját. Így meg látványosabb volt a befejezés, ahogy harapdálja a szikladarabot, és rángatózik. :S
antibond 2014 aug. 04. - 18:50:40
Azt mondja meg gyorsan, valaki, hogy ebben az alkotásban hörög-e a krokesz!
Mert olyat már nem vagyok hajlandó végig ülni, amiben a kelgyó, a piranyja, a cápika, meg a polip semmiféle vadállatias hangot nem produkál. Mert, az a minimum...
10/10
manna77 2014 júl. 06. - 09:31:47 10/10 Előzmény Deecy
A kutyát is megette a kroko :(
Nekem nagyon bejött, nem volt az a nagyon vérengzõs, de talán ezért volt annyira nézhetõ!
Sok természetfilmes beütése volt ami kimondottan tetszett, direkt örültem, hogy inkább nem mutatták ahogy széttrancsírozza az embert mint béna trükkfelvételeket kellett volna látnom...
Deecy 2014 jún. 30. - 04:08:53
Engem csak egy dolog érdekel: Mi lett a kutyával?? :)

(spoiler is lehet: a barlangban egyszer csak "lelépett", amikor elõkerült a krokodil)
Íti73 2014 jún. 30. - 01:49:25 Előzmény Komor
Ha már krokkós gyilkolászós, ez a film simán nézhetõ.
3/10
Komor 2013 okt. 23. - 00:42:01 3/10
A film rettentõ gyenge, hálivúdi klisékkel nem gyengén megspékelve. Az ilyen "kategóriájában egész jó" és hasonlóságokat meg nem is értem... létezik a "gonoszõshüllõjólmegmutatjamajdazeltévelyedetteknek"? Mindegy is. A karakterek is teljesen 1000x látottak, szintúgy a gagyi párbeszédek és az irracionális viselkedések is, egy pillanatig nem tudott olyat mutatni a film ami meglepett volna. A vége meg...inkább hagyjuk, komolytalan. Ha azt mondja bárki is hogy ez igaz történet,akkor nyugodtan nyalja csak be aki akarja :) A tájképek viszont, az elõzõekhez csatlakozva tényleg lélegzetelállítóan gyönyörûek! Csakis ez miatt kap a film 10/3.
Antalka74 2013 okt. 22. - 22:57:25
És igen, létezik hozzá némi leírás /ha már 6 év alatt nem jött össze/:

"Legújabb munkája során Pete, a cinikus amerikai útikönyvíró csatlakozik egy turistacsoporthoz, akik egy folyami kalandtúrán vesznek részt Ausztrália távoli, lakatlan vidékein. Erõs személyiségének köszönhetõen azonnal összetûzésbe kerül a kõkemény túravezetõnõvel, Kate-tel, aki nyilvánvalóan semmit sem néz ki a férfiból. Ahogy eseménytelen túrájuk a végéhez közeledik, Kate vonakodva bár, de beleegyezik, hogy elkalandozzanak még számára is ismeretlen területekre. Az új ösvény egy eddig fel nem fedezett, eldugott tóhoz vezet...és valami máshoz is: borzalmas események egész sorához. Valami alulról megtámadja a turisták csónakját, ami elkezd süllyedni, úgyhogy Kate-nek egy apró sárszigetre kell menekítenie mindenkit. Ahogy leszáll az est, és közeleg a dagály, a csoportnak szembesülnie kell vele, hogy a parányi szárazföld csak átmeneti menedéket nyújt nekik. Valóságos pánik tör ki, mikor rájönnek, hogy egy szörnyû, emberevõ krokodil búvóhelyének kellõs közepén vannak. Pete-nek és Kate-nek együtt kell mûködnie, hogy a csoporttal együtt megkíséreljék a szökés félelmetes feladatát..."
7/10
Szissssz 2013 júl. 10. - 15:37:51 7/10
A film "életszerûre" sikeredett, sokszor úgy éreztem, hogy egy dokumentumfimet nézek valamelyik Tv csatornán. Sokszor pedig olyan volt mintha én is ott ülnék azon a kis túrahajón és részese lennék az egésznek. A színészek jól játszottak, nem voltak sekélyes párbeszédek. A táj lenyûgözõ (ha Ausztráliában játszódik valami, serintem már a fél siker garantált) és a zene is tetszett. Viszont nem éreztem mindenhol egyformán izgalmasnak és néhol meseszerû volt.
Mindent összevetve olyan 10/7 pont.
8/10
Dean88 2012 aug. 22. - 22:39:26 8/10
Jó film. Kifejezetten jól esik a sok gagyi krokodilos sz@r után.
olahmiki1959 2012 aug. 16. - 06:22:40
Az ausztrál táj hihetetlen, elképesztõ, valami csoda. Néhol lélegzetelállítóan gyönyörû színekben pompázik, néhol ijesztõen kopár és vad, néhol meg ijesztõen titokzatos, sötét, és fenyegetõ. Ez a film a táj mindegyik arcát bemutatja. Az operatõri munka csillagos ötös.
A film az utóbbi évek egyik legjobbja a mûfajban.
Élõk a karakterek, életszerûek a párbeszédek, a történet szépen lassan, de sohasem unalmasan építkezik, mindig történik valami. A könnyed kirándulásra, szép élményekre számító turistacsoport, a temperamentumos idegenvezetõ-lány, a motorcsónakkal érkezõ két nagyszájú csibész mind-mind hihetõ szereplõje a filmnek.
A feszültség egyre nõ, aztán amikor a turistacsoport hajója zátonyra fut, akkor válik a sztori komollyá, és ijesztõvé.
A szörny, a krokodil elég sokáig nem látszik, illetve csak villanásokra bukkan fel, de nagyon jól megcsinálták a kreátorok, egyáltalán nem látszik, hogy mûanyag lenne, vagy számítógéppel készítették volna el.
Más filmekben sokszor elõfordul, hogy a szörny nemhogy nem ijesztõ, hanem inkább megmosolyogtatóan amatõr módon van megcsinálva, itt nem. Ez a krokodil a frászt hozza rá arra, aki egyszer is látta.
Összességében nagyon jó szórakozás a film, végig valódi izgalmat, feszültséget érezhetünk, ha meg igaz az, amit a végén a narrátor elmond, hogy az eset megtörtént, akkor le a kalappal az elõtt, aki túl tudta élni egy ilyen fenevaddal a találkozást, pláne úgy, hogy közben megmentette egy másik ember életét.
Én 8/10-et adok rá, vagy inkább 9/10-et.
8/10
Statham20 2012 márc. 25. - 16:25:10 8/10
A kroki nagyon élethûen meg volt csinálva, a zenék tetszettek, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belõle. 6-ost adnék erre a filmre, DE a vége miatt, vagyis az utolsó kb 10 perc miatt nálam nagyot ugrott felfelé a film értéke, mikor !!!SPOILER!!! a srác megtalálta a csajt a barlangban és próbálta kihozni, valamint a kergetõzés és a harc a krokodillal nagyon izgalmas volt, teljesen bele tudtam magamat élni. Nem tudom ki, hogy volt vele, de mondhatnám számomra kimagaslóan meg volt csinálva ez a rész. !!!SPOILER VÉGE!!! Emiatt én 8-ast adtam rá. Kár, hogy a film többi része nem volt ilyen látványos és izgalmas. Ami még jó volt, az a kötélmászós rész.
8/10
gondi78 2012 jan. 13. - 15:17:08
Szerintem is egy jó esti filmnek elmegy, olyan Hallmark-os horror:) Mcleod lányai 18 felett:)
bitten 2011 dec. 20. - 15:43:30
Ahhoz képest amit vártam, nagyon jó, az utóbbi évek legjobb ilyen témájú filmje. Mondjuk az 1980-as Alligatort ettõl még nem veri semmi. A kroki egész állat volt, a vége elmegy, viszont véres, és ez jó pont.
8/10
zs9302 2010 nov. 06. - 15:29:58 8/10
Jó film, még a krokogyíl is egész tûrhetõ CGI-vel rendelkezik, bár volt pénz rá. A szereplõk jók voltak. A táj kifejezetten szép. 8 pont
Bru 2009 okt. 04. - 16:17:37 Előzmény tobywong
Éhes disznó mattal álmodik. :D
7/10
tobywong 2009 aug. 25. - 13:12:48 7/10 Előzmény Bru
Sakk-matt-ot akartál írni.....:):):)
Bru 2009 jún. 18. - 02:35:49
Nekem összességében csak az ötlet tetszett amit nem is igazán használtak ki...
miszerint egy kanyon szerûségbe hajókáznak (tehát egy végeláthatatlanul hosszú, megmászhatatlan sziklafalak közt csordogáló folyó kis erõd szegéllyel) mely árterület és estére az egész fás szélét elönti a víz. Miután elkezdõdik a cselekmény és partra kényszerülnek szereplõink ez eléggé sakk-makk érzést kelt. Nagyon jó alap. De nem lett kihasználva.
8/10
Zsütz 2009 jún. 15. - 23:33:19 8/10
Hát elõször is: aki teheti, és szokott angol nyelven filmet nézni, az eredetiben nézze ezt is: az ausztrál akcentus fenomenális. :D
Másodszor: aki szereti a lassan kibontakozós filmeket, és nem szeret ijedezni, az is nézze meg.
A színészi teljesítménnyel igazából a a fõ-fõszereplõ pasin kívül (akit eddig egy J.Lo-s filmen kívül semmiben sem láttam, sztem nem véletlenül :D)nem volt gond, mindenki nagyon jól játszott, tök hiteles volt szerintem mindenki reakciója.
Negyedszer: végre nem egy "horror" (mert azért annak sztem túlzás), ahol nem tinicsajok sivítanak egyfolytában, megy a káromkodás és jajdepánikolunk. Nagyon jó volt majdnem az egész. Az utolsó jelenet meg .. hát... igen. Hollywood. :D DE legalább nincs benne nyáladzós 5 perc alatt kialakult romantika.
A kroki meg tényleg egész tûrhetõen fest.
Erõs 8/10 nálam a film. Egy esti kikapcsolódásnak megfelel.
RobertDowneyJr 2009 márc. 06. - 16:13:48 Előzmény tobywong
Hát...én kicsit csalódtam:)
Eleje nagyon uncsi volt, a vége kezdett jó lenni...
Azért tetszet...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu