A férfiak évada

Bakancslistához adom
La saison des hommes
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott tunéziai-francia filmdráma, 124 perc, 2000

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Aicha nászéjszakáján azt kéri férjétől, Saidtól, hogy szakítva a hagyománnyal, vigye magával Tuniszba, ahol a férfi szőnyegkereskedéssel foglalkozik. Djerbában ugyanis az a szokás, hogy a nők otthon maradnak az anyós felügyelete alatt, és a férjek csak az év egy hónapját töltik otthon, a családjukkal. A férj csak azzal a feltétellel egyezik bele felesége kérésébe, ha az először fiút szül neki. De a család bánatára az első két gyerek lány és sajnos, a harmadikban sincs sok köszönet, ugyanis a várva várt fiú autista.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
perry 2008 márc. 12. - 22:58:31
Kedves nyelvecske, mivel én nem vagyok iszlám kutató, és csak a filmbõl nyertem bepillantást egy "fikcióba", így csak ezek alapján tudom azt írni amit írtam. Más kultúra alatt pedig egy más értékrendekkel bíró társadalmat értettem, jelesül
a tunéziait. Ami ha szerinted nincs így én mosom kezeimet.
nyelvecske 2008 márc. 12. - 19:24:35 Előzmény perry
kedves perry, gondolom a más kultúra alatt nem az Iszlámra gondoltál, mivel ott nincsenek ilyen szabályok, mint amit a film ismertetéséhez írtak.
Ezek szerint a tunisziak viszont rosszul csinálnak valamit, nem is kicsit.. olyan nincs, hogy a nõnek anyós mellett a helye és nincs igazi házasság. Ez nem Iszlám..
perry 2008 márc. 12. - 09:20:34
A nõk évada, a film róluk szól. Gondolnánk a színes prospektusok és
az álom utazások világában az élet csak kék ég és tenger, napfény és mosoly, vagy folklór.
Ezek mögött a " díszletek mögött azonban drámák rejlenek. A férfiak évadja a nõk drámája. Távol az európai szokásoktól, egy nagyon zárt világ. Tele vágyakkal, érzelmekkel és vágyódásokkal.
Kétszeresen is érdekes lehet számunkra. Attól, hogy egy más kultúra életét követhetjük szemmel.
Másfelõl pedig a keleti nõk nagyon szigorú és zárt világával ismerkedhetünk.
Ritkán láthatunk tunéziai színészeket, és mondhatom egyszerû sallang menetes játékukkal, érzelmeik közvetítésével felveszik a versenyt az európaikkal.
Tatlinak 1994 - ben készült A palota titkai filmjérõl tudhatunk, ez nem került forgalmazásra itthon.