A fészek melege

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilm, 69 perc, 1987

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A fiatalok szeretnék megkapni a papa lakását, mert balatoni nyaralót szándékoznak venni. Már úgy néz ki, hogy sikerül meggyőzni az atyát, hogy költözzön hozzájuk, éljenek együtt a családi fészek melegében, amikor a papa bejelenti, hogy megnősül. A fiatalasszony öccsével nyomoztat az ismeretlen menyasszony után, míg végül az események érdekes, nem várt fordulatot hoznak.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
emjé54 2019 dec. 16. - 07:40:29
A filmben volt egy jelenet amiben Straub Dezső az utcán mobiltelefonon beszél a nővérével. Ez meglepett engem, mert a film 1987-ben készült, amikor nálunk még - tudtommal - nem volt ilyen készülék. Vagy tévednék?
summerwind 2015 okt. 16. - 12:58:08
Egy könnyû film a szocializmus lecsengõ idõszakából, mely, bár itt-ott a "Szomszédok" negédes hangulatát idézi, mégis életszagú és értékes. Kerek történet, lényegében az egyszerû, dolgozó ember életét igyekszik bemutatni, a maga megszokásaival, sablonos, szertartásos helyzeteivel (munkahelyi értekezlet, családi ünnepség, vacsorameghívások) és sorozatgyártott életstílusával. A mû nincs híján az ötletes fordulatoknak, apró, persze mértéktartó bonyodalmaknak sem.
Homályosodik már az üveg, melyen át betekinthetünk a visszahozhatatlan Kádár-korszakba, de ha kicsit letörölgetjük az eltelt idõ páráját, még igazi kincseket láthatunk. Ilyen ez a film is.
Don Benito 2015 júl. 17. - 15:58:27
Nagyon jó film! :)