A fiú

Bakancslistához adom
Le Fils
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-belga dráma, 100 perc, 2002

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A harmincéves Olivier egy műbútorasztalos iskolát vezet és egyedül él. Magalival kötött házassága - miután öt évvel korábban elvesztették egyetlen gyermeküket - tönkrement. Egy napon a fiatalkorúak börtönéből nemrég szabadult tizenhat éves fiú, Francis kopogtat be a műhelybe, és gyakornoki állást keres. Olivier felfedezi benne kisfia gyilkosát, de ezt nem árulja el neki. Szinte akarata ellenére magával ragadja a fiú tehetsége és elszántsága, valamint visszafogottsága és hallgatagsága. Az igazságra azonban fény derül.
Bemutató dátuma: 2003. május 29. Forgalmazó: Másképp Alapítvány

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
fourdogs 2016 ápr. 02. - 00:27:15 9/10
Ritka az olyan rendezõ, aki szerzõi filmeket ennyire egyenletesen magas színvonalon készít (még akkor is, ha párban dolgoznak).
Már a negyedik filmjüket látom heti vetítésben, és csak ajánlani tudom. Kifejezetten francia iskola, tapintatos távolságtartással, gyakran nyomorult sorsok, élethelyzetek, konfliktusok látszólag megoldások nélkül, amilyen az élet.
10/10
osvath38 2010 máj. 14. - 11:28:07 10/10 Előzmény Coleman
Úgy látszik, hogy a fakírok közé tartozom én is, mert nekem nagy élmény volt, mikor láttam. valahol most belenéztem egy letöltött, felirat nélküli változatába, és változatlanul tetszik, ill. jobb szó, hogy katartikus hatással van rám. Az apa a feldolgozhatatlan szörnyûséget, ami õt érte, olyan módon oldja fel, ami hihetetlennek tûnne, de a film mégis hihetõen oldja fel.
Kár, hogy soha nem játsszák és DVD-n sem kapható.
Coleman 2009 jún. 08. - 17:11:56
Lenyûgözõ, megragadó alkotás. Nagyon féltem, hogy nehéz lesz, de úgy repült el, az utolsó negyven perc legfeljebb tíznek tûnt. Nagyon mélyre hatol, szép példája annak, hogy milyen rengeteget lehet mondani szavak nélkül is. A fõszereplõ fantasztikus, teljesen elhisszük neki a figurát, minden megmozdulása õszinte és természetes, úgy, hogy közben végig egy kamera van a képében.
Hihetetlen feszültség, csodálatos rendezés, ragyogó operatõri munka; a legtisztább, legegyszerûbb egyszersmind a legmélyebb értékeket közvetíti. Katartikus!
Dors 2007 márc. 28. - 13:35:04
A téma érdekes lett volna, és a film lezárása is tetszett, de van egy határ, ameddig az ember kibírja a vontatottságot, és ez a film bõven átlépte ezt a határt.
CsKMag 2007 márc. 21. - 10:38:38
A C6 inkább csak szójáték, ha meg tudod nézni az új verzióját, láthatod. Mindenesetre megjelentél rajta idézetként a "Ti irtátok" rovatban.
Úgy tudom, várnak még írásokat: FELHÍVÁS! Egy író rejtõzik benned? Csalogasd elõ! Küldd el nekünk rovatainkhoz kapcsolódó cikkedet a szerkesztoseg@c6.hu címre! A március 30-ig beküldött írások legjobbjait feltesszük honlapunkra, öt szerzõnek pedig Murakami Haruki: Kafka a tengerparton címû könyvét ajándékozzuk. Részletek: Cikket írnék | C6 Bemutatkozás
Kár, hogy A fiú-ra nem reagáltak többen. Lehet, h. nem elég "trendi"?
Még1x üdvözlet és minden jót! Szia
CsKMag 2007 márc. 11. - 16:42:09
Köszönet!
A C6 (Chat :)) egy zsenge közösségi portál <a target="_blank" href="http://www.c6.hu" title="http://www.c6.hu">www.c6.hu</a> címen érhetõ el. Nézd meg, ha kíváncsi vagy.
CsKMag 2007 márc. 11. - 11:45:34
Nekem is nagyon tetszett ez a film.
Szeretnék egy ajánlót írni a C6-ra, amiben idézném a véleményedet. Hozzájárulsz?
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!