A fiú

Bakancslistához adom
The Boy
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 97 perc, 2016

Értékelés:

167 szavazatból
Szerinted?

Egy amerikai lány pénzkereset gyanánt egy angliai családnál helyezkedik el mint bébiszitter. Azonban a gyermek akire vigyáznia kell nem más, mint egy 8 éves gyermek mására készített porcelánbaba. A háziak által szabott szabályokat nem szabad megszegni, mivel azok be nem tartása súlyos következményeket von maga után. Néhány nem várt esemény arra enged következtetni, hogy a baba talán nem is olyan élettelen.
Bemutató dátuma: 2016. február 4. Forgalmazó: Cinetel Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
nekemvanigazam jan. 19. 02:23:58
Tök jó film. Unalmas? Majdnem becsináltam :)
6/10
The Cortez 2022 aug. 15. - 21:33:18 6/10
Hiába rohadtul groteszk az alapötlet, sajnos a film a játékidő 3/4 részéig unalmas, sablonos, tucathorror-thriller. Az utsó kábé fél óra a csúcspont, mivel akkor jön 1 igen váratlan és beteg csavar, amely utólag sokkal ijesztőbb fénybe helyezi az addig történeteket. A The Walking Deadből ismert Lauren Cohan nem irritáló főszereplő, ellentétben sok más hasonló mozi főhősével. Ráadásul még valami személyiségváltozásszerűséget is láthatunk tőle, ami horrorban megint csak ritka. Az ezúttal kiszámíthatatlan fordulatnak köszönhetően simán többször nézős, mert ha már tudod a megoldást, akkor később akár még az a rengeteg üresjárat ugyancsak érdekesebbnek tűnhet.
10/10
csomolungma 2019 nov. 20. - 10:40:07 10/10
Nagyon jo horror film! Nem akarok spoilerezni, de szamomra a top 10-ben van!
5/10
didislányokbabája 2019 júl. 13. - 21:41:32 5/10
Nekem az volt az érzésem ennél a filmnél mintha a készítői nem tudták volna eldönteni hogy mit is akarnak, jó van benne egy-két elgondolkodtató jelenet, de ez a film közelebb áll a drámához mint a horrorhoz, drámának még el-el is megy talán, de számomra elég lapos volt. Pedig az első 30-40 perc kiválóan ráhangolt volna egy jó pszichológiai horrorra, aztán a horror szál nem hogy tovább nem ment hanem teljesen leállt, még a kezdetlegi feszültség is leült szép lassan, az utolsó 10-15 perc meg nem kellett volna........
6/10
RTommy9 2019 febr. 28. - 18:36:49 6/10
Nem volt rossz, egyszer simán meg lehet nézni. 6,5/10 Furcsa egy horror de itt azért van benne néhány ijesztő jelenet és a főszereplő csaj meg elég szép. :)
sorozatneked.hu 2019 jan. 28. - 22:48:39 Előzmény Véduska
6/10

Egy erős hatost adok rá mert végig lekötött, néha beparáztatott...szóval tetszett. Jó volt a hangulata, ahogy a téboly eluralkodott a szereplőkön és a csavar a végén. Érdemes megnézni, ha szereted a (nem véres) horrorokat.
Viharsziget 2018 okt. 16. - 18:03:13
Nagyon nagyon jó film, de miért kellett a végét ennyire erőszakosság tenni? Egy nyomasztó agyalós filmből ne ezt csinálják! Amúgy nagy a csavar, én arra számítottam, hogy a fiú lelke megvédi a csávótól, aztán kiderült erről szó nincs.
10/10
Tremolo94 2018 febr. 10. - 22:13:05 10/10
Nekem nagyon tetszett.
Horror filmek soraiban ez elég igényes számomra, és fenn tartotta végig az érdeklõdésemet. Ritkán készítenek ilyen jó horrort.
Ajánlom, romantikus film helyett is tizen-
és húszonéves szerelmes pároknak. :) Lehet rajta félni, megijedni közben, összebújni. Én úgy szoktam mondani, hogy tipikusan nem a véres, undorító, erõszakos film, szimplán félõs, mégis ütõs.
Ami nekem jó film, az megérdemli a 10 pontot. Szóval 10/10
8/10
Véduska 2017 márc. 21. - 11:56:51 8/10
Nem vagyok egy horror film fan,a p`arom szerette volna megnézni. Elmentem vele,nem sok reménnyel ...
És pozitívan csalódtam! Nagyon jó film!
Ilyen démonos-bab`as sztorit még nem l`attam.

7/10
8/10
Véduska 2017 márc. 21. - 11:54:59 8/10 Előzmény King Diamond
Teljesen egyet értek Veled!
8/10
King Diamond 2016 dec. 15. - 21:32:46 8/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Ennyi agyhalott hozzászólóval és böfögéseikkel is ritkán találkozni egy film topikjában. Itt a fele a rakás szar, mozis verziót nézte meg, aztán meg idejönnek fikázni/fröcsögni, hogy miért volt ilyen sötét, stb. Hihetetlen. A másik meg háromszor-négyszer is leírja, hogy mekkora szar. Érdekes, itthon, Blu-ray minõségben nézve tökéletes volt a minõsége, egyáltalán nem volt sötét vagy miegymás...
Ez is egy remek thriller, bár nekem a Vaksötét jobban tetszett. Az, hogy klisés, lehet (bár, én még, ha jól emlékszem, nem láttam pontosan ilyen történetû filmet, babásat/babára vigyázósat már igen, de nem porcelánbabára, ami szerintem egy külön érdekesség volt). Semmi köze a démonos, kísértetes baromságokhoz. Rendkívül örültem, hogy nem efelé vitték el az irányt itt is. Számomra egyáltalán nem volt unalmas, nagyon szép helyszínen játszódott. Már az elejétõl kezdve lehetett sejteni dolgokat, voltak fura utalások itt-ott. Nagyon jó volt látni Lauren Cohant végre egy önálló filmben is a The Walking Dead mellett. Bombázó csaj. A film elsõ kétharmadában voltak jó ijesztgetések, ám az utolsó harmada még jobban tetszett. Nagyon jó volt látni utalásokat a Péntek 13 filmekre, mivel az az egyik kedvenc horror/thriller sorozatom. Persze, aki azokat nem látta, annak nyilván nem tûntek fel ezek (például, amikor a csaj megpróbálja irányítani Brahms-t, csakúgy, mint Jasont mondjuk a második rész végén a csaj). A film hangulata szintén megfogott, szinte végig érezhetõ a feszültség. Nem tudom, hogy miért kellett ennyit várni a magyar szinkronra, de azzal sem volt problémám.
Aztán az, hogy ebbõl a történetbõl mennyi az igaz (mert mintha valahol hallottam volna ezt, a filmben ugyan nem hangzik el semmi ehhez kapcsolódóan), nem tudom, mindenesetre érdekes. Aki egy izgalmas, jó thrillert szeretne látni, az nyugodtan nézze meg.
8/10
1/10
Giokutem 2016 nov. 13. - 11:02:41 1/10
Ilyen filmet már ezeregyet láttam
Nem érdemes pocsékolni rá az idõt
semmi újat nem nyújt mint a 10-20 évvel ezelõtti változata
6/10
pihes 2016 nov. 11. - 14:51:25 6/10
Elfogadhatóan indul, a film.
A végére pedig azt mondanám, csak úgy, összecsapták.
ninelivesgod 2016 nov. 10. - 16:34:47
Nem mondom, hogy eldobtam tõle az agyam, de azt se, hogy sajnálom azt a másfél órát, amit rááldoztam. Mindenesetre furcsa egy film. A története szerintem annyira nem is rossz, a kivitelezéssel voltak inkább gondok szerintem. Fõként a vége felé érzõdik egy kis \"összecsapottság\".

Amúgy tényleg sokan ennyire nem figyeltek? Sok olyan dologra láttam kérdést, ami egyértelmûen kiderül a filmbõl. Amiket kérdéseket láttam azokról leírom itt alább a véleményemet.

SPOILER
A fiúnak (mármint az igazi Brahms-nek) alapból volt valami pszichés problémája, ezért ölte meg 8 évesen a kislányt. És akkor egybõl a fiúra gyanakodtak, és a felelõsségre vonás elkerülése miatt meg gondolom a szülõk sem akartak megvetésben élni, hogy egy gyilkos a gyerekük, megrendezték a halálát (vagy talán ténylegesen meg is akarták ölni csak nem jött nekik össze) Ez volt a tûzeset a házban, amit jó párszor megemlítenek.
A porcelánbaba szerintem egyrészt az anyának tett jót azzal, hogy nevelhette, mint tökéletes gyerekét. Másrészt azért is kellett a baba, hogy ezzel csábítsanak oda lányokat bébiszitternek, hogy Brahms (a felnõtt) tudjon magának találni egy lányt, aki aztán majd gondoskodik róla. Mint mondták is rengetegen jelentkeztek, de egyik sem tetszett neki.
A szülõk valószínûleg 20 év alatt teljesen felõrlõdtek ebben a helyzetben. Azt sem tartom kizártnak, hogy a fiuk õket is terrorizálta, illetve kényszerítette õket erre. Erre utal, hogy mikor mennek el a nõ odasúgja Gretanak, hogy \"Õszintén sajnálom\" mivel tudják, hogy a fiúk õrült és mi vár a lányra ... erre az apának van egy elszólása szintén a búcsúzós jelenetnél.
Az is kiderül, hogy a levélben mi áll. Mikor Greta és Malcolm menekülnek Brahms elõl és megtalálják a szobát, amiben élt, akkor ott Greta megtalálja a levelet is \"Mi már nem jövünk vissza. Most már tiéd a lány, szeresd, vigyázz rá stb.\" ez áll benne.
A felnõtt Brahms-en pedig azért van a porcelánbaba maszk, mert megégett az arca a tûzben (Ez látszik mikor Gretaval dulakodnak miután a lány leszúrja, leesik a földre és letörik egy darab a maszkból, utána mutatják az arcát).
Az, hogy Brahms összerakta a porcelánbabát, lehet egy kontraszt, hogy a film elején látunk egy képet a fiúról (szegény ártatlan kisfiú ilyen fiatalon meghalt), ami tökéletes, mint a porcelánbaba, aztán szépen lassan kiderülnek a dolgok és ezzel az utolsó képpel vizuálisan is megjelenik, hogy nem is annyira tökéletes a fiú. Vagy lehet ez egy túlgondolás és tényleg csak annyiról vagy szó, hogy valamennyire egynek érzi már magát 20 év után a babával. Vagy egy esetleges folytatást vetít elõre, amit már néhányan írtak. (Bár én remélem,hogy nem lesz második rész).
MrSysy 2016 nov. 09. - 13:07:49
Az angol cím helytelenül van megadva: \'The Boy\' Jobb lenne.
A profilváltás nem igazából jár együtt a minõség javulásával.
Törvénytelen 2016 nov. 09. - 07:38:56 Előzmény NN153
"Szokásos ijesztgetõs, paráztatós film, amiben nem történik semmi"

sajnos a mai horrorfilmek kifulladnak ennyiben. Azzal a valamivel amivel megakarnak rémiszteni, tudjuk hogy nem fog beleharapni a szereplõbe vagy letépni a fejét, mert csak megjelenik és eltûnik. Ez számomra már borzasztóan unalmas a sokadik ilyen film után (Insidious, Paranormal activity, Mama, Démonok között, Lights out és még sorolhatnám...).
10/10
Blondie28 2016 okt. 31. - 22:42:15 10/10
Végig olvastam a kommenteket. Hát biztos az én idegrendszerem gyenge, de végig paráztam az egészet. Nekem nagyon tetszett a film, mondjon bárki bármit, egyszer megéri megnézni!
Querelle 2016 aug. 04. - 17:53:41 Előzmény k11zoltan
De jó sem.
k11zoltan 2016 júl. 31. - 00:07:12
Nem volt rossz.
3/10
Nico71 2016 júl. 08. - 15:51:11 3/10
Rég nem láttam ennyire elcsépelt, bugyuta, unalmas filmet.
Összes hozzászólás