A folyó

Bakancslistához adom
He liu
tajvani filmdráma, 113 perc, 1997

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Hsziao-jang sodródó mai fiatal. Nem dolgozik sehol, csak teng-leng. Anyja liftkezelőként keresi kenyerét, apja már nyugdíjas, aki abban leli örömét, hogy a város melegektől látogatott szaunáit járja. Az egyik nap a véletlen úgy hozza, hogy Hsziao-jangot statisztálásra kérik fel. Egy "hullát" kell alakítania, akit a folyóba dobtak. A fiú vonakodva ugyan, de elvállalja, és belemegy a koszos vízbe, nem is gondolva arra: ez súlyos következményekkel járhat...

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1997
    Zsűri különdíja: Ming-liang Tsai
  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1997
    Arany Medve jelölés: Ming-liang Tsai

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
efes 2008 nov. 20. - 18:16:53 7/10
Ming Liang Tsai többek által legjobbnak (önmagához képest szerintem közepesnek) tartott filmjében egy furcsa, nyilván sokakban ellenérzést keltõ, de valóban beteges apa-fiú kapcsolaton keresztül mutatja be a hagyományos kínai konfuciánus családmodell végletes lepusztulását. Más olvasatok szerint az apa Kínát, míg a fiú Tajvant jelképezi... Hát, ha mindenben a politikát kell keresni, akkor ennek alapján az USA egy tébolyult, kangörcsben õrjöngõ idióta.
verdeleth 2008 szept. 07. - 02:26:42
A leírásból tippelhetnénk egy gyenge horrorfilmre is de egyáltalán nem errõl van szó. Tsai Ming Liang mindig, minden filmjével a társadalamat, korunkat, annak jelenségeit kritizálja. Most épp a családot, az emberek kiüresedett kapcsolatait, és embertelen viselkedésit, ahol szexuálisan senki sem normális, az emberek csak élnek egymás mellett, nem csinálnak semmit, nem is kommunikálnak. Ezt csak mégjobban erõsíti a film technikai megoldásai: hosszú beállítások, üres terek, unatkozó, semmit sem csináló emberek felvételei, szinte nulla párbeszéd. Olyan, mint maga a bemutatott világ. Kihalt és üres.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu