A függöny legördül

Bakancslistához adom
The Final Curtain
angol-amerikai dráma, 80 perc, 2002

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Féltékenység, botrány és gyilkosság a Sekély sírhant alkotójának eme kivételesen fekete komédiájában, ahol két rivális vetélkedő műsorvezetője BÁRMIT hajlandó megtenni a magasabb nézettségért.

Az ünnepelt brit színész, Peter O'Toole alakítja a veterán tévés műsorvezetőt, J.J. Curtist, és a kiváló Aidan Gillen játssza az ifjú, feltörekvő Dave Turnert - ők a két tévés, akik kétségbeesett versenyben próbálják lejáratni a másikat. Adrian Lester és Julia Sawalha kiváló alakításaival kiegészülve ez egy olyan játék, amelynek elvesztésére senki sem készült fel.
Bármi megtörténhet, és amikor A függöny legördül, csak egy nyertes marad...
Forgalmazó: Universal Pictures

Stáblista:

Szereplők

J.J. Curtis
Dave Turner
Jonathan Stitch

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2015 nov. 03. - 20:16:28
Ha röviden kellene jellemeznem a filmet, akkor azt mondanám, hogy számomra elég nagy csalódás volt, sok kidolgozatlan ötlettel és siralmasan összecsapott (és giccses) befejezéssel. Az eleje laposra sikerült, utána kezdett kissé felpörögni a sztori, de valamiért a figurák sem voltak igazán meggyõzõek. Számomra túlságosan is egysíkúak voltak, bár az alkotók próbálták felvillantani a különbözõ arcaikat, mégis inkább az elvakultságig menõ hatalomhajhászás lenne az, amit fõ jellemvonásként meg tudnék említeni a két fõszereplõrõl. Valójában úgy tûnik, hogy mindketten pótolni akartak valamit, ami hiányzott az életükbõl, alapvetõen manipulatívak, hataloméhesek, arrogánsak és erõszakosak voltak. Önpusztító életmódot folytattak, és gátlástalanságukban odáig mentek, hogy ártatlan embereket is feláldoztak, ha a saját érdekükrõl és sikerükrõl volt szó. Az érezhetõ elesettségük ellenére sem tudtam egy pillanatig sem rokonszenvet érezni egyikük iránt sem, talán ez is volt a történet lényege. A két ember harca odáig fajul, hogy a film végére fizikai valójukban is egymás megsemmisítésére törnek, de a befejezést nem árulom el, akad egy-két fordulat a sztoriban, fõként a vége felé. Sajnos kihasználatlan lehetõség maradt a két fõszereplõ viszonyának alaposabb elemzése, aki végignézi a filmet, az talán meg fogja érteni, hogy miért írom ezt, elég sok mindent ki lehetett volna vesézni. A befejezést is eléggé összecsapták szerintem, de azt jól megmutatja mindez, hogy sokszor csak akkor lehet híres az ember, ha gátlástalanul átgázol másokon, és mások tragédiájából próbál megélni. Elég sok társadalomkritika is megfigyelhetõ a sztoriban, de érzésem szerint ezek is meglehetõsen felszínesek, pl. sokkal jobban összpontosíthattak volna a show-mûsorok mint népbutító és embert degeneráló, eltorzító produkciók jelentõségére. A két fõszereplõ játékát jónak tartom, fõleg Peter O'Toole hozza jól a figurát, még talán az õ karakterének a jelleme a legösszetettebb úgy is, hogy azért sajnos sok vonást elnagyoltak rajta. Az "idõugrások" néha talán zavaróak, de végsõ soron elviselhetõ mindez. Összességében viszont sajnos inkább középszer a film, úgy tûnik, a Paramount Channel is sokszor válogat a gyengébb alkotásai közül.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu