A fülke

Bakancslistához adom
Phone Booth
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 81 perc, 2002

Értékelés:

631 szavazatból
Szerinted?

A teljes egészében egy New York-i telefonfülke határain belül játszódó film egy rámenős médiatanácsadó történetét meséli el, akit egy mesterlövész sorozatgyilkos csapdába ejt, és azzal fenyegeti, hogy megöli, ha leteszi a telefont.
Bemutató dátuma: 2003. július 31. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Dozer 2022 nov. 29. - 08:35:39
Colin Farrellnek csak ilyen nyomorult,nyomasztó filmjei vannak? Amit eddig néztem, vagy csak beleneztem, az mind az volt. Ezt sem fogom megnezni mostanaban. Vannak filmek, amiket a sznob kritikusoknak és a kisujjeltartós nézőknek csinálnak csupán.
1/10
DUNAWÖLD 2022 okt. 19. - 00:54:06 1/10
... és elaludtam rajta...
1/10
DUNAWÖLD 2022 okt. 18. - 23:42:55 1/10
A szinkron bagyon gyatra... Hazavàgja
5/10
sexykex 2022 ápr. 02. - 10:30:46 5/10
Tudom, hogy láttam. Nem tudom, mennyire tetszett. Végig dumálják a filmet és én jól elvagyok duma nélkül. Ennek ellenére van a történetben némi feszültség. Egy biztos: én nem vennék fel soha egy csörömpölő telefont, mert a sajátomat se veszem fel szívesen. Nem akarom újra megnézni! Inkább adok rá egy ötöst és kész, letudva. Ha elhánytam volna magam, akkor arra emlékeznék, szóval egy ötöst biztosan megér. Ugye?
2/10
comment.elfy 2021 dec. 09. - 16:25:28 2/10
Évek óta vadásztam ezt a filmet, nagyon vártam, hogy láthassam, de igazából máshogy is el lehetne cseszni másfél órát az ember életéből... Ha 2002-ben néztem volna meg, talán tetszett volna, bár a rengeteg baki, amit már itt előttem summáztak, akkoriban is agyonütötte volna az élményt.
A színészek jók voltak, az alapötlet is, de ez a "kép-a-képben" megjelenítés, meg a blődségek, amik még annak is szemet szúrnak, aki nem rutinos kriminéző... hát inkább hagyjuk. 1 csillag a színészeknek és 1 a jó alapötletért, de megnézésre biztos nem ajánlanám senkinek sem.


Írták már előttem, de ami nálam is leverte a biztosítékot: 1. fülönlőnek a fülkén keresztül - azt senki sem látta - tán magamat lőttem le kívülről? 2. velem SZEMBEN áll egy pasas, akit HÁTBA lőnek, és mégis én vagyok a gyanúsított??? 3. összetapperolhatom a fegyvert, de ha nincs lőpor nyom a kezemen és a ruhámon, akkor mégis hogy lőttem volna vele? 3. brutto 5 mp alatt körberajzolták, majd elvitték a hullát, úgy hogy a potenciális, veszélyes gyanúsított a helyszínelőktől másfél méterre cseverészik a fülkében? 4. most komolyan: lelőnek egy embert a nyílt utcán, mégis masszív tömeg gyűlik össze a tetthelyen, és még véletlenül sem ürítik ki a teret? És ezek csak a legszembetűnőbb ökörségek, az apróságokba inkább nem megyek bele, mert betelne az oldal


4/10
Dörflinger 2021 jún. 13. - 17:26:35 4/10
Erősen túlértékelt film. Sokszor inkább idegesítő az egész. A telefonban hallható elkövető hangja is irritáló, és a modoros beszédstílusa sem valami eredeti. 4/10
5/10
pihes 2020 júl. 05. - 14:14:21 5/10
A vonal másik végén nem túl eredeti a hang.
Semmivel nem voltam egészen elégedett ebbe a filmbe!

5/10
a.dani0227@gmail.com 2020 jún. 05. - 12:55:05 Előzmény szzs

Ide írd a spoileres tartalmat
Spoiler!!!!!!!!
Simán belőttek volna a fülkébe könnygázt valszeg a való életben, akkor ki fog jönni, hülyeség lenne lezárni a fél utcát és tárgyalni vele. Na meg igen a fülke vonalát is ki lehet lőni a telefonközpontban.

Robbanó töltény esetén meg igen cafatokban repült volna a strici felsőteste a szélrózsa minden irányába na meg ha megnézik a fülkében talált fegyvert, meg lehet állapítani, hogy azzal most biztos nem lőttek ,nem forró a csöve, nem olyan töltény van benne, nincs Stu kezén lőpornyom stb.

tortura 2019 jún. 27. - 18:01:09 Előzmény szzs
Ne húzd fel magad. Ez csak egy FILM. Nem baj, ha nem teljesen adekvát a valósággal.
7/10
DoctorMorreau 2019 máj. 22. - 02:26:07 7/10
A film alapötlete nem volt rossz, de sokkal izgalmasabban és igényesebben is megvalósíthatták volna.

10/7
10/10
Johnny007 2019 máj. 04. - 14:50:16 10/10
Szuper film! Egyszerű,kis költségvetésű és mégis nagyszerű!
Balikaa 2016 nov. 10. - 19:17:01
Á
Sonny Crockett 2016 jún. 16. - 14:02:40 Előzmény szzs
Sutherland neve azért szerepel a listán,mert a 81 perces filmbõl kb. 75. percet végigdumál. Attól függetlenül, hogy csak a végén mutatják az arcát,még õ az egyik fõszereplõ.
szzs 2016 márc. 26. - 12:47:13
Az a baj, hogy TELJESEN hülyének nézik a nézõt!
Akinek fogalma sincs(vagy tökrészeg és nem jut eszébe/nem érdekli), hogy:

a mobiltelefonok korában:
***spoiler***
Már volt puskamikrofon, amivel a rendõrség kideríthette volna, hogy mit beszél a fülkében a pasas. Igaz - a telefon másik végét valószínûleg nem hallották volna, de azért ez több mint a lehallgatási kisérlettel való tökölõdés.

Amikor a nõje már a helyszínen volt, akkor a pasas mobilszáma is kiderült. A mobiltársaság le tudta volna hallgatni - ha hihetünk a többi filmnek, ahol kiküldenek egy jelet, amire bekapcsol a mobil. Ez is csak egyirányú persze.

A fülke üvege kívülrõl át van lõve. (Amikor fülön lõtte) - Folyton látszik. Csak a rendõrök nem látják vagy nem tudják, hogy akár egy távcsõvel is megnézve, látszik, hogy melyik oldalról lõtték át.

Ha azt akarják, hogy jöjjön ki, miért nem vágják el a telefon kábelét? Vagy egy mesterlövész belelõhet a készülékbe. Mert ugye a pasast azért nem lövik, mert ott a média. De a telefont azért szabad. De a telefontársaság is lekapcsolhatja. A kódoló ezek ellen nem véd.

A robbanógolyóról már írtak elõttem. Hozzátenném, hogy a két qrva nem vette észre, hogy a hátán lõtték meg a stricit és azt sem, hogy a fülke ajtaja csukva volt és a pasas kezében sem volt fegyver. Meg persze lövést sem hallottak. (hangtompítót mondta is a lesipuskás)

Egy tucat rendõr szegezte rá a puskát rettegve attól, hogy majd mint valami Keoma vagy Old Firehand hirtelen a zsebébõl elõhalászik egy fegyvert és lõ. Ha ennyire féltek miért nem altatták el? Van annak is jópár módja, nem?

A kegyelemdöfés a sztory volt, hogy a rendõrök késõn érkeztek mert a puskás ELVÁGTA SAJÁT TORKÁT!
És ezt röhögés nélkül a nézõk pofájába vágták!

A Sutherland neve meg fogalmam sincs, hogy minek szerepel a listán. Azért a 15 másodperért a végén amikor semmit sem csinált csak megtett pár lépést.
Akkor már én jobban megérdemelném, mert én végig is néztem. Bár nem biztos, hogy szükségem lenne rá, hogy egy ilyen béna rendezésû filmben szerepeljen a nevem.

(Olyan apróságról -például, hogy a lelõtt stricit a rendõrség eltakarította, hogy ne zavarja az utca képét, pedig ilyenkor általában fényképezni meg helyszínelni szoktak az áldozat körül- már nem is érdemes beszélni.)
8/10
Monster01 2016 márc. 14. - 23:41:08 8/10
Tíz éve tíz éves koromban láttam a filmet. Nem hagyott mély nyomot bennem, nem emlékeztem semmire csak, hogy végig egy telefonfülke a helyszín. Na meg arra, hogy nem tetszett egy kicsit sem.

Ma valahogy eszembe jutott, hogy megnézzem. Így tíz évvel késõbb azt mondom ez egy jó film. Hiába az egy helyszín, izgalmas!

10/8
ceia 2015 jún. 28. - 19:44:19
Nem láttam még a filmet, csak elolvastam a leírást. Nem tûnik valami jónak, de Forest Whitaker az egyik kedvencem. Szóval talán megnézem, de most a Gru-t nézem éppen és reklámszünet van :)

Így hirtelen az jutott eszembe, amíg a rosszfiú beszélget a fülkében álló fõhõssel, a rendõrök megkeresik hol van és felmegy valamelyik épületbe az õ lövészük és leszedi. Esetleg akkor elõbb még odaáll a fülke elé egy nagy autó, hogy addig védje a pasast.
talpfaszamlalo 2015 jan. 23. - 09:09:41 Előzmény Deniel Project
Ahhoz képest tényleg jó film, amit lehetett kihoztak belõle, de a közepe táján már a sok logikai baki kiütközik, és egyáltalán nem tûnik már életszerûnek.

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

Kb. akkortól mondanám mikor odamegy a strici balhézni és a gyilkos lelövi, távcsöves puskával. Ezt nem tudhatta elõre, hogy lesz majd valaki, aki ekkora balhét csinál, és ott lesz két k.rva is, akik rikácsolnak torkuk szakadtából, hogy lelõtték a stricijüket. Ráadásul a fülkében egy pisztoly van elrejtve, abba meg másmilyen lõszer kell, mint egy távcsöves mesterlövész puskába. Mintha említene valami olyasmit is, hogy az õ lövedéke becsapódáskor felrobban és ha fejbelõné mandarin nagyságú lenne, de a stricin mégse látni ezt, akkor biztos nem kóvályogna még percekig a lövés után. Na meg elég amatõr hiba az is tõle, hogy piros lézerpöttyös célzót használ, elég komoly felszerelése van, telt volna biztosan egy infrafényre is.

Na meg az is logikátlan, hogy egy gyilkos, aki a világot akarja jobbá tenni és ezért gyilkol hátrahagyja a fegyverét, de azért a fegyvertokot elviszi magával. Minek? Na meg miért adnak morfiumot Stu-nak a végén? Csak gumisöréttel találták el és nem is közelrõl, a morfium elég erõs narkotikum, csak nagyon súlyos fájdalmakra szokás adni. Ráadásul ezt a gyilkos is tudta, de honnan, tán beszélt a mentõsökkel is? Azt már nem is mondom, hogy miért ment oda a végén beszélni vele, hiszen ez óriási kockázat, felismerhette volna a hangját és nekiugrik, vagy csak kiabál és tele volt az utca rendõrrel biztos, hogy megfogták volna. Pláne, hogy nyilván hagyott nyomokat is a tetthelyen, ujjlenyomat, dns minta, hajszál, bõrdarab stb.
10/10
Andricful 2014 nov. 04. - 20:12:47 10/10
A legjobb film
8/10
Deniel Project 2014 okt. 30. - 01:43:00 8/10 Előzmény talpfaszamlalo
Egy helyszín játszódik még is lenyûgözött ez a 2002-es mozifilm. Vacak kis telefonfülkében mennyi csavart ki lehet hozni egy történetbõl. Csak ajánlani tudom, ha izgalmakra vágysz! 10 /8 ;)
talpfaszamlalo 2014 okt. 18. - 08:41:46 Előzmény Owl
Eleve ez a saját maga igazságáért szerinte bûnösöket gyilkoló rosszfiú alakja is a Hetedik címû filmbõl lopott ötlet.
Összes hozzászólás