A gyanúsított

Bakancslistához adom
Suspect
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 121 perc, 1987

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Egy bíró öngyilkosságot követ el, és a titkárnőjét is holtan találják. A nő megöléséért egy Carl Anderson nevű otthontalan süket-némát tartóztatnak le. A hivatalból kirendelt védőügyvéd, Kathleen úgy dönt, hogy megtalálja az igazi gyilkost, s ebben segítségére van Eddie Sanger, akit felkérnek arra, hogy legyen az esküdtszék tagja. A nyomozás során Kathleen és Eddie meglehetősen veszélyes vizekre téved, amikor kiderül, hogy befolyásos emberek érdekeit sérti a munkájuk...
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Eddie Sanger
Kathleen Riley
Carl Wayne Anderson
Judge Matthew Helms
Charlie Stella
Paul Gray

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Midnight67 2020 ápr. 29. - 18:45:00 8/10
Jól sikerült tárgyalótermi mozi, a szereplőket azért emelem ki, mert úgy látom, nem volt túl nagy nézőtábora , hátha sikerül kedvet csinálni hozzá.
Cher mellett Dennis Quaid és Liam Neeson jeleskedik a filmben (utóbbi eléggé szófukar módon..:), nem is rosszul. Túl nagy meglepetésre ne számítsunk, mert már az ismertető is sejteti a lényeget, de ettől függetlenül izgalmas, szórakoztató alkotás.
9/10
Sophie_Western 2019 júl. 23. - 13:25:27 9/10
Mellékesen Cher nagyon dekoratív ebben a filmben.
olahmiki1959 2017 aug. 14. - 02:29:57
Alapjában tetszett a film, izgalmas, fordulatos volt a történet, hitelesek voltak a karakterek, csak az nem tetszett, hogy az utolsó kb. 2 percben Cher mindent elmondott - én nem fogom lelõni a poént -, leleplezte az összes, háttérben megbújó bûnöst, és aztán vége is lett a filmnek.
Emiatt - bár tetszett, ahogy már írtam -, egy kissé súlytalan lett az egész, nem maradt meg bennem igazán - persze, ez csak az én véleményem, másnak lehet, hogy jobban bejött.
Szerintem nagyjából 7 pontot érdemel.
10/10
Vaszilij Zajcev 2013 febr. 14. - 12:50:01 10/10
Az elõzõ hozzászólásomból kimaradt az, hogy tárgyalótermi filmrõl van szó, amely jelentõs részben zárt térben játszódik.

A minap láttam a "Törvényszéki héják"-at Robert Redforddal és Debra Wingerrel, amely szintén tárgyalótermes film, és ráadásul magasabb költségvetésbõl is készült, mint "A gyanúsított". Nekem - nem tudom másképpen mondani - Redford és Winger "nyálaskodása" nem jött be, egyáltalán nem tartottam aranyosnak, illetve romantikusnak. Sokkal inkább infantilis jelzõvel tudnám illetni kapcsolatukat.

***SPOILER***

Cher és Dennis Quaid filmbéli kapcsolatára viszont ezt nem mondható el, a kölcsönös utálattól szépen, fokozatosan, fogyasztható módon jutnak el egymáshoz ...

***SPOILER VÉGE***


10 pontot méltán megérdemlõ alkotás.
10/10
Vaszilij Zajcev 2013 febr. 14. - 12:08:10 10/10
Hát ez bizony mestermunka a krimi mûfajából! Lehet persze fanyalogni, de akkor elégedetlenkedõ filmbarátaink keressenek csak bátran maguknak más szórakoztatóbb, fordulatosabb és a nézõt mindvégig lekötõ - ugyanakkor céltalan, felesleges erõszakot nem tartalmazó - alkotást.
Hogy Cher harmatgyenge lett volna? Nem hinném. Teljesítménye, alakítása - azt gondolom - elfogadható, még akkor is, ha szerepében tényleg nem sziporkázott. Ne feledjük: Cher-t valójában nem ezért ismerjük és szeretjük, hanem azért, amit dalai által nyújt rajongóinak.
Valóban "egyszer nézhetõs" lenne ez a film? Akik azt szeretik, ha patakokban folyik a vér mindenhol (csak zárójelben jegyzem meg, hogy az ominózus filmben is vannak véres jelenetek, ha nem is tengernyi), akik úgy gondolják, hogy egy film attól jó igazán, ha minél magasabb az áldozatok száma, ha minél brutálisabb az elkövetõ, akkor azoknak igen, ez egy "egyszer nézhetõs" darab. Nekik - innen is - jó szórakozást kívánunk kedvenc filmjeikhez!
De az igényes szórakozásra vágyók - 100 %-ig biztos vagyok benne - többször fogják megnézni ezen filmet, mivel minden alkalommal felhõtlen kikapcsolódásban lesz majd részük.
A film további szereplõirõl is csak jókat lehet mondani: Dennis Quaid és Liam Neeson is jól játssza a kiosztott figurákat, számomra az elsõként említett kellemes csalódás volt.

A film nagy erénye, hogy már-már Agatha Christie-féle magasságokba emelkedik azáltal, hogy 115 percen keresztül sikerül a nézõt megtévesztenie, tévedésben tartania. Csak az utolsó 1 percben derül majd ki a megdöbbentõ igazság. A "Tanú"-ból vett idézettel azt mondhatjuk: hogy az a gyanús, aki nem gyanús, és ezzel remélem, nem mondtam el a megoldást.

Kitûnõ, remekbe szabott film, ezért 10 ponttal jutalmazom!
5/10
zz76zz 2011 aug. 16. - 10:11:28 5/10
Cher harmatgyenge, de egyébként is max egyszer nézhetõs film.
10/10
labci 2010 szept. 05. - 15:57:18 10/10
Zoli.
Én is nagyon régen láttam a filmet és felvettem,de a szalag rövid volt és a vége a lényeg nem fért rá.
Próbáltam megkeresni a neten,hogy megnézzem és nem találtam meg.Jó lenne ha leadnák megint a TV ben.
Rahel 2009 okt. 23. - 21:05:59
-Zseniális film, és gyalázat, hogy olyan régen adták már!:((
-Helyette minden trutyit közvetítenek, és ezért tart ott a mai Tv-zés, ahol!!:((
karmansz1 2008 márc. 22. - 23:46:34
Sziasztok!

Régóta keresem ezt a filmet, **moderálva**A felhasználó nevére kattintva megtalálható a Privát üzenet küldése.**
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu