A gyáva mesterlövész

Bakancslistához adom
Il pistolero segnato da Dio
olasz western, 92 perc, 1968

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Álarcos banditák megtámadnak egy farmot, ahol mindenkit megölnek, kivéve a gazda tízéves fiát, akit a gazdának sikerült elrejtenie a vagyonát jelentő 30 ezer dollárral együtt. Két évvel később a fiú látszólag gondtalanul éli az életét, a trauma azonban belül nem hagyja nyugodni, és amikor a még mindig a közelben ólálkodó banditák megtudják, hogy a fiú ismeri a pénz rejtekhelyét, az életveszély többé nem régi emlék csupán. A városban tartózkodó vándorcirkusz mesterlövészét szintén megrázó emlékek gyötrik, az erőszak láttán cselekvésképtelenné válik, amikor azonban az őt bálványozó fiút elrabolják a banditák, kénytelen lesz legyőzni a bénító félelmet.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lincoln Hawk 2015 máj. 11. - 07:58:09
Nyilván nem egy Django vagy egy Keoma, de szerintem a nézhetõbb, viszonylagos odafigyeléssel összerakott olasz westernek közé tartozik. Szóval volt eleje, vége, közben lehetett tudni, ki kicsoda, hogy kerül oda, ahol éppen van, miért mondja azt, amit, és mi a motivációja (ami nem minden spagetti esetében áll, ugye :) ). A végére szerintem is leeresztett kissé. De Rustichelli zenéje sokat dobott rajta. Egy hármast nyugodt szívvel bevésnék neki.
3/10
Dalmát 2015 máj. 10. - 21:59:53 3/10
Szerintem meg kimondottan unalmas volt. Egy drámai történethez nem elég jók a színészek és a rendezõ, a verekedések és lövöldözések pedig bénák, annak ellenére, hogy a rossz fiúk közt olyan ismert kaszkadõrök szerepelnek, mint Sal Borghese és Riccardo Pizzuti. Carlo Rustichelli nagyszerû zeneszerzõ volt, de a western nem igazán az õ mûfaja, amire ékes bizonyítékul szolgálnak a korai Bud Spencer-Terence Hill filmek is.
Texas Bill 2015 ápr. 15. - 07:49:37
Az alapötlet kifejezetten érdekes. A filmebeli történetet lehetett volna pörgõsebbre is kreálni, de nem volt unalmas. Nekem személy szerint a vége, a konfliktus csúcspontja és annak feloldása nem jött be annyira, de ez csupán mellékes momentum. Bizonyára akad, akinek meg így tetszett.
Összefoglalva: sokkal jobb film, mint amire számítottam. Nyugodtan leadhatták volna valami értelmes idõsávban is, nem pedig éjszaka fél kettõkor.
Megjegyzés: én abban a cirkuszban nem lennék nézõ!