A gyerekrabló

Bakancslistához adom
Stolen Miracle
kanadai filmdráma, 90 perc, 2001

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Igaz történetre alapozott filmdráma.
Karen (Marnie McPhail) és férje Phil (Hugh Thompson) a legrosszabb szülői rémálmot szenvedik el, amikor kisbabájukat egy nővérnek öltözött, bipoláris nő (Nola Augustson) elrabolja. Jane McKinley (Leslie Hope) rendőrtiszt kutatási és mentőakcióba kezd, hogy megpróbálja a rabló félrevezetését megtörni és a csecsemőt megtalálni, mielőtt az túl késő.

Stáblista:

Szereplők

Jane McKinley őrmester
Margaret Whelmer
Karen Lewis
Phil Lewis
Graham Taylor
Ron McKinley
Brandon McKinley
Laura McKinley

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
afonya27 2011 jan. 07. - 20:17:02 Előzmény vitkovits
most akkor kedvedre kitudományoskodtad magad :) egészségedre :)
vitkovits 2010 szept. 27. - 14:48:21
Szóval számomra a "bipoláris" kifejezés egészen e film felvezetéséig fizikai szakkifejezés volt - a bipoláris vezetés például olyan elektrolitokban alakul ki, ahol az elektromos töltést a negatív és pozitív ionok egyaránt szállítják, de széles körben ismeretes és elterjedt a bipoláris tranzisztor is.

Ezen kívül gyakran lehetett hallani a politológiában vagy a napi politikában is bipolaritásról, elsõsorban az USA és a SZU kapcsán, amikor még kétpólusú volt a világ.

Bevallom, ciki, hogy a Port.hu-ból kell megtudnom: az a betegség is, amit eddig mániás depressziónak ismertem, és amelyben egyik szomszédom öt évig szenvedett, e nevet viseli...
senkifalvi 2010 ápr. 26. - 19:39:21 Előzmény cromwel
Mi a bipoláris zavar?

A bipoláris zavar, vagy ahogy gyakran nevezik, a mániás-depressziós betegség, az egyik leggyakoribb mentális zavar. A bipoláris zavar jellemzõi a személy hirtelen hangulatváltásai, energia szintjének és cselekvési képességének hullámzása.Genetikailag meghatározott,örökíthetõ.Nem árt átnézni a következõ listát,nem vok benne biztos,hogy mindenki ok nélkül túlértékelte volna magát közülük.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Bipol%C3%A1ris_zavarban_szenved%C5%91k_list%C3%A1ja
Asha 2010 ápr. 26. - 19:06:46 Előzmény cromwel
"a pszichologiai szakszo szerint annyit tesz, hogy fantazia vilagaval tobbet gondol magarol, mit el tud vegezni, nincs onkontrollja" - ez nem igaz a "bipoláris affektív zavarban" szenvedõkre. Továbbá nem személyiségzavarról, hanem érzelmi zavarról van szó. Nagy különbség. :)
cromwel 2010 jan. 24. - 19:44:59 Előzmény vitkovits
bipolaris a pszichologiai szakszo szerint annyit tesz, hogy fantazia vilagaval tobbet gondol magarol, mit el tud vegezni, nincs onkontrollja, felvaltva hol nagyon felhangolt indokolatlanul, hol nagyon lehangolt ugyancsak kulonosebb indok nelkul. Valoban a szemelyisegzavarok nagy csoportjaba tartozik.
vitkovits 2009 dec. 18. - 18:20:11
"Bipoláris nõ" - ez aztán szépen "meg van mondva"! Gondolom, személyiségzavaros vagy mániás depresszióban szenvedõ nõre gondolhattak, de akkor miért nem azt írják?