A gyilkos én vagyok

Bakancslistához adom
Je suis un assassin
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia thriller, 107 perc, 2004

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A lecsúszott regényíró találkozik egy régi ismerősével, a szintén író barátjával, aki az elmúlt pár évben jókora hírnévre tett szert. Egy vonattal utaznak és elpanaszolják egymásnak az aktuális gondjaikat. Az egyiküknek van jó pár kiadatlan regénye, viszont nincs pénze és senki sem áll vele szóba, a másiknak meg vagyona, hírneve, ugyanakkor válságban van és nem tud írni, ráadásul a feleségétől is éppen válik. Az utazás végére így a két férfi akaratlanul is szövetségessé válik. Mind a kettejüknek van ugyanis valamije, amelyre a másiknak szüksége lenne...

Stáblista:

Szereplők

Ben Castelano
Suzy Castelano
Brice Kantor
Lucie Kantor

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
feeco 2011 ápr. 21. - 01:29:30 3/10
teljesen egyetértek..
erõltetetten beteg film..
feketevipera 2011 ápr. 20. - 20:15:27
Gyengus, legalábbis szerintem. A film témája kicsit emlékeztet az Idegenek a vonaton c. Hitchcock-mozira, de nem éri el annak színvonalát és feszültségét. Valahogy olyan természetellenesen viselkedtek a szereplõk, és a cselekmény is vontatott. Semmi különleges nincs a filmben, kár, hogy ilyenre pazaroltam az idõmet.
Borella 2011 ápr. 19. - 03:20:58
Nem láttam az elejétõl, de itt ragadtam. Nem mintha annyira jó film lenne, bár általában a francia filmeket szeretem. Van egy fojtott furcsa atmoszférája a filmnek, csak kicsit vontatott, amit persze francia, európai filmtõl nem szabad rossz néven venni, nem amerikai az idõmérték szerencsére. A két fõszereplõ férfi karakter jó alakítás, de a nõ bárgyúságától és maskaráitól idegbajt kapok, megõrjít. SPOILER: Az elõzmények ismerete nélkül, illetve kikövetkeztetve az eddigiekbõl, a fõhõsnõ szinte kiprovokálja hogy megfojtsák, ami igencsak érthetetlen, talán ha láttam volna az elejét, jobban érteném... SPOILER VÉGE. Francia filmeknél ez sem biztos :-))))