A gyilkos tó legendája

Bakancslistához adom
Cheonnyeon ho
dél-koreai akciófilm, 92 perc, 2003

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Ezer évvel ezelőtt egy gonosz szellemet bezárt egy tóba a Chilla birodalom első császára. Most kiszabadul, és Biharang hadvezér felesége, Ja Woon-bi (Hyo-jin Kim) testét szállja meg azzal a céllal, hogy elpusztítsa a dinasztiát és annak népét. Biharangnak nehéz döntést kell hoznia, hiszen ha elpusztítja a szellemet, végez feleségével is.

Stáblista:

Szereplők

Biharang generális
Ja woon-bi
Ji-seong királynő
Myo-hyeon mester
Bang Oh-rang generális

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
capitano 2015 jún. 03. - 20:07:49
A Gyilkos-tó (románul: Lacul Roșu, régi magyar nevén: Veres-tó) egy természetes torlasztó a Hagymás-hegységben, a Keleti-Kárpátokban, Hargita megye északkeleti részén. 1837-ben keletkezett egy közeli hegyrõl lecsúszó törmelék következtében. A tó visszahúzódóban van, a visszamaradó kisebb tavak elláposodnak. A Gyilkos-tó fölé emelkedik északon a Kis-Cohárd (1344 m) sziklája. A környék és a Gyilkostó üdülõtelep közigazgatásilag Gyergyószentmiklóshoz tartozik.
Élt valamikor Gyergyó környékén egy csodaszép lány, Fazekas Eszter. Haja kökényfekete volt, szeme szürkészöld, alakja, mint a szélben hajladozó büszke jegenye. Egy napsütéses júliusi délelõtt Eszter elment a szentmiklósi vásárba. Ott találkozott egy olyan daliás legénnyel, aki két karjának szorításával kipréselte a medvébõl a szuszt, és aki a legszívhezszólóbban furulyázott az egész környéken, de tudott házat ezermesterkedni és szekeret faragni is. Ahogy a szemük összevillant - és mert a szerelem hirtelen jön, és szíven üt, mint a villám - megszerették egymást. A fiú égszínkék selyemkendõt vásárolt Eszternek a tükrös pogácsa mellé és megkérte, hogy legyen a mátkája. Az esküvõre nem kerülhetett sor, mert a legényt elvitték katonának. A lány hûségesen várta kedvesét. Esténként, amikor a nap a hegyek mögé ereszkedett, agyagkorsójával kiment a fenyvesek alá a csobogóhoz és ott sóvárgott órákon át szíve választottja után. Még a közeli hegyeknek is meglágyult a szíve a sóhajtozásaitól, fájdalmas szép énekétõl. Történt azonban egyik vasárnap délután, hogy meglátta Esztert arra jártában egy zsiványvezér. Nyergébe kapta a gyönyörû lányt és elvágtatott vele, mint a szélvész a Kis-Cohárdhoz, az ezerarcú sziklák közé, ahol tanyája volt. Aranyát, ezüstjét ígérte Eszternek, gyémántos palotát akart építeni, csakhogy megszeresse. A fiatal lány nem viszonozta a zsivány szerelmét. Régi mátkáját várta vissza, amikor felkelt a nap, és akkor is, amikor lehunyta szemét a világ. Ennek láttán feldühödött a zsivány és kényszeríteni akarta Esztert, hogy legyen a felesége. Eszter a néma szemtanúkhoz, a hegyekhez kiáltott segítségért. Sikolyát megértették a sziklák és ezen a júliusi éjszakán eget-földet rázó mennydörgéssel válaszoltak. Zuhogott az esõ, a cikázó villámok megvilágították a koromsötét éjszakát. Hajnaltájban hatalmas robajjal óriási szikladarabok zuhantak a mélybe, és az iszonyatos földindulás maga alá temetett mindent, a lányt, a zsiványt, sõt meg a pásztort is nyájastól, aki a szembe levõ hegyoldalban legeltetett. Július utolsó vasárnapjának hajnalán, a nap elsõ aranyló sugarai bevilágították a sziklákkal borított vidéket. A völgyet, ahol tegnap még kristálytiszta vizével a Vereskõ-patak csobogott, teljesen elzárta a leomlott hegyoldal. Amikor a megáradt patakok zavaros vize elérte a sziklagát tetejét, megfojtotta a füveket, bokrokat és megölte a fákat. A keskeny völgy helyén tó keletkezett, amelynek vizébõl máig is kiállnak a fenyõerdõ maradványai. A környék pásztorai Gyilkos-tónak nevezték el ezt a tavat. Így lett a hegy halálából, az élet vize. Ha napsütésben belenézel a tó vizébe, Eszter szürkészöld szemei tekintenek szelíden vissza.
6/10
Dalmát 2014 ápr. 05. - 19:56:36 6/10
A természetfeletti dolgok hátterét egy kicsit jobban kifejthették volna, de összességében nem volt rossz film. Meglepett, hogy a Film Mánia ezúttal nem vagdosott bele a véresebb jelenetekbe, pedig elég szép számban röpködtek a levágott testrészek. Így már tényleg nem értem, hogy bizonyos filmekbe miért piszkálnak bele.
AvatáR Gil Maerth 2011 okt. 21. - 11:14:11
teljesen ledermedtem a film elsõ pár percén- összevissza katyvasz- misztikussággal nyakon öntött, hajánál fogva elõrángatott legendás dolgokkal;
nem tudod ki kicsoda: merre, hol, miért meg egyáltalán: minek? ?

10/2 - felesleges túlpörgés.
1/10
Ford Mustang 2011 júl. 20. - 20:46:01 1/10 Előzmény Geri23
Ahogy mondod. :D
Geri23 2011 júl. 20. - 20:35:04
Magyarán, borzadály! :D
1/10
Ford Mustang 2011 júl. 20. - 17:22:40 1/10
Nem jó ez a film, pedig sokat vártam tõle.
feketevipera 2011 ápr. 13. - 19:29:34
Érdekes volt, hogy az elsõ tíz percben jóformán csak két csatajelenetet láthattunk, ráadásul a magyar címet sem mondták be (legalábbis ha jól emlékszem). Az egész történet valamiféle kardozós-misztikus fantasy, szóval az volt az érzésem, hogy megpróbáltak több mindent belegyömöszölni a filmbe, helyenként szappanoperás beütéssel. Tehát a hasonló produkciók rajongóinak valószínûleg tetszeni fog, mélyebb mondanivalót viszont ne nagyon keressünk benne.