A gyógyító

Bakancslistához adom
Julie Walking Home
német-kanadai-lengyel-amerikai romantikus dráma, 113 perc, 2002

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Egy halálos betegséggel sújtott kisfiú megható története. A tragédiát más és más formában próbálja feldolgozni a család: a tudós apa próbálja elfogadni az orvosi tényeket, az édesanya elutasítja fia elvesztésének gondolatát, nagyapa a vallás felé fordul, és szeretné a fiút megkeresztelni. Végül a kisfiú mindenre elszánt édesanyjának sikerül felkutatni a gyógyulás reményét elhozó Gyógyítót.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2002
    Arany Oroszlán jelölés: Agnieszka Holland

Hozzászólások

Szerinted?
Annamari1 2007 aug. 18. - 18:08:37
Én csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy ha valaki egy igazi szent és feláldozza magát minden tekintetben, hogy a többi élõlénynek segíthessen, miért nem lehet boldog. És ha véletlenül csak egy kicsit is boldog, már miért nem segíthet? Azt értem, hogy csak az igazán tiszta embereknek "jár" képesség, de õk miért kell, hogy boldogtalanok legyenek? ez egyáltalán nem igazságos. Ezek szerint csak szenvedéssel lehet megváltani másokat? Teljesen fel kell áldoznunk magunkat, ha jót akarunk tenni? Miért nem lehet egyensúly? Az az érdekes, hogy ez az örök törvény...
rockertoro 2007 jún. 04. - 14:40:55 Előzmény bodobetty4
szia!
ez a különleges képessége ártatlanságáig tartott, sztem. nem csak testi, de lelki ártatlanságáig is. ha belegondolsz: városba, civilizációba került (elõzõ életéhez képest), verekedett(!!) - kb mindenféle bûnbe esett -> etûnt a paradicsomi állapot.
miért nem maradtak együtt? - emlékszel mikor a pasi elõször mondta a csajnak, h nem akar már gyógyítani, vele akar lenni, örökre,stb? - erre csajnak a képe kb elfásult. tehát mindaddig volt neki érdekes, izgalmas, különleges a pasi, amíg gyógyított. aztán még a fiát sem tudta már meggyógyítani. és sztem a pasi rájött, h nem a helyes úton van. és hazament, a csaj meg sztem amúgysem maradt volna vele. plussz a fiával akart maradni.
a fia beteg maradt - tél volt, jöttek a varjak -> meg fog halni. következtetés: senki sem képes csodákra, ill minden csoda ideiglenes. az embert nem kerülheti el a végzete. (a rák)
bodobetty4 2006 nov. 05. - 12:56:53
Nem értettem a film végét! Azért ment el a pasi gyógyító ereje mert lefeküdt a nõvel?és miért nem maradtak együtt? a gyerek beteg maradt?