A gyűjtő

Bakancslistához adom
The Collector
kanadai akciófilm-sorozat, 60 perc, 2004

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Morgan Pym idősebb, mint ahogy kinéz. Nürnbergben született 1326-ban, és egy kolostorban nőtt fel szerzetesként. Tudományt és orvoslást (medicinát) tanult, és Isten szolgálatának szentelte az életét. Haldokló szerelmének látványa arra ösztönözte, hogy alkut kössön az ördöggel: 10 boldog év Katrinával a halhatatlan lelkéért cserébe. A szerencse és szeretet évtizedének végén eljött a számadás napja, amikor Katrina ismét beteg lett, és pestisben meghalt. Morgan szintén megfertőzödött a halálos kórral, ám amikor az ördög eljött a lelkéért, Morgan csellel rávette, hogy kössenek egy új alkut. Az örök kárhozat helyett az egyik lélekvadásszá
vált.
Hat évszázadon keresztül Morgan teszi a dolgát: megtalálja az embereket, és figyelmezteti őket, hogy 48 órájuk van hátra a megállapodásukból, és a lelkük pokolra jut. Ám egy napon találkozik egy fiatal lánnyal, Mayával, aki erősen
emlékezteti őt Katrinára, és megváltoztatja alkuját. Ezentúl segíteni fog a "klienseinek", hogy megtalálják a megváltásukat, és reméli, hogy egy napon ő is megleli a sajátját...

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zora 2017 szept. 09. - 18:48:33 10/10 Előzmény ratcat
Ez:

"Morgan szintén megfertõzödött a halálos kórral, ám amikor az ördög eljött a lelkéért, Morgan csellel rávette, hogy kössenek egy új alkut."

nem felel meg a valóságnak. Bár, még csak a 2. évad végénél járok, de semmi olyan nem történt, hogy Morgan beteg lett és cselt alkalmazott az ördöggel szemben.
10/10
zora 2017 szept. 09. - 18:46:16 10/10 Előzmény gartner
Én 10 napja találtam meg egy online oldalon, szinkronizálva.
Bár akciófilmként van jellemezve, van benne egy nagy adag filozófia, misztikum, újragondolt biblia-értelmezés.

Rendkívül jó sorozat, nagyon elgondolkodtató történésekkel. A karakterek fejlõdnek, így aztán bizony sokszor el is távoznak az élõk sorából - szerintem ez is ad egy pluszt a sorozatnak.
A 2. évadban feltûnik 3 magyar szereplõ is, Görög Zita, a kislány Kántor Kitty (Barátok közt gyerek-Nórája) és Bolyos Ibolya, de õt nem tudom, ki.
Szóval érdemes belekezdeni.
ratcat 2009 jan. 20. - 14:42:27 Előzmény gartner
Morgan Pym idõsebb, mint ahogy kinéz. Nürnbergben született 1326-ban, és egy kolostorban nõtt fel szerzetesként. Tudományt és orvoslást (medicinát) tanult, és Isten szolgálatának szentelte az életét. Haldokló szerelmének látványa arra ösztönözte, hogy alkut kössön az ördöggel: 10 boldog év Katrinával a halhatatlan lekéért cserébe.
A szerencse és szeretet évtizedének végén eljött a számadás napja, amikor Katrina ismét beteg lett, és pestisben meghalt. Morgan szintén megfertõzödött a halálos kórral, ám amikor az ördög eljött a lelkéért, Morgan csellel rávette, hogy kössenek egy új alkut. Az örök kárhozat helyett az egyik lélekvadásszá vált.
Hat évszázadon keresztül Morgan teszi a dolgát: megtalálja az embereket, és figyelmezteti õket, hogy 48 órájuk van hátra a megállapodásukból, és a lelkük pokolra jut.Ám egy napon találkozik egy fiatal lánnyal, Mayával, aki erõsen emlékezteti õt Katrinára, és megváltoztatja alkuját. Ezentúl segíteni fog a "klienseinek", hogy megtalálják a megváltásukat, és reméli, hogy egy napon õ is megleli a sajátját...
gartner 2009 jan. 19. - 15:15:36
Mirõl szól ez a sorozat? Látta már valaki?