A gyűlölet, amit adtál

Bakancslistához adom
The Hate U Give
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi-dráma, 133 perc, 2018

Értékelés:

39 szavazatból
Szerinted?

A tizenhat éves Starr Carter két párhuzamos világban él: a szegény, főleg feketék lakta környéken, illetve annak szomszédságában lévő gazdag, leginkább fehérek lakta negyedben, ahová előkészítő iskolába jár. A két világ közötti labilis egyensúly azonban felborul, amikor szemtanúja lesz, ahogy egy rendőrtiszt lelövi Khalilt, a legjobb gyerekkori barátját. A mindkét oldalról érkező nyomás ellenére Starrnak meg kell találni a hangját, és azt, hogy mi a helyes lépés. Angie Thomas bestselleréből.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kettyo 2023 aug. 14. - 15:08:35
A csaj tetszett - kb az összes színes csaj jól nézett ki benne ... a pasik is csak nem azokat figyeltem :) - de a film nem tetszett. Fekete gettó filmből a Veszélyes elemeket tudom feltétlenül ajánlani, ha valaki vállalja eredeti hanggal az a legjobb, elképesztő gettószleng szövegek vannak benne, és a története is magával ragadó, ellentétben az utáljuk a csúnya gonosz fehér rendőrt sablonnal, amit ez a film használ.
Cleo. 2020 jún. 05. - 19:19:13
Most nagyon aktuális lett ez, testvérek.
5/10
sexykex 2019 nov. 05. - 14:17:37 5/10
Erősen kétirányú utca ez. Az egyedül dolgozó rendőr fél a fegyveres bűnözőtől, a tisztességes fiatal is félhet a rendőri túlkapástól. Nálunk kicsi a valószínűsége, hogy a kocsiból egy lőfegyver kerüljön elő, Amerikában ugyanilyen váratlan egy hajkefe megjelenése.
Vegyük azt is figyelembe, mielőtt rasszizmusról beszélnénk, hogy egyes városrészekben és falvakban, egyes népcsoportok tagjai népességarányaiknál sokkal nagyobb mértékben követnek el bűncselekményeket, mint egy másik népcsoport tagjai. Ebben az esetben a rend őre vajon mire gondolhat, ha gyanús, vagy gyanúsan viselkedő személyekkel találkozik?
Miután mindent ilyen jól átgondoltunk, gondoljunk arra is, hogy ez csak egy film, amelyik felvetett egy akut társadalmi problémát. A hangsúlyokat nem osztotta el tökéletesen, ezért kicsit egyoldalú az ábrázolás.
tortura 2019 szept. 12. - 10:48:39
Hát ez érdekes stáblista.....
De hát már semmin sem kell itt meglepődni.
A film kemény. Sok kényes társadalmi problémát boncolgat. Megoldást nem ad, viszont elgondolkodtat. Szerintem már ez is jó. Egyszer feltétlenül meg lehet nézni.