A halál 50 órája

Bakancslistához adom
Battle of the Bulge
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai háborús filmdráma, 167 perc, 1965

Értékelés:

374 szavazatból
Szerinted?

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák - hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.
Bemutató dátuma: 2017. szeptember 14. Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    1966
    Legjobb filmzene jelölés: Benjamin Frankel
  • Golden Globe-díj

    1966
    Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Telly Savalas

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas ápr. 09. 20:01:35 Előzmény dorog
Az ISzDb szerint pont 1976-ban...
dorog ápr. 08. 12:05:07
"Bemutató dátuma: 2017. szeptember 14." Mármint hol? Én először moziban láttam ezt a filmet, mégpedig ha jól emlékszem a Lenin körúti (Bp.) Vörös Csillag filmszínházban a 70-es évek elején, talán még az is elhangzott a főcím végén, hogy "forgalomba hozza a MOKÉP". Főbb magyar hangok (szerencsére változatlanul): Kiley: Tordy Géza, Wolenski: Sztankay István, Guffy: Inke László, Hessler: Mécs Károly, Grey: Somogyvári Rudolf, Pritchard: Benkő Gyula, Elena: Venczel Vera. Közülük Somogyvári halt meg először (1976-ban), tehát a szinkron ez év előtt készült.
dorog ápr. 08. 10:22:43 Előzmény LajtaJ
"Der Tag gluhend heis" helyesen: Der Tag glühend heiß.
A Sherman 5 személyes volt? Guffy a csetepaté után 2 halottat és 2 sebesültet jelent rádión. Ő látszik épnek, mellette 1 sebesült látható, a másik sebesült a vezető lehet (hiszen a tank mozog). Ergo halott a töltő és a lövész. Vagy mégsem?
LajtaJ ápr. 06. 20:56:27
A hozzászólás moderálva lett.
Blindmouse jan. 05. 14:10:37 Előzmény Kozma Zoltán László
A tigriseket nagyjából a harctérhez igazított színekre festették. ergo a téli tájra lemosható fehéret toltak rájuk, tunéziában sötétsárgán olivazöld kamuflázs (lásd a 131-esen a Furyban mert azon a tipikus tunéziai festés van franciaországban) az ardenneki királytigrisek pedig általában "esőmintásak" voltak ami sárgásbarna alapszínre barna és zöld foltokat, azokra pedig pöttyöket festettek.

Amúgy a tigris különféle variációiból úgy 21 maradt fenn.. ha a ferdinándot meg vadász/rohamtigris féléket nem számítjuk akkor úgy 9 kettes tigris maradt (egy járóképes jelenleg) egyes tigrisből pedig 7 van elszórva különböző állapotokban, ebből szintén egy járóképes jelenleg de az is csak azért mert a Bovingtoniak átrakták bele a királytigrisük motorját.
nyilván '65-ben se volt ennél jobb a helyzet, de legalább ráuszíthattak volna egy lakatosbrigádot,meg a festőket a Pattonokra hogy hasonlítsanak egy PZ.VI.B-re egy picit. :)
Kozma Zoltán László jan. 04. 13:54:22
És egyébként 1943-tól a Wehrmacht sötétsárgára festette a harcjárműveit, szürkét addig használtak. Azért ennyi Párducot, Tigrist legyártani, rengetegbe került volna még makett formájában is. Tigris tán ha kettő maradt fent. Bovington Campban (GB, Dorset) lehet simogatni, meg persze a gringógknál, ha jól tudom. Fury: képtelen vagyok elhinni, hogy egy tank egy egész századdal, zászlóaljjal majdnem elbánik. Ilyen nincs, nem lehet, ha csak valaki nem egy szál pisztollyal indul neki, de még akkor is sanszos. Ennyire ostoba parancsnok, aki vágóhídra hajtja az embereit egy mozgásképtelen harckocsi ellen, szintén nem létezik. Lehet, hogy a háború végén már nem volt elég kellően kiképzett katona, de szerintem a német hadsereg még kivéreztett állapotában is jó harcosnak bizonyult és nem ostobák vezették, kivéve Hitlert. Von Manstein (stratégiában verhetetlen), Model (Hitler tűzoltója), Kesselring (csak kitartott több, mint egy évig Itáliában), Guderian (a páncélos hadviselés egyik fő teoretikusa) átlagon felüli hadvezérek voltak. Más kérdés, hogy egy tizedesnek engedelmeskedtek, akinek az elején piszok szerencséje is volt, de nyerni csak a jó játékosok tudnak, ehhez nem elég a szerencse. Csak legázolták fél Európát még akkor is, amikor a filmhíradókban lehet látni, hogy az elején lovak húzták a lövegeket és a gyalogság nem volt gépesítve annyira, mint később, sőt még a tankjaik zöme is gyatrább minőségű volt, mint a franciáké, angoloké. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a hitleráj jobb lett volna, hiszen nekünk a Mein Kampf szerint szolgáló nép szerepet szánt Hitler. Ezt egyébként a magyar politikusok is tudták, nem csak azért, mert a fenti "művet" idejekorán lefordították magyarra. Jelentős részüknek nem okozott gondot eredetiben is olvasni. Ezt azért nem árt tudni, amikor az 1945 elótti korszakot értékeli valaki...
9/10
pecaboy3 2018 nov. 07. - 01:10:32 9/10
Fantasztikus színészi gárda, hatalmas csatajelenetek, a 2. világháború egyik fontos nyugati csatájának grandiózus megjelenítése minden típusú és nemzetiségű korabeli karakterrel - egy amerikai filmben, ahol nem minden német egyenlő a mocskos náci golyófogóval (!). A technikai problémák keveset rontanak ezen a '65-ös (!) filmen. Gyerekkorom egyik kedvence, még ha a nagy tankjelenetek miatt M47-est használtak a Tigris helyett, és M24-es kis Chaffee-t a közepes Sherman helyett, akkor is! Nagyon visszaadja a kor hangulatát mindkét oldalon. Hatalmas film.
Blindmouse 2018 nov. 05. - 20:56:50
Ja és még egy. Hessler utánfutója belülről látványosan nagyobb méretekkel rendelkezik mint kívülről. :D
Blindmouse 2018 nov. 05. - 20:56:02 Előzmény beldonbp
A Fury pl elég jó lett ha mai filmek a téma...

Egyike azon régi filmeknek amiknek jobban áll a VHS minőség. :D
HD-ben nézve borzasztóak a vetített hátterek, vagy amikor Guffy-ékról lelövik a tornyot elég gagyin néz ki a papírmasé maradéka a toronynak. :D :D
Vagy a végén amikor egy hordótól felrobban a kettes tigr... bocs.. Patton tank. :D

De ettől még örök klasszikus marad.
9/10
beldonbp 2018 nov. 04. - 11:04:31 9/10
De jók voltak ezek a régi filmek! Nem agyatlan gyilkológépek szerepeltek bennük, hanem a háborús téma ellenére is minden szereplőnek az emberi karakterére, belső vívódásaira helyezték a hangsúlyt. És voltak hozzá remek színészek, akik ezt maximálisan hozták. Hol tudnak ma ilyen filmeket csinálni?
10/10
Papp Sándorné 2018 jan. 20. - 15:53:43 10/10
Az AMC mûsorában a mai napon szerepel 12.35-kor, de nem adták! Pedig vártam.
juhit 2017 dec. 19. - 12:48:48
Azok a filmben nem német Tigris tankok, hanem amerikai Patton harckocsik. Nem sok mûködõképes Tiger I illetve Tiger II maradt fent, ezért nem forgattak eredeti harckocsikkal.
8/10
m3246 2017 szept. 19. - 13:49:10 8/10
Mikor láttam, hogy a Corvinban újra adják felújítva (amibõl én nem mondanám hogy észrevettem bármit is, bár õszintén szólva ez lényegtelen) egybõl foglaltam is helyet... 50+ a film, ezért aztán nyilván vannak benne megmosolyogtató részletek (pl a kavicsos szerpentinen csikorgó gumihang :) vagy a 200%-ra felgyorsított vonat és stb...) gyerekként láttam utoljára biztosan volt vagy 30 éve ... és emlékeztem rá hogy jó volt... a film önmagában, még úgy is hogy hozzászámolom azt a minusz 50 évet nem egy igazán nagy durranás... VISZONT!!!! van itt WOT-os??? vagy bárki aki oda van a tankokért??? ez apán itt kurvára nem CGI :) elképesztõ milyen király látni a Tigriseket a csatatéren... és itt megy, szétlõ, felrobban minden úgy ahogy van :) beszarás, komolyan mondom BESZARÁS!!!! ilyet többet nem látsz az tuti... mindegy még két napig vetítik vagy ott nézed meg, vagy letöltöd... NÉZD MEG!!!! 8/10
Bejg Lee 2017 szept. 19. - 09:40:57 Előzmény topikos8
Benzin lesz az, nem olaj!!!
Vorker 2017 szept. 14. - 19:35:08
Ez egy nagyon izgalmas film
http://filmsztar.com
***RS*** 2017 jan. 28. - 16:50:09 Előzmény Akitlosz
Azóta megszereztem DVD-n a teljes filmet. Igen igazad van, mindenki benzinmotort használt a háború során, az oroszokat kivéve. Még mi magyarok is. (Csaba, Zrinyi stb)
10/10
uzi9mm 2015 jún. 13. - 04:55:12 10/10
A Panzerlied-nél nálunk Régen(nem a Ronald)az öregapám is nézte(Õ harcolt a WW2-ben) szinte vágni lehetett a csöndet...
proklima 2015 máj. 03. - 07:08:04
Már többször láttam ezt a filmet.
Ez a film magáért beszél, nincs mit ragozni rajta.
A 10-es skálán 10 pont (ts:10).
10/10
uzi9mm 2015 máj. 03. - 03:54:36 10/10 Előzmény Akitlosz
a komcsi rendszerben az M1-es rõl annyin mondtak 10 liter /km "A Periszkóp" cvímûkatona politikai mûsorban.
...ja mondjuk a 72-es sem kevesebbet...
olahmiki1959 2013 nov. 03. - 19:01:35
Az egyik legnagyobb háborús film, ami valaha készült.
valaki olyan csacsiságot írt lejjebb, hogy a film eredetileg fekete-fehér volt, és újraszínezték, erre csak azt tudom mondani, hogy többször láttam a filmet a hatvanas években moziban, - gyerekfejjel, a szüleim vittek el, - szuper szélesvásznú változatban, gyönyörû színekkel!
A filmet még a rendszerváltás elõtt is leadták a Charles Bronson sorozatban, akkor felvettem VHS-re, azóta is a gyûjteményem féltett darabja, nincsenek a képernyõ sarkában logók, semmi zavaró körülmény.
Tökéletes a minõség, szépek a színek, jó a szinkron, mindez reklámok és VÁGÁS nélkül!
Tudom, mert összehasonlítottam a moziban látottakkal.
Azóta néhányszor leadta már több kereskedelmi tv, és bizonyos jelenetek valóban hiányoztak belõle.
De a régi változatból nem.
Összes hozzászólás