A hangok

Bakancslistához adom
The Voices
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai horror-vígjáték, 103 perc, 2014

Értékelés:

117 szavazatból
Szerinted?

Jerry egy igazán kedves fickó, aki némi mentális zavarral küzd. Házi kedvencei igyekeznek őt folyamatosan befolyásolni, ki így, ki úgy. Macskája, Mr. Whiskers a legsötétebb énjét igyekszik előhozni a zavart fiúnak, míg Bosco, a kutyája, igyekszik őt jó irányba terelni.
Bemutató dátuma: 2015. április 30. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Szereplők

Jerry / Mr. Whiskers hangja / Bosco hangja / Deer hangja / Bunny Monkey hangja
Jerry Hickfang
Dr. Warren
Sheila Hammer

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2023 febr. 25. - 12:01:32 7/10
Az auditív hallucinációk állítólag nagyon gyakoriak, de szerencsére a skizofréniának is vannak különböző fokozatai. Ezt a pszichés betegséget egy teljesen új megközelítésben láthatjuk a vásznon. A perzsa származású Satrapi, szinte megkedveltette velem Jerryt. Jerry a kissé szertelen vidámságot árasztó illúzióit nem akarta lecserélni a gyógyszerek tompán szürke valóságára és ez lett a veszte. Neki is és még pár embernek, akiknek fájdalmán megpróbált segíteni.
10/10
dave83 2022 febr. 22. - 18:51:55 10/10
Remek fekete komédia, Ryan Reynolds alakítása elképesztő. A történet se hétköznapi, de tény, hogy nem való mindenkinek. Ajánlom a morbid humor és a különleges filmek kedvelőinek. 10/10
10/10
Minniemousee 2021 nov. 12. - 21:56:38 10/10
Nem mindennapi sztori. Nekem nagyon bejött ✔️
10/10
Zsombi1970 2021 ápr. 12. - 00:38:11 10/10
Klasz kis film. Ajánlom.
4/10
offtopic
tesz-vesz 2019 okt. 05. - 14:37:31 4/10 Előzmény egon_von_compact
miről beszélsz?
5/10
Nanba Jean Otus 2019 szept. 10. - 00:21:19 5/10
Nagyon ritkák a fekete humorral operáló vígjátékok, ezért ez a cím, egyfajta öröm az ürömben. Mégis kettős érzéseim vannak a film kapcsán, amire a film kettőssége is erősen rátesz. A komédia részét próbálja erőltetni a dolgoknak, amiken az ember egyszer-egyszer el is neveti magát, de többnyire a poénok ismétlődőek, és gyakran nem is állnak jól neki.

A másik dolog amire a film próbál összpontosítani az Jerry karaktere, és az ő mentális állapota. Sajnos azonban a film nem rendelkezik elég körültekintéssel és összeszedettséggel ahhoz, hogy erre a témára büszkén ráállhasson. Ami nem eredményez mást, mint egy lelketlen, és sivár tartalmat.

Ezek összegzése pedig azt okozza, hogy a film jellegtelen, önismétlő, és néhol erősen vontatott.

Pozitívuma a filmnek Ryan alakítása, valamint a párbeszédek közte és az állatok között. Természetesen ettől független, nem lesz rossz darab, főleg ha az ember már látott pár sötétebb vizekre evező komédiát. A többségük szimplán csak primitív és lapos, míg ez azért fel-fel kavarja az állóvizet. Tehát lényegében kijelenthető, hogy egy teljesen átlagos darab, ami nem képviseli se a rossz, sem a jó oldalát a műfaj ezen szegletének.
Zahire 2019 aug. 19. - 19:57:08
Nagyon jó film ! A macskámmal és a kutyámmal néztem meg, utána még néhány jelenetet átbeszéltünk.
egon_von_compact 2019 aug. 13. - 10:27:34 Előzmény tesz-vesz
Igazolsz engem, és még csak meg sem kellett erőltetnem magam, hogy kihozzam belőled.
Arrice Verdi, és John Borno :)

4/10
tesz-vesz 2018 júl. 21. - 18:39:06 4/10 Előzmény MattColors
te se leszel már okosabb
4/10
tesz-vesz 2018 júl. 21. - 18:30:39 4/10
nem azt mutatja be a film, hogy áldozat a főszereplő, ne legyünk már mi is olyan idióták, mint a lélek"gyógyász", akit megöltek volna, mégis védi védencét. az elmebetegek agya nem egy program, amit hibás működés esetén újraírhatsz, nem tudod a sejteket, neuronokat jobban összerakni, se megszerelni; a pszichológia, mint tudomány megbukott. nem tudomány, valójában sose volt az, csak elhitették velünk, persze képviselői sose vallanák be, hisz hatalmukat, saját jelentőségüket nem szeretnék a sárba, porba tiporni, ők igenis sokat tanultak, és nem akarják bevallani magukat, hogy a semmiért, persze érdekes dolog, én is szeretem, de ez a közösség, mely az emberi viselkedés kutatására hivatott, még a saját funkcióját, saját drive-jaiket se képes felismerni, szektás, vallásos marhák, impotens csürhe, sorra bizonyítja, hogy a híres kíséretek, ALAP tézisek ebben a tanban derülnek ki egymás után, hogy egoista hamisítványok.

 

Zimbardo hazudott és rá akarta venni a kíséreltek alanyait is hogy hazudjanak, kivágták az videóinterjú azon részleteit amelyek elmondták volna hogy a kísérletek egyik alanya sem vette komolyan azt, sem a stanfordi börtönkísérlet, sem a harsmellow-teszt, sem a milgram-kísérlet (stb), csak hogy a nagyokat említsük, nem volt igazi, a kísérlet vezetői sorra hazudtak a hírnév miatt.

 

szinte egyik pszichológiai kísérletet sem sikerült rekonstruálni, ami elengedhetetlen egy tudománynál.

maga a film kicsit érdekes volt, köszi a feltöltést. végig tudtam nézni érdeklődve, szóval megéri az 5/10-et. inkább társadalmi kritikának mondanám, mintsem fekete humornak.

visszatérve erre az elmebetegség-témakörre én bizony halálbüntetéssel sújtanám azon elmebetegeket, kik erőszakosak, illetve elkövettek már egy gyilkosságot. pont amiatt, ami Tornyospálcán is megtörtént.

a pszichológusok impotensek, és alkalmatlanok ilyen biztonsági kérdések eldöntésére. valójában nem gyógyszert kapnak az elmebetegek, hanem erős nyugtatókat, amik eltompítják, ezt nem nevezném gyógyításnak, főleg nem akkor ha az elmebetegre van bízva, mikor szedi be a nyugtatót és mikor nem. láthatjuk a nemrégiben történt magyarországi esetből is, hogy ez az elmebeteg tornyospálcai gyilkos, ki még állami pályázatokat is nyert, megölte különös kegyetlenséggel, kiengedték aztán csupa pásszióból megölte az apját is. talán a te szüleidet, gyerekedet is megölthette volna, csak mer', amúgy igen, jobb világban élnénk, ha a báránylelkű jogvédő idiótákkal kezdenék a pártfogolt gyilkosok a gyilkosságokat. utána már nem lenne, ki védené őket, kicsit olyan, mintha a jogvédők is szociopaták lennének, ahogy a sorozatgyilkosok: az áldozatok és hozzátartozók szenvedése őket nem érdekli, jobban érdekli őket, hogy a börtönlakók egészségesek legyenek és jólfésültek.
de minek éljen az ilyen? csak mert báránylelkű idióta valaki, az még nem elég érv. minek éljenk az, aki kiszúrja barátnője mindkét szemét, testnyilásaiba botokat szúrkál, aztán átmegy rajta az autójával, és felgyújta azt. miért kéne életben hagyni őt az igazságszolgáltatásnak? miért kéne kiengedni 5 év kényszerpihenő után? ki volt az az idióta, aki kiengedte? ő miért van még szabadlábon? gondatlanságból elkövetett emberöléssel lazán megvádolnám. a többi majd tanul belőle hogy NEM ENGEDÜNK KI ELMEBETEG GYILKOSOKAT! 
mantrázzák csak, magolják be, talán képesek lesznek felfogni.

 

vagy mi van a kulcsi gyilkossal, aki kiirtotta a családját, csakmer' a hangok azt mondták, feljebb léphet emiatt a kozmikus ranglétrán, ki akarja rehabilitálni? ki tudja meggyógyítani? ki akarná valaha is kiengedni? eddig azt gondoltam, legyenek csak bezárva, hadd vizsgálgassák a "tudósok" őket, de amikor ezek a sarlatánok kiengedik őket, 5 év után, és rájuk bízzák a gyógyszerszedést, hát azt mondom, már az első esetnél iktassák ki őket, és büntessék meg azt aki kiengedi a gyilkost. egy selejtnél nincs mit vizsgálgatni, ki kell dobni a kukába. (persze a bűnelkövetések módjának felderítése hasznos lehet például egy sorozatgyikosnál, de attól még az ő életüket se nagyon hagynám hosszabbra, ha rajtam múlna).

 

a civilizáció és az intelligencia nem az, hogy köldöknézegetünk bárányokat simogatva, hogy "ők is emberek, ne bántsuk őket", hanem az, hogy védjük, ami védhető, és a termékenyebb tudományok felé fordulunk. ezt propagáljuk, ezt pártoljuk. az erkölcs és a tudomány viszi előre az emberiséget, attól nem leszünk előrébb, ha kannabisz legalizálásért harcolunk mint egy hülyegyerek, meg demonstrálunk a homokosokért mert ettől érzik magukat a gyökértelen álintellektüel, fiatal sznobok divatosnak. attól se leszünk előrébb, ha megválaszthatjuk a nemünket, ezek evolúciós zsákutcák, minden ami hátráltat, azt le kell csökkenteni, szigorúan büntetni kell. és nézni kell előre tovább, mivel tehetjük jobbá a világot.
dr.66 2017 nov. 19. - 21:54:08
Fura egy film.Senkinek nem ajánlom.
2/10
osw 2017 máj. 17. - 12:44:42 2/10
Egyszerûen borzalmas, nem szokásom egy filmet ennyire leszólni, de ez egy katasztrófa, köze nincs a horrorhoz, és a vígjátéktól is igen messze áll, abszolút nincs semmi mondanivalója, üres, unalmas. \"Bajusz úr\" miatt adok rá egy 2est.
8/10
Kasa_9 2017 ápr. 30. - 23:11:39 8/10
Ilyen beteg filmet nagyon regen nem lattam,raadasul irtozatosan vicces. Egy igazi fekete komedia. Reynolds elete legjobb alakitasat nyujtja,macskan meg a kutyan behaltam :Ddd nagyon reg nem rohogtem ennyit filmen aztan jon a valtas.. beteg,de nagyon elbezheto film.+ azert ebbol is lejon,hogy egy beteg elmeben mi is zajlodhat le..ilyen szempontbol kemeny alkotas. En szerettem. 8/10
9/10
MattColors 2016 okt. 15. - 00:17:21 9/10 Előzmény trudy
Ezek szerint, neked meg pont nem sikerült a lényeget felfognod a filmbõl... Valójában, egy percig sem akarta ez a film azt mondani, hogy szánni kell ezt a szerencsétlent. Legalábbis, nem úgy, ahogyan gondolod, és ahogy én látom, elég sokan hasonlóan vélekednek, pedig tévedés.
Azt mondja, sajnáld, ez egy szerencsétlen, jámbor hülye, próbálja megszerettetni "a hang", de utána azt is mondja, hogy ez egy rohadt mocskos gyilkos... Egy állat, semmi több.
Érdekes, hogy senki nem gondolta tovább, mert igazából a film címe, egyben a film mondanivalójának is az eszköze.
9/10
MattColors 2016 okt. 14. - 23:51:25 9/10
Emberek. Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Ez egy Fekete Komédia... Azt nem értem, hogy én, mint hobbi filmrajongó, miért tudom ezt jobban azoknál, akiknek gyakorlatilag a munkakörébe tartozik az ilyen és ehhez hasonló alkotások, mûfaji besorolása?
Sajnos manapság annyira ritka ez a mûfaj, hogy a mindennapi emberek, de fõleg a 30 alatti korosztályra gondolok, fogalmuk sincs ennek a mûfajnak a létezésérõl.

Kb ilyen lehet egy igazi, kõkeményen paranoid skizofrén és többszörös tudathasadással élõ, épp a "szárnyait bontogató" Ed Gein fejébe, illetve mindennapjaiba betekinteni. :D
Egyszerre volt sokkoló, bugyuta, zseniális, és humoros. Engem a -Ronda ügy- címû filmre emlékeztetett egy kicsit. Sõt... Megkockáztatom azt állítani, hogy az alkotók onnan merítettek ihletet... (SPOILER alatt, magyarázat.)
Végre egy film, ami megint sikeresen elkerülte a figyelmemet már jó ideje, és hálát adok azoknak, akik összehozták, mert ezek az apró, de mégis elképesztõen jó kis filmélmények, így lesznek számomra igazán maradandóak.
Vannak hibái a filmnek, de alapvetõen olyan jól egyensúlyoz a nyugodt, rózsaszín pillanatok, a véres gyilkosságok és a téboly között, hogy igazából keresnem kellett õket. Oké, inkább úgy fogalmazok, hogy a sok õrület mellé kellett az üresjárat. A drámainak szánt részek, abszolút átérezhetetlenek voltak, bár azok is céllal lettek szerintem ilyenek.
Tetszett a történet felépítése, jók voltak a megoldások, még az apró húzások is nagyot szóltak, mint például a megfelelõ pillanatban, "jól beszúrt" hangeffektek...
Jerry, mint karakter szintén tetszett. Annyira abszurd világot épített fel a fejében, hogy már önmagában megdöbbentõ látni a vásznon, hát még ilyen jól felvinni rá. Hiszen, ha egy kicsit belegondolunk, tényleg vannak ilyen õrültek. Ryan Reynolds pedig a maga stílusában ugyan, de brillírozott a szerepben. Iszonyúan jól táncolt a pengeélen, a kedves, furcsa mosolyával, miközben úgy beszélt az emberekkel, mintha tök jámbor lenne, de a mondat végén azért egy súlyosan cinikus megjegyzés befigyelt... :D Most így utólag visszagondolok (még friss az élmény), a többi színész annyira jelentéktelen volt számomra, kivéve a macskát (??), hogy azt mondhatom, Reynolds vitte a hátán az egész filmet... De valami qrva jól, ha erre is úgy kellett visszagondolnom, miután fel sem tûnt, hogy a többiek sz@rok voltak! :D

*****SPOILER*****
*****************

Megpróbálom összefoglalni röviden, mi fogott meg ennyire az egészben.
Aki még nem látta a filmet, az csak utána olvassa el!

Teljesen semleges volt minden téren a film eleje, amíg el nem ütik a csajjal a szarvast. Az angyalos vicc, a csattanás, majd utána vérben úszva a vicc csattanója, olyan súlyos helyzetkomikum lett, hogy hangosan felnevettem. Mert Lucifer azzz... B+, jobb pillanatban el sem mondhatta volna ezt a viccet...
A film verbális humora, hogy úgy mondjam, a játékidõ harmadánál kezd kibontakozni igazán, amikor az elsõ fej, bekerül a hûtõbe. Azon is kacagtam. :) Közben Jerry abszurd párbeszédei önmagával (kutya, macska, levágott fej) késztettek mosolyra, miközben próbálja meggyõzni magát, mint egy kisgyerek, hogy õ amúgy jó ember, és peace & love Jerry minden, majd kialszod és újra kisüt a napocska... A film felénél, már hangosan felnevettem párszor.
Közben összejön ugye a csajjal, kis üresjárat, szerencsére nem volt eltúlozva sosem, és újabb téboly. Itt is érdekes megjegyeznem, hogy itt maga az már nem volt sokkoló, amikor a csajt kinyírta, ugye sejthettük, hogy ez lesz. Viszont ezt olyan profin megoldották, hogy a gyilkosság elõtti percekben sz@rattak be, miután a csaj felfedezi a levágott fejet, a gyilkosságot meg gyakorlatilag megoldották egy ilyen késpenge nyisszantó hanggal, amin már konkrétan röhögtem! :D Úgy felpumpálták és beadagolták ezt a drámai jelenetet, Jerry vívódását önmagával, hogy azt várta volna az ember, a katarzis, a gyilkosság pillanata lesz... Nem lett. A katarzis pillanata, egy "BLEÖLEÖVVLEÖVVLLEÖÖ" üvöltés lett, miután fokozatosan elült a feszültség, a csaj feje koppan egyet az ágy szélében, majd Jerry, mint jó úriember: "Nincs semmi baj. Semmi baj. Tudom, hogy fáj. Segítek rajtad." Képvágás, nyissz hangeffekt, a következõ kép pedig az, hogy teszi be a második fejet a hûtõbe. xD Lehet, hogy ezek a mézes madzagok, kis aljas operálások, megoldások, másnak fel sem tûnnek, pedig pont ezektõl lett ez egy nagyon jó film. ;)
Innentõl ráéreztem ezekre a kis szemétségekre. A dundi csaj már szó szerint rutinból ment, úgy is lett bemutatva. "Hello Jerry! - Szia Allison!" Vágás, nyissz hang, harmadik fej a hûtõben... xD

Jerry: Öljek meg még több embert?
Macska: Hát... Sz@rjál a kutyára! Gyilkolj! Élvezni fogod. Rajtaaa Jerryyy! Szerzünk egy nagyobb hûtõt...

De az i-re a pont, amikor zokogva beslattyog a pszichiáterhez és közli, hogy a múltkor hazudott, mert igenis sokat sír, és amúgy nem szedi a gyógyszereit sem, de a macska tehet róla. Erre csalódottan közli a doki, hogy volt egy megállapodásuk. Jerry kiborul, tudja, rossz ember etc. Erre a doki:

- Ne legyen olyan szigorú magához! Csalódtam, de héé... Végül is embert, azért nem ölt.
- Háááááát...
- Mi az Jerry?
- Pedig végül is, de. Tulajdonképpen háromszor.

:DDDDDDDDDDDD

Amikor telefonálni akar a doki, Jerry bekattan és üvölt: - Sajnálom!!! Õk voltak a legfontosabbak az életemben, szerettem õket, de most már semmit sem tehetek!!! Van egy szigszalagja?

Én nagyon jókat röhögtem ezeken a szemét beszólásokon.
Na jó, megpróbálom rövidre fogni. Kiemelném a filmnek néhány momentumát. Az elõzõ párbeszédet a rendelõben, és a most következõt, mikor Jerry házában voltak már, a doki pedig megkötözve fekszik a kanapén és pánikol.

- Semmi baj, semmi baj!
- Jerry! Nagyon félek.
- Én is.
Mit tehetnénk, hogy jobban érezze magát?
- Nagyon szeretnék, telefonálni egyet.
- A zsaruknak...
- Nem, nem. Én csak nem szeretnék egyedül maradni.
- U-u-u-u, maradjon, maradjon, máris jövök, várjon! Eeeegy pillanat. Nem marad egyedül.
Tessék, tessék.

És b+ kirakja neki az egyik fejet a hûtõbõl... xDDDDD

Na, ez a két jelenet azért érdekes momentum, mert kísértetiesen hasonlít, a -Ronda ügy- címû filmben elcsattant szövegekre. Ilyen érzésem is volt a film alatt, arra emlékeztetett a humora.
Ez persze az összképen nem változtat, legalábbis nálam, mert összességében nagyon jól kitalálták a sztorit, Jerry karakterét, a személyiségét.
Annyira szánalmasan lúzer Jerry, hogy igazából másfél órán keresztül azt mondja a film, hogy ezt az embert rohadtul sajnálni kéne, nézd szegényt, annyira béna, életképtelen, -galamblelkû- gyökér, hogy simogatni kell míg elalszik. Viszont, közben azt is mondja, hogy ne hallgass erre a hangra, mert attól még ez egy rohadt gyilkos, minden normális emberi érzelem és lelkiismeret-furdalás nélkül. Ebben rejlik szerintem a film zsenialitása. Az õrület nyelvén próbálja a nézõt ebbe, vagy abba az irányba terelni, de a végén ránk bízza a döntést... ;)

Fel sem tudom mind sorolni normálisan a jó húzásokat, utalásokat, mert reggelig írhatnám a hsz-t.
Ritka az ennyire jó film.

9 pontot kapott tõlem.
10/10
TeliholdX 2016 márc. 17. - 23:19:07 10/10
Jó film ez! Én horror-vígjátéknak mondanám! Szórakoztató a két beszélõ állat, meg a sztori sem olyan brutálisan ijesztõ...
idõjós1010 2016 febr. 23. - 12:06:54
Én általában nem vagyok a híve a horror, és a vígjáték keverésének, így ha ez idefent is ki lett volna írva, meg sem nézem. Viszont azt kell, hogy mondtam, nem lett volna ez a film olyan rossz, ha hõsünk nem ennyire elvont. Szóval az alapötlet tulajdonképpen tetszett, és voltak poénok, amik ültek. Jópofák voltak az állatok, és talán spoiler nélkül írhatom, hogy a hûtõ lakói is ;-) de sajnos Jerry, nekem nem volt szimpatikus, sõt mit több, inkább riasztó. Olykor tényleg egy pszichopata sorozatgyilkos benyomását keltette, aki még (úgymond) civilben is furán viselkedik. Mivel ez egy vígjáték, én azt mondom, hogy attól még hogy õ hangokat hall, és gyilkol, lehetett volna egy szimpatikusabb, értelmesebb figura is, hisz ez mégiscsak egy vígjáték. Igazán fel lehetett volna rúgni az alapszabályokat. Bár nem mintha ilyenek léteznének. Ugyanis sorozatgyilkosok tömkelege (állítólag) valóban megtévesztésig tûnnek épelméjûnek. Jerrynél sokkal inkább annak. Rajta még több kollégája is látta, hogy valami nem stimmel, ami nem feltétlenül egy reális dolog, és számomra nem is volt szimpi így.
pepszon 2016 febr. 05. - 12:51:11
ez NEM vígjáték.
fura film.
8/10
csanyi82 2015 aug. 12. - 21:00:06 8/10
Baromi jó film egy mentális beteg sorozatgyilkosról, bár inkább fekete humor, mint vígjáték.
ammok001 2015 aug. 10. - 17:24:57
Nem csalódtam Reynoldsban...Ez a filmje is ugyanolyan pocsék,mint a filmjei 99%a.Jobb sorsa érdemes pedig szerintem.
Összes hozzászólás