Film

A harc mestere 2. - Az árulás

/The Art of War II: Betrayal/
kanadai akciófilm, 103 perc, 2008

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Neil Shaw ügynök megtudja, hogy az egykori tanítómesterét meggyilkolták. Miközben visszatér, hogy bosszút álljon a gyilkosokon, egy politikai összeesküvés nyomaira bukkan. A szenátorjelölt barátja segítségével megpróbálja kideríteni, vajon kik állnak a háttérben. Útját áldozatok sora szegélyezi, mígnem Shaw számára nyilvánvalóvá válik, hogy valójában az igazi célpont ő maga. Az öldöklő küzdelemben leginkább csak saját magára számíthat, egészen pontosan a harcművészetekben való jártasságára. Versenyt fut az életéért, hogy megtalálja, kinek áll érdekében eltenni láb alól.

Stáblista:

Alkotók


Vélemény:

szavazat: 1/10 2017 jan. 29. - 19:47:50
2017 jan. 29. - 19:47:50
A lényeg alant, hosszan kifejtve elolvasható, senkinek nem ajánlom! 38 perc után jöttem rá, hogy hiába is várom az akciót, csak kamerarángatást, kép villogtatást és zoomolásokat kapok.
2013 jún. 03. - 21:56:59
2013 jún. 03. - 21:56:59
Azért egy SPOILER-t nyugodtan odaírhattál volna; mielõtt elkezded szóról-szóra leírni a filmet. Hátha valaki megnézné.
Mondjuk az valószínûleg nem én leszek. Mert bár terveztem, hogy adok neki egy esélyt; annak ellenére, hogy az elsõ részt rühelltem. De szerintem is élvezhetetlen. Hogy ez azért van-e, mert mittomén mennyit lekéstem az elejébõl, azt nem tudom; de más filmeknél nem feltétlenül szokott zavarni, ha lemaradok. Ez viszont...
Viszont a leírásod valahogy még szárazabbá tette az egészet. Hmm.
Egyébként érdekes, hogy 3. része is van, már nem Wesley Snipes-szal. Minek?
2009 márc. 22. - 15:13:34
2009 márc. 22. - 15:13:34
Hát, én elkezdtem nézni. Kb. 10 percet bírtam.... Ocsmány szar! Nézhetetlen!!!!!!!!!!
szavazat: 1/10 2008 nov. 02. - 16:39:08
2008 nov. 02. - 16:39:08
Én sem vagyok az, de egyszerûen nem értem, hogy 1. ki adott erre pénzt, 2. hogy vették rá Snipes-ot, 3. hogy születhet 2008-ban egy ennyire gyenge és idegesítõen amatõr film.
Az operatõrt és a vágót nem minõsíteném, élvezhetetlen volt, sõt idegesítõ, ahogy fölösleges jeleneteket próbáltak úgy feldobni, hogy ráközelítettek, meg villogtak a képkockák egymás után. No meg azokról az idegtépõ emlékezõs jelenetekrõl ne is beszéljünk, amibõl majdnem több volt, mint magából a fõcselekménybõl.
***SPOILER PÓTOLVA***
A sztori nevetséges, erõltetett, sokszor összefüggéstelen és leegyszerûsített, ami nagyon idegesítõ. Minden "gagyi film klisé" megtalálható ebben a 1,5 óra silányságban: megölt kiképzõmester - bosszú; mimikát nem alkalmazó és nem is ismerõ, mindig kemény fõszereplõ; csini jókislány, aki aztán gonosz lesz (az utolsó jelenetet azért nem érdemelte meg, azt sem igazán értettem); gonosz és cseles politikusok; félhomályban "verekedés", ami inkább tánc; értelmetlen verekedõs jelenetek (pl. benzinkúton mobilos); luxuslakásban élõ menõ hacker-ek, akiket aztán végképp értelmetlenül legyilkolásznak persze a csúnya fiúk; a gonoszok és a legfõbb állami biztonsági szervezetek érthetetlen összekeveredése; van aztán még gonosz és hûdekegyetlen fõgonosz, aki alig tûnik fel a filmben; ja és persze van filozofálgatás, Kambodzsa-i sztorik tanmesévé átalakítása, és persze majdnem heppiend. És végig nem tudtam kibogózni, hogy a hõs fõszereplõt ugyan ki fizeti ezért a munkáért és igazából ki is a megbízója, mert olyan gyakran váltott, hogy a fene se tudta már követni. Meg az idegességtõl már nem is akatam szerintem. :-)
A borítón ez volt: "...aztán csak akció, akció és még több akció".
Nos, ez a mondat nem kicsit túloz.
Szóval a filmet kizárólag azért szenvedtük végig (néha-néha belepörgetve azért), mert fizettünk a tékásnak. :-)
Kerüljétek el, nagggyon messzirõl ezt a "filmet".
szavazat: 2/10 2008 szept. 08. - 08:28:30
2008 szept. 08. - 08:28:30
Nem vagyok egy nagy Wesley Snipes rajongó,de a Harc mestere 1,tetszett.Ez a második rész nagyon el lett rontva!Sötétben játszódnak az akció jelenetek,fel van gyorsítva az egész,sok a hiba a filmben,nem hiteles a történet,egyszóval gagyi a film.Többre tartottam Wesley-t Seagal-nál,és Van damme-nál,de már nem vagyok benne biztos hogy jobb színész..