A hatalom ára

Bakancslistához adom
Il prezzo del potere
olasz-spanyol western, 108 perc, 1969

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A texasi kisvárosban, Dallasban röviddel a polgárháború befejezése után az elnök látogatását várják. A háború indulatai még elevenek, sokan kezdenének újabb fegyveres harcot a Dél győzelméért, az ipari hatalmasságok viszont gazdasági befolyásuk korlátlan növelésére törnek; az elnök mindkét fél útjában áll. Bill Willer apja gyilkosait keresi, amikor megtudja, hogy apját azért ölték meg, mert tudomást szerzett az elnök ellen tervezett merényletről. Bill az igazság keresése közben olyan öszeesküvéssel találja szemben magát, amelynek szálai egészen Washingtonig nyúlnak.
A látványos kiállítású olasz western egyik különlegessége, hogy a Garfield elnök elleni merénylet körülményeit a történeti tényekhez képest úgy változtatja meg, hogy azok itt sokkal inkább a Kennedy-merényletre emlékeztetnek.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
5i 2015 jún. 03. - 01:51:17 8/10
Régi, jó, "izzadságszagú" western, ezek még jók voltak! Szinkron is nagyon jó!
aiolosz 2015 jún. 02. - 21:47:16 Előzmény feketevipera
Ez egy korrekt értékelés, ritka itt, mint a "Fehér Holló" ;)
feketevipera 2013 nov. 09. - 22:13:11
Az alapötlet jó, de szerintem kicsit laposra sikerült a történet. Az mindenféleképpen pozitívum, hogy a bosszú mellett a politikai gyilkosság motívuma is elõtérbe kerül, ez ritka téma a westernekben. A kidolgozás viszont nem túlságosan sikeres (legalábbis úgy gondolom), a történetszövés kevésbé izgalmas, a szereplõk többségérõl meglehetõsen hamar kiderül, hogy ki kivel van. Sajnos nem sikerült kimondottan izgalmassá tenniük a filmet, a cselekmény sokszor lassacskán csordogál. Tudom, hogy ez egy western, így elsõsorban "szórakoztató" jellegû darabról beszélünk, ugyanakkor viszont talán kicsit jobban is kiaknázhatták volna az Észak - Dél ellentétet, az egész film hátteréül szolgáló problémákat stb. A film sajna nem sokban lép túl egy átlagos western színvonalán, egy izmos közepest lehet neki megszavazni. Viszont elég ritkán látható produkció, legalábbis nem emlékszem, hogy életem majdnem 30 éve alatt bármikor is lett volna hozzá szerencsém. Az pedig üdvözlendõ, hogy a szinkron is még a minõségibb termékeknek mondhatók közé tartozik.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu