TOP10 BRAND
1
24 999 532 RU
2
BLIKK 933 028 RU
3
INDEX 881 076 RU
4
IDOKEP 710 940 RU
5
ORIGO 705 636 RU
6
RIPOST 519 928 RU
7
FEMINA 484 772 RU
8
BORSONLINE 463 624 RU
9
TELEX 450 704 RU
10
PROMOTIONS 372 504 RU
1
24 999 532 RU
2
BLIKK 933 028 RU
3
INDEX 881 076 RU
4
IDOKEP 710 940 RU
5
ORIGO 705 636 RU
6
RIPOST 519 928 RU
7
FEMINA 484 772 RU
8
BORSONLINE 463 624 RU
9
TELEX 450 704 RU
10
PROMOTIONS 372 504 RU

A házban

Bakancslistához adom
Dans la maison
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia thriller, 105 perc, 2012

Értékelés:

76 szavazatból
Szerinted?

A tizenhat éves Claude úgy szeretné lenyűgözni tehetségével irodalomtanárát, hogy beférkőzik iskolatársa életébe és otthonába, majd életükről saját nézőpontjából ír bizarr történetet. A tanár, felismerve a fiú egyedülálló jellemét és írás iránti fogékonyságát, egyre nagyobb lelkesedéssel vesz részt maga is a cselekmény alakulásában. Tanácsaival lassan közös történetté formálják az eseményeket, amely azonban hamar kontrollálhatatlanná válnak, s a fiú gondolatai alakítani kezdik a család és tanára hétköznapjait is.
Bemutató dátuma: 2013. március 14. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sexykex 2021 nov. 02. - 20:35:44 7/10 Előzmény tortura

Látod, nekem szavak nélkül is megy!

(Amúgy kész tortúra, amit művelsz.
Pedig én szerettelek … volna megszelídíteni.)
tortura 2021 júl. 22. - 18:07:42 Előzmény Sweet-But-Psycho
Hát, ha az önimádó szófosást annak lehet nevezni... By the way - igazad vagyon.
7/10
offtopic
sexykex 2021 jún. 02. - 14:30:06 7/10 Előzmény sexykex
Na, tessék! Most nagyon odafigyeltem, és mégis: „a vizsgálatot sem végeztek el”. Ez bizony értelmetlen. Helyesen: még a vizsgálatot sem végezték el VAGY még vizsgálatot sem végeztek. Tessék választani. (Kérem, ne akarják, hogy elmeséljem újabb tévedésem okát, mert biztosan nincs annyi idejük!)
7/10
offtopic
sexykex 2021 máj. 31. - 18:32:28 7/10 Előzmény Sweet-But-Psycho
„Kérem, tanár úr, én készültem.” Annyira készültem, hogy nekem még puskám is van. Nem, nem azért, hogy a psychosisban szenvedőktől megvédjem magam, hanem azért, hogy helyesen írjak. Nem, nem mutatósan, gyöngybetűkkel, hanem korrektül és főleg szabályosan. Mihelyt észrevettem, hogy betűket tévesztek, kínlódok az írásjelekkel és fogalmam sincs a rövid és hosszú magánhangzók helyesírásáról, azonnal beszereztem egyet. Képzeld édesem: Wordnak hívják és ő sem tud magyarul, de kiegészítették valami izével. Most már ketten nem tudunk helyesen írni, de ez az izé állítólag tud. És most kiderült, hogy ez az izé sem – gondolom azért, mert legalább annyira idős, mint én. (Á, nem lesz ez így jó kezdjük elölről.)

Te édes vagy, de pszichopata, én szexi, de csak egy keksz. Ugye tudod, hogy a szexi nők 19,19 %-a tud mindössze helyesen írni magyarul és a kekszekre nézve még a vizsgálatot sem végeztek el. Gondolhatod, hogy a szexi kekszek végképp nem abból élnek, hogy helyesen írnak magyarul, inkább utcasarkon és egyéb helyeken kelletik magukat az éhezőknek. Látom drágám, hogy te is rám haraptál és kizárólag a fórum magaslatain tudsz elképzelni, ami azért jócskán megbizsergetett. (Bocsi, de így átnedvesedve már végképp nem tudok írni.)

Na, fussunk neki újra, hiszen egy ilyen nem hétköznapi felvetésre mindenképpen válaszolnom kell. Nézzük például József Attilát, akit tanító mesteremnek és példaképemnek tekintek. (Én nem voltam jó tanítvány, Attila viszont nem volt jó tanár. Miután kirúgták az egyetemről ezen nincs mit csodálkozni. Mondta ő ugyan, hogy egész népemet meg satöbbi, de nem a kekszekre gondolt és amire gondolt, az sem valósult meg. Azonban ezektől az apróságoktól most tekintsünk el.)
Már Attila is megmondta, hogy „dolgozni csak pontosan, szépen”. De ez nekem nem munka! És én két újjal, vakon gépelek. Ezt úgy tessék érteni, hogy vaksin meredek a billentyűkre és próbálom eltalálni középen azokat. Utána megnézem, hogy vajon mit írtam és sokszor egészen különleges dolgokat tapasztalok. József Attilának persze könnyű volt, mert neki volt korrektora. Nem állítom, hogy nem tudott magyarul, de még őt is kijavították a kiadó után a nyomdában is. (Egy aprócska megjegyzés: dugd fel magadnak sexykém a hülye szavaidat. Minden nő tudja mire való egy korrektor – dumálsz itt ződeket bammeg.)

Hála istennek, most engem is kijavítottak! Köszönöm szépen! Bevallom töredelmesen, internet nélkül sehol sem lennék. Egyrészt nem lenne fórum, ahol okoskodhatok, másrészt nem lenne segítségem, amivel pontosíthatom és kijavíthatom a mondataimat, ahonnan ötleteket és tudásanyagot nyerhetek. Na és persze ellenőrizhetem a nehezebb szavak helyesírását. Most nem a lyukra gondolok, mert azt azért tudom, hogy kell leírni.
(- Most azt akarod nekünk bemesélni, hogy nem te írtad a lyukat pontos j-vel?
- Nyilván én írtam, de akkor valóban keksz lehettem. Már többször észrevettem, hogy keresek egy szót, egy nevet, de az agyam tökéletesen üres. A sivatagban több élet van, mint a fejemben. Dél körül hiába merengek, hogy bevettem reggel a gyógyszert és mostam fogat, vagy nem. Már most hagyok apró jeleket, amivel esetleg eldönthetem ezeket a kardinális kérdéseket. Szerintem roppant érdekes lesz nyomon követni egy ilyen folyamatot később, hiszen ma még nagyon fiatal vagyok ahhoz, hogy ez mások által is észlelhető legyen.)
Annyit tudok, hogy aktív koromban számítógépes folyamatirányítással foglalkoztam és nem ózonlyukakkal, ezért most megnéztem mi újság van az Antarktisz fölött. Jó híreket kaptam, az ózonpajzs kezd helyreállni, de a helyesírási lyukakat se én, se a Word nem észlelte. (A képen az emlegetett word dokumentum részlete látható.)
offtopic
Sweet-But-Psycho 2021 máj. 30. - 10:48:45 Előzmény sexykex
Talán joggal lehetne elvárható attól, aki ilyen magaslatokban próbál szárnyalni itt a fórumon, hogy az 'ózonlyuk' szót le tudja írni helyesen.
7/10
sexykex 2021 máj. 30. - 08:50:31 7/10
Ozonról nekem elsőre az ózonjuk ugrott be, szerintem még nem találkoztam a filmjeivel, amit szatirikus humor és az emberi szexualitás kötetlen ábrázolása jellemez a Wiki szerint. Tény, hogy ez a műve tetszett. A pszichopata beütésű írópalántának akad egy mecénása, aki úgy véli, hogy komoly mű születésénél bábáskodik. Aztán megnézheti magát.
10/10
Alsónadrág 2019 nov. 21. - 22:39:45 10/10
Nagyon tetszett ez a film, ahogy Ozon összes többi alkotása is. Humoros, de nagyon finoman, csak a franciák tudnak ilyet csinálni. Végig ébren tartja az érdeklődésemet, mindig mond valami újat. Az írás és a film cselekménye sokszor nem szétválasztható, mi lesz vajon a következő lépés. Ami talán nekem hiányzott, az Claude szerencsétlen családi élete. Persze elmeséli, látjuk is az apját, de az a kis cinikus, gonosz mosoly szinte hiteltelenné teszi a történetet. Pedig ez a mozgatórugója az életének. És Germain erre nem is jön rá. Luchini Germain szerepében csúcs, a francia kisember, a francia értelmiségi, aki elégedett önmagával, az életével, nem veszi észre a felesége közelgő tragédiáját, nem veszi komolyan hogy összeomlik a munkája, az élete értelme. Aztán mind a ketten bűnhődnek. Bár a feleség sorsa ismeretlen marad számunkra.
7/10
Joan Fontaine 2019 szept. 01. - 11:24:13 7/10
Amikor megnéztem, volt egy olyan érzésem, hogy ezt a filmet sokan jónak fogják találni. Ahogy elolvastam a hozzászólásokat, eléggé megoszlanak a vélemények. Én pl. nem tudom eldönteni, hogy tetszett e vagy nem, inkább azt mondhatnám, hogy érdekes volt, és elgondolkodtató. Én elsősorban azon gondolkodtam el, hogy az írás úgy tűnik olyan dolog, ami nem végzettség függő. A tanár pl. tökig szakképzett volt, mégsem volt olyan eredeti és merész húzása, mint a gyereknek, akinek a stílusát ugyan még pallérozni kellett, de már most sokkal jobban elhúzott , mint amennyire a tanár valaha is fog.
Valaki itt azt írta, hogy írónak kell lenni ahhoz, hogy át tudja érezni.
Na ez az, ami nem igaz. Nem kell írónak lenni ahhoz, hogy ezt a filmet valaki átérezze. Pont fordítva van, meg kell élni, és meg kell ismerni dolgokat ahhoz, hogy egy író írni tudjon, és jót tudjon írni. Mert írónál alapszabály az, hogy lehetőség szerint olyan dologról írjon, amit ismer, és jól ismer, másként hogy is lehetne meggyőző?

SPOILER **************************
Én is azt gondolom, bár biztosan nem tudom, de szerintem nem feküdt le a tanár feleségével a srác. Elképzelte. Ott volt a házban, megélte a nő lényét, az otthon hangulatát, megértette a gyermektelenség traumáját, és a benne vergődő két ember tragédiáját, és ezt tovább fejlesztette egy ágyjelenettel.
A nőnél pedig akkor szakadt el a cérna, amikor megtudta, hogy a férje azt mondja másoknak, hogy azért nincs gyerekük, mert ő meddő.
Úgy érzem, írás közben azért a Rapha családnál Claude is megsérült kicsit, hiába mutatta magát végig kívülállónak, nem maradhatott teljesen független.
Ami a tanárral történt, én is keménynek érzem, nem megérdemeltnek, és nem tudom, miért így kellett befejezni. Viszont ahogy ülnek a padon, és előttük ott a ház, azzal a rengeteg emberrel, mint egy élő mozi, az nagyon érdekes és eredeti volt. Ott vettem észre igazán, mekkora a különbség a két ember között tehetségben a fiú javára. Ha közösen belevágnak, az még ütős lehet.
SPOILER vége******************************
Filmfanatic 2015 ápr. 30. - 23:38:45
Elnézést, elfelejtettem kiírni az elõzõ hsz.-ban a SPOILER feliratot!!
Bocsánat, Mea Culpa, sorry, stb..stb..!
Filmfanatic 2015 ápr. 30. - 23:36:03
"- Európai Filmdíj (2013) - Legjobb forgatókönyv"

Pont a forgatókönyv tetszett meg nekik?!
Különös... rendkívül különös számomra ez a felfedezés.
Az elsõ fél órában azt mondtam magamban, ez annyira jó, hogy késõbb csakis rosszabb lehet. Bár tévedtem volna!
Olyan finom, ízes szatíra lengi be az elsõ fél órát, hogy öröm a léleknek nézni. Végre egy film, ami egyszerre érzõdik hitelesnek, izgalmasnak és mélynek! Mi lesz ebbõl? Mit tud ebbõl kihozni Ozon?


A kérdés tehát: képes lesz-e "überelni önmagát" a film során Ozon lineárisan haladva, egészen a végkifejletig?
Egy óra múlva világossá vált számomra, hogy nem. Milyen kár, pedig annyi lehetõség rejlik az alapsztoriban.
Ozon azonban pont abba a csapdába esett bele, amelybe a diák, amikor a tanár tanítása alapján jár el (lepd meg az olvasót, olyan cselekményt/befejezést írj, amire senki sem számít).Ozon erõlködik, hogy meglepjen, és ez a "veríték" egyre jobban érzõdik, érzem, amint lankad a kedvem, nekem így már nem tetszik. Egyre nívótlanabb ötleteket dob be, és, ahogy többen is említették, a hitelesség is csorbul (már a dolgozat ellopása is hiteltelen, de ennyi még, azt hiszem megengedhetõ egy filmben), ám a késõbbi végkifejlet (hogy elhagyja a felesége, és "mindent elveszít"), végképp az, és olyannyira elrontja ezt a filmet, hogy annál jobban már nem is lehetne.Érdekes csavar, (vagy, ha úgy tetszik, bizonyos nézõpontból értéke a filmnek) azonban számunkra, nézõk számára, hogy ebbõl is levonható egy tanulság:a mûvészethez, az igazán jó mûalkotás létrehozásához korántsem elég, hogy kiszámíthatatlanságokat írunk (teszünk egy filmbe), végig kell vinni egy gondolatmenetet, vállalni kell azt az utat,amit már az elején felvállal a rendezõ/mûvész,bármennyire is félelmetes, ha eredeti, jó lesz a végeredmény (Tarkovszkijra hivatkoznék, bár nem szó szerint idézve) Mintha Ozon nem bízott volna ebben, önmaga tehetségében.
A csuda tudja.
A színészek kiválóak, különösen a tanárt játszó színész játéka fogott meg, de a diák sem marad el mögötte és nekem a feleség is tetszett.Nagyon jók voltak együtt. Ennyit szerettem volna mondani, köszönöm.
thesaint 2015 márc. 05. - 13:27:37
Érdekes film, egyszer érdemes megnézni, szerintem az IMDb 7,4 azért túlzás.
Gina424 2014 dec. 15. - 21:46:05
Nagyon unalmas volt, nem kötött le.
2/10
tesz-vesz 2014 júl. 19. - 17:22:09 2/10 Előzmény dll89
SPOILER! RONTÓC!

Jézus:

"miután megdöntötte a feleségemet"

(és ezeknek tetszik a film, meg ezek tartják zseniálisnak)

figyu! nem döntötte meg a feleségét...
már majdnem megkérdeztem, hogy mi volt ez az influenzás sztori, dehát már nem is érdekel, biztos nem olyan poénos.

viszont az még eszembejutott, hogy milyen feleség az, aki elhiszi egy kiskölyöknek a hazudozásait (nem lehet terhes, stb), és úgy lelépne, hogy errõl meg se kérdezi a férjét, tehát rögtön elhiszi egy vadidegennek.
2/10
tesz-vesz 2014 júl. 19. - 17:17:12 2/10
nem tetszett, eléggé gyermeteg film lett.

jó lett volna, hogyha kristin nem játszik benne, irritál már a konzumkultúrszínészkedése.
a kiskölyök is túljátszotta a szerepet. nincs katarzisféle sem, tehát értelme sincs megnézni.

az meg milyen már, hogy szemét mûvészettel kereskedik a feleség, a tanárférj ezt látja, tudja, de nem is zavarja?
hogy lehet ilyen nõvel összejönni?
Nira1900 2014 máj. 11. - 21:35:32
Spoiler, természetesen :)
Nira1900 2014 máj. 11. - 21:35:05 Előzmény dll89
soiler***

Nem hiszem, hogy valóban "megdöntötte" volna a feleségét...
_goldie_ 2014 jan. 27. - 20:43:28
vetítés a Kino Caféban 2014.febr.6-án 13:00 kezdéssel
a Bp Film Tabu elõadása keretében http://artmozi.hu/suli-mozi
k11zoltan 2013 okt. 27. - 09:50:10
Láttam már jobb Ozon filmet is.
2/10
tesz-vesz 2013 szept. 02. - 13:22:57 2/10
miért nem lehet ezt a filmet megnézni Magyarországon?!?!?!
pecegirlmesy 2013 júl. 12. - 19:30:59 Előzmény dll89
:D szerintem is naaaaaagyon jó film teljesen egyetértek!
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu