A hegyek királya

Bakancslistához adom
El Rey de la montana
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol thriller, 90 perc, 2007

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Quim épp barátnőjéhez tart, hogy válságba került kapcsolatukat megpróbálja rendbe tenni. Útközben, a benzinkút mellékhelyiségében azonban nem tud ellenállni egy ismeretlen szépség, Bea csábításának, aki viszont kihasználva az alkalmat ellopja Quim tárcáját. Quim végül mégis tovább tud haladni az elhagyatott, hegyekkel körbevett úton, de nem sokáig, mert hamarosan az élete is veszélybe kerül. Néhány őrült vadász ugyanis úgy gondolja, hogy nemcsak az állatok, hanem az emberek vadászszezonja is megkezdődött. Quim pedig menekülés közben újra találkozik Bea-val, akiben ugyan cseppet sem bízik meg, de kénytelenek összefogni, ha nem akarják trófeaként végezni.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sorozatneked.hu 2018 márc. 25. - 17:44:39 7/10
7/10

Nekem tetszett, nagyon hangulatos volt, pedig az elején azt hittem, hogy egy 12 egy tucat film lesz, de végig lekötött. Azt külön kiemelném, hogy spanyol alkotás, de egyáltalán nem éreztem rajta, hogy nem profi filmet nézek. Mindenkinek ajánlott!
7/10
Haters 2013 okt. 17. - 03:44:12 7/10
Nem volt rossz de azert k..va sok dolgot nem tisztaztak:

SPOILER


Ki volt a csaj, mert ment el egy ilyen utra ami sehova se megy, terkepe is volt, mert jottek a zsaruk, mikor mentek vissza a rendorokkel az elutott csavohoz mert nem talalkoztak a srac kocsijaval, hova lett? A srac miutan eloszor ralottek mert ment tovabb az ismeretlen uton ahelyett hogy visszamegy a benzinkutra? Honnan van ket ilyen ki pocsnek fegyvere? Mert nem vettek el a pisztolyt a lelott rendortol? stb, stb....

SPOILER VEGE

Osszessegeben nem lenne a rossz de a reszletek nagyon kidolgozatlanok, 7/10
8/10
Vadrenalin 2012 márc. 15. - 14:03:14 8/10
A filmben az volt a remek, hogy fogja a megszokott embervadászatot játszó pszichopaták elõl menekülõs zsánert (ami mindig izgalmas valamelyest, de már nagyon elcsépelt is kiszámítható kategória), és úgy tölti fel rengeteg apró finomsággal, hogy a lényeg nem változik, a film legalább olyan izgalmas, mint számtalan elõdje, ugyanakkor egy teljesen más minõséggé válik az apró részletektõl, amiket jórészt már mások is felsoroltak:

*** Spoiler ***
Attól én is kiakadtam, amikor otthagyta a csajt (szeretném hinni, hogy én nem így tennék), de ettõl lett esendõ ember a fõhõs, aki ezzel teljesen kilépett a megszokott hõstípusból. A legnagyobb durranás persze szerintem is az, hogy itt nem unatkozó milliomosok vadásztak, hanem egy bizarr gyermekjátékról volt szó, nem véletlen, hogy a film címe nem is úgy maradt meg elõször a fejemben, hogy "A hegyek királya" hanem úgy, hogy "A hegyek ura" - remélem, lesz, aki érti e célzást. És igen, a kutya szerepe a végén engem is elgondolkodtatott. A romantika utáni ösztönös vágyam egy ideig nehezményezte, hogy az egymásra utalt páros izgalmas kapcsolatdinamikája oly hirtelen megszakadt, de ez is azon elemek egyike, amitõl a film több lett, mint amire számítottam.
8/10
sanderb 2011 dec. 13. - 12:06:30 8/10
A film egyik legnagyobb erénye az egyedisége, a másik a teljesen életszerû párbeszédek. Egy kicsit keveslettem a szereplõk 'felépítését'. A dráma csúcspontjának üteme viszont szerintem hibás, ezt újra kellene vágni és tökéletes lenne ez a különös spanyol mozi. 10/8
littleg11 2011 nov. 01. - 23:49:45
Meg 2011. juliusban adta le a Duna, de csak vasarnap ejjel neztem meg. A Duna valasztasaban ezuttal sem csalodtam; nem mindennapi, elgondolkoztato, eloszor helyenkent vontatottnak tuno, de minden hosszu jelenettel uzenetet mondo spanyol alkotas.

SPOILER
miert?
SPOILER vege
tacom 2011 júl. 20. - 19:48:05
SPOILER!!!!

Engem is akkor kötött le teljesen, amikor kiderült, kik lövöldöznek. Persze, erre is volt kihegyezve az egész. Annyira nem nagy film, de a problémára azért jól rávilágít, bármikor megtörténhet. Itt-ott én sem értettem a film menetét, a legnagyobb "hiba" tényleg az volt, hogy miért is nem lövik le mindhármukat a köveknél, csak a rendõrt. A gödörbõl kimászás után...Elõször botot keres a férfi, de aztán amikor hallja, hogy jönnek, eldönti, hogy elmenekül egyedül, és elrohan. Aztán egyszercsak megszólal a lelkiismerete, megfodul, rohan vissza, hogy a lány segítségére siessen. De késõ: mielõtt odaérne, eldördül a lövés. Újra megfordul, rohan az életéért.
G.Joe 2011 júl. 18. - 00:58:07
SPOILER!!!
Számomra onnantól vált érdekessé a film, mikor láthatóvá váltak az üldözõk, akik nyílt hajtóvadászatot folytattak a pasi kilövésére.
Különben meg nem volt jogos atesz07 elítélõ véleménye a pasival kapcsolatban: Ha figyeltél közben, láthattad, hogy elõször a csajt próbálta meg kimenekíteni a gödörbõl, de mivel Bea is megsebesült, minden igyekezetük hiábavalónak bizonyult. Akkor cseréltek és - igaz, hogy a lány segítségével -, a pasinak sikerült kimásznia. De nem rohant el fejvesztve, a lányt magára hagyva, mint ahogy azt többen is szemére vetettétek! Ellenkezõleg: visszament egy hosszú bottal, megpróbálta felhúzni a csajt is, sikertelenül.
De nem igaz, hogy a pasi csak a saját bõrét akarta menteni! Ti mit tettetek volna? Leültök a gödör szélére és bevárjátok az üldözõket? Mennyivel jobb, ha mindketten kinyiffannak? És akkor még a lehetõsége sincs meg, hogy a végén bármelyikük szembe nézhessen gyilkosaikkal.
Számomra igen is pozitívan jött le a pasi szerepe a filmben: láthattuk azt, hogy milyen érzékenyen érinti a lány elvesztése és láthattuk azt is, milyen kínszenvedést okoz neki, hogy kioltsa egy gyerek életét, még akkor is, ha az egy kegyetlen gyilkos.
SPOILER VÉGE!!!
Felhasznalo888 2011 júl. 17. - 23:58:39 Előzmény sawyerx
Jól beszélsz. A játékban nemcsak a pontszám a lényeg, sokkal inkább a szórakozás és az izgalom. SPOILER Egyébként 3 gyerek lehetett az elején, akit elütött, az volt a 3. társuk. A magam részérõl inkább Need for speed és Colin McRae Rally ;-) Ha csak a pontszám lenne érdekes, akkor elég lenne dobókockával kidobni 10 másodperc alatt.
ceia 2011 júl. 17. - 14:30:04
"épp barátnõjéhez tart, hogy válságba került kapcsolatukat megpróbálja rendbe tenni. Útközben, a benzinkút mellékhelyiségében azonban nem tud ellenállni egy ismeretlen szépség, Bea csábításának"

Komoly ember lehet.. :D
8/10
Heisenberg 2011 máj. 04. - 22:27:16 8/10
Mindenképpen jó film volt, nem klisés.
Spoiler
A fõszereplõ pánikba esett és otthagyta a csajt, nem hõsködött nem ment át rambóba. Meglepetésként ért az embervadászok kiléte is, a végén már az õ szemszögükbõl nézhettük a filmet és akár nekik is drukkolhattunk.
8 pont
10/10
Zolkó 2011 jan. 30. - 20:56:08 10/10
Piszok jó film. Kitûnõ alakítások, és kitûnõ operatõri munka, egészen közeliben is hiteles maradt minden, és így mégjobban tudták ábrázolni a rettegést. Nagyon jó példája annak, hogy lehet kevés pénzból, kevés szereplõvel jó filmet csinálni.
Wena 2011 jan. 15. - 16:10:27
Nem tudom észre vette-e valaki,hogy a halálos kitérõ horror ez meg thriller...
nem egészen azonos a mûfaj így nem kellene összehasonlítani.
10/10
sawyerx 2010 nov. 20. - 16:10:34 10/10 Előzmény atesz07
===SPOILER lehet===

téves: a halálos kitérõ f*s ehhez képest, abban olyan értelmetlen, idióta jelenetek vannak, hogy vártam már a végét mindkét résznek. ahhoz képest, hogy spanyol film, nagyon jó, egyáltalán nem unalmas, jól le van vezetve a történet, az meg miért lenne rossz, hogy otthagyja a csajt, kicsit éld bele magad a helyzetébe, egy átlag emberrõl van szó, nem Rambóról; rám lövöldöznének, szerintem én is inkább menekülnék, mintsem egy tolvaj életét mentsem. pozitív meglepõdés volt számomra, hogy gyerekek álltak a háttérben, az meg szerintem nem valami nagy fejtörõ, miért nem egyben lõttek le mindenkit: vadászni vágytak, követni a nyomokat és "szórakozni" az áldozattal. a befejezés pedig szerintem tök korrekt, nem egy átlagos végsõ akció. a legjobb pedig a helyszín volt. ritkán adok ilyet, de: 10/10
2/10
atesz07 2010 okt. 17. - 15:56:13 2/10
King Diamond! A Halálos kitérõhöz képest ez lóf...!.
A manusz meg egy gerinctelen féreg benne, szurkoltam, hogy lõjék agyon a végén.
Otthagyta szegény csajt, de persze az elején jó volt megdugni.
2/10
atesz07 2010 okt. 17. - 15:52:43 2/10
Hát... Nagyon-nagyon gyenge.
Semmi értelme az egésznek.
Nem volt valami nagy koponya a forgatókönyv írója.
8/10
King Diamond 2010 szept. 19. - 20:41:45 8/10
Nézegettem, hogy mit kéne megnézni, amikor megakadt a szemem ezen a spanyol thrilleren. Alapból szeretem a spanyol filmeket, legalábbis azok közül, amit eddig láttam mind bejött (REC, Torrente, Rettegés, Árvaház, asszem ennyi). A tartalma alapján jónak ígérkezett, és továbbra is bejönnek a spanyol alkotások. Engem is végig lekötött, egyáltalán nem volt unalmas, a kevés szereplõ ellenére sem. A végét én kicsit keményebbre csináltam volna, de ez sem volt rossz. Jó pár jelenetnél a Halálos kitérõt juttatta eszembe a film. És persze az FPS játékokból vett elemek is nagyon bejöttek. A szereplõk is jók voltak, bár nem volt nehéz dolguk.
Nekem az eddig látott spanyol thrillerek/horrorok közül legjobban még mindig a REC jön be, de ezt is meg lehet nézni, sõt.
8/10
10/10
K. L. 2010 febr. 23. - 17:27:53 10/10
Ez a legjobb spanyol film!!!!

SPOILER

a befejezése lehett volna jobb is, pl. (ezígy már kicsit durva lenne de jó) egy fal mögül egy bottal leüti az egyik gyereket, agyonveri vele, elveszi tõle a puskát és arcon lövi a másikat. ha valami hasonló lett volna akkor 10/10, így 10/9.
9/10
seemur 2009 okt. 29. - 09:18:54 9/10
Kicsit spoileres lehet, az elõzõkhöz szólva. Én arra is gondoltam, hogy nem otthagyta a csajt a szarba, hanem ezáltal odacsalta a lövöldözõket, habár eléggé pánikba volt.
Egy Átlagon felüli Srác 2009 aug. 16. - 11:26:16 Előzmény kamisama
Izgalmasnak az a film, viszont a férfi szerepe nagyon szánalmas. Magára hagyni egy nõt, akit mégha nem is ismert elég gyenge jellemre vall. Az meg, hogy gyerekek ilyennel szórakoznak és ezt filmre vinni, azért elég elszomorító ebben az agresszív világban, mert nem mindenki tudja, hogy ez csak film. Nem kéne további táp talajt adni az arra hajlamos rétegnek...


All in all, maga a film ill. az alakítások 8/10.
7/10
szinhazimado 2009 aug. 01. - 20:21:53 7/10
Nem volt rossz. A helyszín, képi világ remek volt, én is ezt emelném ki fõképp. Kicsit tényleg érdekes, hogy ***SPOILER*** két gyerek heccbõl, szórakozásból emberekre vadászik, jól bepipulva, az agresszívitásuk, vagy vadászati ösztönük tényleg elég magas fokú, nem valami jó játék! a végén hál istennek elnyerik, büntetésüket, hamár bosszúbol is. De hogy lehet az, hogy a pasi félõsebb, mint a lány, majd gyávaságból hagyja a gödörbe esve meghalni... ***SPOILER VÉGE*** Érzelem, tényleg van benne, de csak a túlélési ösztön, és az egymásrautaltság, márha ezt érzelemnek nevezhetjük. A színésznõ igen szép, az idõsebb pasi is helyes, ez is pozitivum. Egyszer meg lehet nézni.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu