A híradó sztárjai

Bakancslistához adom
Broadcast News
amerikai vígjáték, 133 perc, 1987

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Különös háromszöghelyzetbe ágyazott karriertörténet színhelye az egyik tévéállomás híradórészlege. A háromszög egyik csúcsa Tom Grunnick, a jóképű, ám enyhén szólva is üresfejű bemondó. Aaron Altman ellenben rendkívül intelligens, jó újságíró, a külseje miatt azonban mégsem lehet belőle igazi sztárriporter. A csapat harmadik tagja egy igazi derék szög: a bájos amazon, Jane Craig, az igazság és az erkölcsösség megszállott harcosa. Az egyetlen gond, hogy eléggé depressziós alkat. Különösen, ha két férfi közül kell választania.

Stáblista:

Szereplők

Tom Grunnick
Jane Craig
Aaron Altman
Blair Litton

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
tesz-vesz 2018 aug. 26. - 15:02:06 10/10

A nyolcvanas évek az amerikai filmek hőskora, ez az időszak volt a fénykorszak.
Fontos film ez is, az érzelmesebb, értelmesebb fajtából, bár lassan haladnak az események, és lehet tán kicsit sok az érzelem, mégis egy kerek és fontos, jó film lett belőle.

Már annál a zseniális operatőri munkánál kitűnik, amikor a kamera forog egyet félkörben a bemondó körül, aki olvassa fel a szöveget, és egyszerre hallgatja, értelmezi azt amit folyamatosan a fülére mondanak. Mint egy szinkrontolmács. Persze itthon nem így működnek a bemondók se a stúdiók, szerintem külföldön se, de azért elképesztő volt látni, hogy ilyen is előfordulhat, azt azért tudhatjuk hogy a dramatizálás kedvéért kapták hirtelen csak épp akkor a fontos kis apró híreket, a valóságban nincs így, és nincs ennyi fülrebeszélés, de attól még ez az operatőri munka: zseniális volt.

Szintén szociológiailag zseniális jelenet mikor Jack Nicholson a leépítések áldozatait sajnálja, mikor felvetik neki a jövedelme 1 milliós részét sajnálkozva. Az örök kérdés a társadalomban a vagyoni elosztásról.

És egy kamerával vették fel, a férfibemondó pszichopata-szociopata, itt kezdődik a szakmai tisztesség hanyatlása, a bulvárosodás, itt kezdett még jobban elromlani a világ.
és ezért csinálnak ma már szinte csak hülyegyerekeknek filmeket.
Corpse Bride 2016 márc. 23. - 21:56:08
Érdekesen indul három kisgyerek rövid bemutatásával, majd alapos bepillantást enged a TV-híradósok zárt világába. A nõi fõszereplõ (Holly Hunter) remek, és mellette minden fõbb karakter azzá válik, elsõsorban két férfi kolléga Aaron és Tom. A romantika nagyon finoman lengi körül a három fõszereplõt, számos jelenet van ami nem lezár, hanem felcsigázza az érdeklõdést. A vége is figyelemreméltó ennek a cseppet sem szokványos történetnek.

Vígjátéknak nem nevezném, inkább egy olyan koktélnak, amiben jó érzékkel keverték össze a drámát romantikával és csipetnyi humorral. Pont így jó, hasonlóan James L. Brooks másik kiváló filmjéhez: "Lesz ez még így se".
7/10
Sadenal 2013 jún. 13. - 16:58:38 7/10
Jó kis film volt és nem is tûnt fel, hogy több mint 2 óra.

7/10
521478963 2012 nov. 07. - 21:02:21
Vajon hányszor adja le ezt a filmet az HBO csoport?