A hírnök

Bakancslistához adom
The Messengers
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai akcióthriller, 84 perc, 2007

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

Jess (Kristen Stewart) a szüleivel (Dylan McDermott és Penelope Ann Miller) vidékre menekül Chicago zajos forgatagából, hogy egy Észak Dakota-i farmon telepedjenek le. A csendes idill azonban csalóka: Jess és hároméves öccse hamarosan olyan baljós jelenésekkel szembesülnek, melyek senki más előtt nem láthatók. Mikor ezek a természetfeletti találkozások egyre erőszakosabbá válnak, Jess segítséget kér a környezetétől, ám a lány zűrös múltja kétkedésre ad okot, s minél kétségbeesettebben próbálja figyelmeztetni családját a közelgő veszélyre, annál inkább megerősödik bennük a hit, hogy a lányuk elvesztette az eszét..

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ildikó Nóra febr. 05. 13:29:11 8/10
A filmet (szerintem nem akcióthriller) egyszer meg lehet nézni, izgalmas, a történet jó. A film végén tetszett a csavar, a helyszín, a film hangulata, a szereposztás, a szinkron is. A kisfiú nagyon aranyos, szép. A film magyar fordítása viszont egyáltalán nem sikerült jól, nagyon elrontották, nem illett a filmhez, teljesen más az eredeti címe.
5/10
danek87 2020 febr. 14. - 08:12:02 5/10
A rendezéssel valóban nincs gond,ellenben a sztori,full sablon az egész,0 eredetiséggel,emellett csomó logikátlansággal is

SPOILER


-A csajt miért ijesztgetik random módon a család szellemei,(nem az igazság felderítésében kéne segíteniük?!)
-a farmercsávó miért felejtette el hogy megölte a családját?
-Miért a varjak támadása váltja ki belőle hogy emlékezzen?
-Egyáltalán miért volt ilyen jelentősége a varjaknak?
-Miért hírnök a cím(az angol cím is ez,semmi értelme)

SPOILER VÉGE

Ez a film egy Apáca,Gyászoló asszony átka,Annabelle meg 1000 másik sablonhorror összemixelve színvonal, jó lett volna szólni az íróknak hogy random ijesztgetések mellett(amik persze jól néznek ki,csak azok is értelmetlenek) koherens sztori sem ártott volna .10/5
Dé Neighbor 2019 júl. 14. - 23:23:08
Ez egy vacak film, fullon jumpscare-rel. Unalmas, elcsépelt, klisés stb.
biffco 2017 júl. 05. - 00:16:25
ez a kisgyerek tényleg jo...nem is tudom hogy lehet instruálni egy ilyenforma gyerköcöt
fourdogs 2016 nov. 15. - 11:13:37 Előzmény olahmiki1959
Ez nagyon tetszik, mintha csak magamat látnám (olvasnám) egy éjszakai hozzászólás alkalmával. Aztán persze kigyomlálom az aláhúzott szavakat.
Killbox 2015 febr. 06. - 19:32:04
OFF

Most látom csak,hogy milyen aranyosan szóltak itt hozzám.
Elképesztõ emberismeretre vall egy ilyen kijelentés.
Egy - vagy két-három - hozzászólásból,ami(k)ben nincs semmi különös.
Ez igen,gratulálok!
Ez inkább Rólad állít ki szegénységi bizonyítványt.
3/10
Újvállalkozó 2013 nov. 02. - 00:24:39 3/10 Előzmény eszterke1987
3/10, értelmetlen, unalmas. Kristen meg hozza a szokásos egyarcú színészi játékát.
offtopic
B.B.Gunns 2013 okt. 20. - 22:20:12 Előzmény Killbox
Téged nem de a fajtádat igen :p
Killbox 2013 aug. 19. - 15:42:44 Előzmény Shayne.Fawntanna
OFF

Nem kell vitatkozni,nézzél utána.
Szerinted honnan vettem az idézõjelben lévõ angol szöveget?

És mi az,hogy pont velem??? Talán ismerjük egymást? Kétlem.
eszterke1987 2013 márc. 04. - 12:39:15
Ez a film egy borzalom. Nézhetelenül unalmas és agyon rágott csont a sztorija. Kicsit a Jéghideg otthonra hajaz. Kristen a Földkerekség legborzalmasabb szinésznöje! Az egyetlen értékelhetö szinészi alakitás a 4 éves forma kisgyereké. A Para- jeleneteket viszont jól megcsinálták . Szinte már vártam hogy egyszer csak megjelennek a Winchester- tesók a szellemérö kütyükkel. Sajnos nem jöttek. A film elvesz az ember életéböl másfél órát feleslegesen.
3/10
Shayne.Fawntanna 2013 márc. 04. - 03:58:13 3/10
A film számomra nagy csalódás. DVD-n néztem, TV-ben sosem nézek filmeket.
A következõ sorok mentesek lesznek a spoilertõl, így az is olvashatja aki még nem látta:
A film nagyjából ugyanazon sablonos történetet kezdi el mint bármelyik "gonosz ház" film. Adott egy család, apa, anya, gyerekek, akik beköltöznek egy régi házba, ahol elõttük már laktak. Aki valami újdonságra vágyik szerintem nem éppen ez a film a legmegfelelõbb. Nincs bajom a sablonos storykkal, százszor megnézném õket, ha jó a kivitelezés. Itt pontosan ez történt. Maga a kivitelezés valóban jó volt. Jók voltak a vizuális effektek, a hangi effektek.
Kevésbé szimpatikus volt az Apa, akinek olyan tenyérbemászó volt a dumája, hogy nem egyszer kevertem volna le neki egy hatalmasat. A film tökéletesen bemutatja milyen apa-és anya ne legyél (konkrétan azt, hogy nem figyelnek oda a lányukra, és nagyívbõl tesznek arra mit mond).

Kristen mindig is egy nagy kérdõjel volt számomra. Az Alkonyat filmeket nem minõsítem, nem a szereplõk tehetnek arról, hogy szerepeltek mindenidõk legordenálébb filmjében. Kristen személye számomra semlegessé vált az évek során - se nem kedvenc, se nem annyira utált. De rajongója sosem leszek, viszont elismerésre méltó tehetség, aki rosszkor rossz helyen rossz filmekben kapott és kap szerepet.

A filmben egyetlen momentum sem volt ahol megijedtem volna. Majdnem bealutam, alig vártam, hogy vége legyen.

Az értékelésem további része SPOILER!!
======================================
Adott a gonosz ház, ahol már az elsõ percben megtudod, hogy a család akik elõtte ott laktak meghaltak. Nekem egybõl le is esett, hogy az Apa volt a gyilkos, így tehát adott volt, hogy ha az apa ölte meg a familyt akkor (mivel egyszer minden kiderül) úgyis megtudjuk ki volt az az ember pontosan. Amikor a "fura fazon" a házhoz szegõdik egybõl eszembe is jutott egy másik film, nevezetesen a Halálsoron, ahol pontosan ez történt - A házhoz szegõdék a kedves és aranyos paraszt aki aztán lemészárolja a gyerekeket. Valami hasonló érzésem volt a pasival kapcsolatban is. Így a film 40. percére minden kirajzolódott. Nem okozott semmi meglepetést.
A vége mindenesetre nem nagoyn tetszett, és nem is reális. Nincs az az ember aki ott maradt volna ezek után. Õk mégis.
======================================
SPOILER VÉGE

Egyszóval jellemezve, ez a film átlagos. Nincs benne semmi új, semmi izgalmas és semmi de tényleg semmi eredetiség.
Nagyon unalmas, és az utolsó 10 percet kivéve az ég világon semmi extra nem történik benne.
Nem ajánlom senkinek, mondanám, hogy egyszer meglehet nézni, de tényleg csak igényteleneknek.
Válasszatok mást, még Kristen miatt sem érdemes, nemhogy Penelope miatt, szörnyen játszott.

3/10
3/10
Shayne.Fawntanna 2013 márc. 04. - 03:47:09 3/10
Nem jól tudod, de mindegy, nem fogok vitatkozni pont veled. Sorry!
Killbox 2013 márc. 04. - 00:08:52
"The show was originally titled "The Wild West West" but was renamed when it was decided that The Wild Wild West sounded better."

Ez a 60-as évek sorozata, ebbõl lett a Will Smith-es mozifilm.
Semmi köze semmilyen Lynn Andersonhoz. Wild wild women of the wild wild west valóban az õ dala,de ez csak véletlen szóegyezés.

A fentiekbõl világos,hogy eredetileg Vadnyugat nyugat volt a sorozat címe,de a jobban hangzó Vad Vadnyugatra változtatták.

Errõl ennyit, már így is sok volt.
Temptress 2013 márc. 03. - 23:40:31
Nekem csalódás lett a vége. Nem bontakozott ki a sztori és összecsapott happy end lett. Az meg, hogy a végén mi a frászt csináltak a még virágzó napraforgóval èrthetetlen. Ez másnak nem tünt fel?
olahmiki1959 2013 márc. 03. - 23:32:33
Sziasztok!
Most olvasom, hogy mennyire megvágták a filmet, én nem láttam máskor, nagyjából meg tudnátok írni, hogy miket vágtak ki belõle? Csak nagyjából?
Köszi...
djnaras 2013 márc. 03. - 23:09:09
Eszméletlen, hogy mennyire összevagdalták, bár néhol már-már túl volt húzva egy-egy jelenet, de így meg elveszik az egész lényege, ennyi erõvel foghatták volna, és a megérkezést összevághatták volna azzal, hogy mindenki boldog a végén...:) Ráadásul most olyan kivágás is volt, amivel még értelmét is veszti a sztori... vagy legalábbis nem válik teljessé...:S
7/10
technokrata 2013 márc. 03. - 23:06:38 7/10
Ez egy jó kis horror. Persze kivágások nélkül hatásos egy ilyen mozi, úgyhogy nem is nézem csatornán, csakis dvd-n.
djnaras 2013 márc. 03. - 22:43:36
Én nem értem, miért kell kivagdalni a jelenetekbõl részeket, így belefért a 16 - os karikába, úgy meg csak 18 - ast kaphatott volna? Érdekes...
olahmiki1959 2013 márc. 03. - 22:29:59
Elkezdtem nézni, nem is rossz, de a hangmérnökkel egy sötét mellékutcában négyszemközt azért elbeszélgetnék. Nem igaz, hogy azt tekintik a leghatásosabb eszköznek, hogy a legnagyobb csend közepette hirtelen jön egy olyan hangeffektus, hogy a nézõ frászt kapjon az ijedtségtõl...
Temptress 2013 márc. 03. - 22:20:22
Eddig nem rossz. Az anya+lánya sem:)
Összes hozzászólás