A hitehagyott

Bakancslistához adom
First Reformed
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-angol-ausztrál misztikus thriller, dráma, 113 perc, 2017

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Paul Schrader (Taxisofőr, Amerikai dzsigoló, Dühöngő bika) gondolatébresztő thrillerének főszereplője Ernst Toller (Ethan Hawke), egy hitében megingott, gyászoló lelkész, aki egy nap megismerkedik Maryvel (Amanda Seyfried) és annak mentálisan labilis, környezetvédő aktivista férjével, Michaellel (Philip Ettinger).

Tollert egyre jobban marcangolja az az érzés, hogy a világ veszélyben van, és az egyház a kisujját sem mozdítja, ezért kezébe veszi az irányítást, remélve, hogy útja végén rátalál rég elvesztett hitére is.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
offtopic
tesz-vesz márc. 07. 20:54:59 2/10 Előzmény Nagy1A
látom sokat nem fogtál fel a beszélgetésből, én nem fogadom el a kort, KÉRDEZTEM, mert valakivel beszélgettem épp, amit te nem vettél észre.

érdekes én nem anyáztalak, de ha szeretnéd megkaphatod te proli. pár ilyen embert ismerek, aki ezért nem vállal gyerekeket, ÉS EZ A FILM IS ERRŐL IS SZÓL! JÓ REGGELT KÍVÁNOK!

nyugtass meg hogy az íráson, olvasáson és gondolkozáson kívül máshoz azért értesz, mert ezek úgy látszik nagyon nem mennek.
2/10
offtopic
tesz-vesz márc. 06. 15:12:37 2/10
hol a kommentem moderátor? ÉN MÉG CSAK NEM IS ANYÁZTAM! engem viszont lehet te hitvány?
Nagy1A márc. 04. 20:27:30 Előzmény tesz-vesz
..........."sokan azért nem vállalnak gyereket, mert a Földnek, és különösen Magyarországnak nem sok bíztató jövőképe van emberi szempontból." Ha a drága jó édesanyád, így gondolkodott volna, mint te, akkor vagy nem tudnál ilyen oltári marhaságokat mondani,.......itt és most.......vagy valahol máshol osztanád az észt!!.....neked pedig most csitt legyen, mert mögöttem pedig 7 évvel több év van, mint 7 évtized!!
10/10
tvhangya febr. 22. 11:21:15 10/10 Előzmény tesz-vesz
Jól van, időben te nyertél. Ettől még nekem ez a film tetszik. :)
2/10
offtopic
tesz-vesz febr. 21. 16:15:34 2/10 Előzmény tvhangya
hol van a Schidler listás kommentem? az lélektani dráma, vagy a M Douglasos Összeomlás például.
ez csak egy Holtsáv-adaptáció lenne, de még az is nagyobb és mélyebb mint egy a levitáló film. Stephen King még azt is jobban megírta, de érdemes lenne a C. Walkenes filmet is összehasonlítani ezzel, semmi eredetiség nincsen benne, az a rész volt a mély, komoly rész szerinted? amikor lebegtek a föld felett?
ahelyett pl mutathattak volna IGAZI filmes eszközökkel valódi érzéseket is.

csak neked lehet kellő tapasztalatod meg rálátásod nyilván :) csakhogy mögöttem 4 évtized van, szóval én nyertem?
hogyan osszuk pl az állami támogatásokat, ha nem tudunk ízlésről beszélni?
10/10
tvhangya febr. 21. 14:45:59 10/10 Előzmény tesz-vesz
Azt azért talán hozzátehetjük, hogy ez csupán a te véleményed. Amúgy pedig kellő tapasztalatom és rálátásom van a rossz és jó filmekre is, így 3 évtized után. Mégsem érzem kötelezőnek, hogy mások is azt gondoljanak egy filmről, amit én. Neked nem jött be, nekem bejött. Ennyi az egész. :)
2/10
tesz-vesz febr. 18. 21:12:26 2/10 Előzmény dandelion83
meg még egészen komoly lélektani dráma a Hihetetlen/Nincs határ
Unthinkable, 2010.
Samuel L. Jackson
Carrie-Anne Moss
Michael Sheen
2/10
tesz-vesz febr. 18. 21:10:05 2/10 Előzmény dandelion83
tudod mi a lélektani dráma? a Schidler istája, a Mások élete, és még pár film, ami nem fog eszembejutni most
ez a film kidolgozatlan. és a legvége pedig borzalmas. pedig lehetett volna magvasabb
2/10
tesz-vesz febr. 18. 20:54:49 2/10 Előzmény NADAL14
mit agyaltál rajta? áruld el kérlek
2/10
tesz-vesz febr. 18. 20:53:49 2/10 Előzmény tvhangya
gyerekek, ne szórakozzunk már, ez értékelhetetlen film, pedig volt benne potenciál.
valós probléma, hogy sokan azért nem vállalnak gyereket, mert a Földnek, és különösen Magyarországnak nem sok bíztató jövőképe van emberi szempontból. De ilyen bénán ezt lecsani ahogy a rendező teszi, nem lehet.
komoly téma LENNE, de nem hülyéknek kéne azt lecsapni, blöffkirály módjára, megúszva a témát.

bevallom, bár nagyon régen láttam, de sose szerettem a Taxisofőrt, mindigis hülyegyerek filmnek tartottam, és ezután a film után, biztos hogy nem fogom újra megnézni.
felvetnek egy komoly témát, és megúszósan, mint a hülyegyerek darabosan vezetik le, anélkül hogy azt kibeszélnék, vagy épp választ adnának rá.

utálom a Marvel-filmeket is, tehát nem feltétlen a lassúsággal van a baj, imádtam a Vérző olaj lassúságát, vagy akár a Nem vénnek való vidék csigatempóját. Az Ötödik pecsét, Csodálatos elme a kedvenc filmjeim, de az ilyen értelmetlenségeket nem tolerálom. a filmet meg kell vágni! nem érdekel hogy lebegnek bedrogozva.

lélektani dráma?! ez? ti még nem láttatok lélektani drámát, ki sincs fejtve, hogy lesz ez a végkifejlet! nem elég bemutatni hogy olvassa a laptopját a klímaváltozásról, könyöröm, mert ez csak egy primitív, darabos megvalósítása egy gyengécske infantilis ötletnek.
mintha az Aranybulla jelenetét látnám könyöröm, kb ilyen:

"Jól sikerült geg, amikor ez a bizonyos narrátor arról beszél, hogy nőttek a feszültségek Gertrúd és a királyi udvar tagjai közt: a pikáns humorra is fogékony alkotók ezt azzal illusztrálják, hogy a részeg nemesek rányitnak az épp férjével kufircolni készülő Gertrúdra, aki ezért kikergeti őket a hálószobából. Hát az ilyen feszültséget tényleg könnyű megérteni!"

a gyengébbek kedvéért elmondom, hogy itt értelmes ember a HATALMI VISZONYOKAT, POLITIKAI DÖNTÉSEKET akart volna látni! nem ilyen 8 évesek szellemi szintjén vegetáló ábrázolásokat!
és az itteni filmben is ilyen a megvalósítás. mégha vágatanul

teljesen felesleges időt pazarolni rá. hát még két órát
2/10
tesz-vesz febr. 18. 20:27:03 2/10
A csernobil zenejet innen vettek at
10/10
tvhangya 2021 aug. 31. - 23:16:45 10/10
Az előttem szólók mindent leírtak. Mély, komoly téma ez, nem a transzformerszen nevelkedettek kedvence. Nagyszerű alkotás. Csak felnőtteknek.
10/10
NADAL14 2020 aug. 04. - 20:30:27 10/10
egyetértek az alattam szólóval, remek film de nem popcornos vigasság, viszont lehet agyalni rajta , szép munka a rendezőtől.
8/10
dandelion83 2019 júl. 21. - 20:47:07 8/10
Lassú, mély, lélektani dráma, Ethan Hawke remekelt a szerepében. Tipikusan az a film, ami csak egy szűk rétegnek fog tetszeni. Utána bőven hagy bennünk töprengeni valót, sok dolgot nem mond ki, csak utal rá, hogy mindenki a saját igazságát szűrje le belőle. Végi van egy bús, nyomasztó hangulata a filmnek. Nekem nagyon tetszett!