A hívás

Bakancslistához adom
The Call
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 94 perc, 2013

Értékelés:

387 szavazatból
Szerinted?

Jordan egy segélyhívó központ operátora. Ám amikor elkövet egy végzetes hibát, és az eset rosszul végződik, elbizonytalanodik, hogy folytassa a munkáját. Ám befut egy hívás a tinédzser Caseytől, hogy egy őrült elrabolta őt a bevásárlóközpont parkolójából. Jordan és a zsaruk dolgát nehezíti, hogy nem tudják bemérni a lány mobilját, és a bűnöző autót is cserél. Az óra ketyeg, amikor Jordan rájön, hogy az ügy összefüggésben van a korábbi esetével. Elhatározza, hogy szembenéz a sorozatgyilkossal.
Bemutató dátuma: 2013. május 2. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Hatpöttyös nov. 04. 20:30:12 1/10
Hát ez a film nekem nem jött be. Túlpontozott. Tele van horrorisztikus elemekkel. És szerintem a horor nem film hanem valami teljesen más, nagyon nem szeretem, nem is nézek soha hororfilmet. Nem érdemes erre a filmre időt pocsékolni, szerencsére rengeteg jó film van azt kell nézni.
buncow nov. 03. 22:54:08
A vége

elég hollywoodos, meg néhány szokásos hülyeség, de alapvetően kellemesen csalódtam, baromi izgalmas volt,főleg úgy, hogy nem tudtam róla semmit. De nem gondolnám, hogy a bosszún járna az agya egy élve skalpolás elől pár másodperce kiszabaditott tini lánynak.


kiskadar69 nov. 03. 21:51:26
Csak addig néztem, amíg a foglyul ejtett lány elő nem vett egy mobiltelefont. Ezt a baromságot..
6/10
kettyo aug. 24. 19:13:40 6/10
Nem volt ez rossz. Feszültség az volt bőven.

De a csávó azért extrém módon beteg volt. Ha jól értettem akkor

szőke tinédzser lányokat skalpolt meg élve hogy a "bioparókákat" a hasonló korban rákban elhunyt, a kemoterápiától megkopaszodott szintén szőke nővérének ajándékozza, akibe szerelmes volt :O És valamiért lelkiismeret furdalàsa volt a halála miatt (de a többi lányért nem kár, ők ugye pótolhatóak...). Most nem tudom, ki is ásta olyankor a holttestet, és rátette a "parókát"???


Akárhogy is, ez nagyon zárt osztályos figura. Az ilyennek hogy lehet rendes középosztálybeli családja, munkája stb? Itt nekem nagyon inog a sztori.

Viszont az előttem szólók többségével abszolút nem értek egyet a befejezést illetően, szerintem frappáns és a részt vevők karakteréhez teljesen jól passzol.

Jobb nem kockáztatni más ártatlanok életét, teljesen jól tették amit tettek. És miért nem jó a faszit ott hagyni megkötözve a senki által nem ismert óvóhelyen, hogy a szomjúság és az éhség végezzen vele? Kegyetlen? Az, de hát az Isten szerelmére, a faszi élve skalpolt meg lánykákat, pont ő nem hiszem hogy panaszkodhat, azért az egy "kicsit" még kegyetlenebb...


9/10
Jeanny0418 márc. 27. 14:19:52 9/10
Olvasgatom a kommemteket, hipotéziseket:)
1) az elrabolt lány szinkronhangja,
2) miért nem szökött meg akkor meg, mikor lapàttal a férfit kalapálta el a gonosz,
3) a gyilkos miért csak a férfi hangjàt hallja a csomagtartóból...a lány 'idegesìtő' hangját pedig nem
4) Halle Berry miért mert lemenni a mobiljàért..
Miért nem ment vissza, ahol térerő van...miért nem volt pisztoly nàla rendőr létére....stb...:)

Nos...bármilyen fura, ez egy film:) a forg.könyvìró ìgy gondolta el...Ha vkinek nem tetszik, ne nézze meg, vagy ìrjon jobbat...(Ha a làny megszökik a film felénél...akkor mi lesz?..kiìrjàk: vége??:))

Szerintem rohadt jó thriller...izgalmas, végig feszültségkeltő. Ott van A hetedik, A fogsàgban c. filmek utàn jelentősen minőségben. Többször nézős.

A làny szinkronhangjának "idegesìtő" volta fel sem tűnt...csak itt olvastam a kommentekben..
.(sztem kb.mindenki ìgy sikoltozna...elrabolnak, agyonver, leszúr, felgyújt szemem làttàra az elrablóm embereket...egy holttest mellett fekszek, benyúlni zsebébe...ááhh)

Furcsálltàk sokan a végét. Szerintem teljesen fasza és korrekt megoldás volt, bárcsak minden gyilkos ezt kaphatná.

Némi párhuzamot vélek felfedezni a Tökéletes màsolat filmhez kapcsolódóan. Ott is két nő győzte le az elmebeteg sorozatgyilkost, és nem csináltak belől erkölcsi-moràlfilozófiai vitát arról, hogy a végén sz.rrá lőjjük -e a tagot...?:)

unwissend 2021 ápr. 14. - 23:12:50 Előzmény Királyné Guzina Erika
Na, ne tessék mondani ! .... alig különbek ?
Nem tudom , volt -e már része hasonló èlményben , de jó lenne , ha átgondolná mégegyszer , mit ír.
Kicsit megpróbálkozhatna megérteni ,
mit élt át a làny ès a segélyhívó munkatársa is.
8/10
Minniemousee 2021 márc. 10. - 21:45:47 8/10
Jó kis film, végig tartja a feszültséget, egy percig se unatkoztam rajta, igaz nagyon irritált engem is ahogy a kiscsaj nyávogott egész film alatt, a vége jó volt szerintem, csak kicsit össze csapott, lehetett volna kicsit többet is bele vinni a dologba, de az alap ötlet szerintem jó.
Pár dolgot azért nem értek, mert ugye a végére gyorsan be akarták fejezni a filmet.
Egyébként Halle Berry egy nagyon szép nőnek van elkönyvelve a sztár világban, szerintem ebben a filmben abszolút nem volt az, sőt mintha direkt elcsúfították volna.

SPOILER!!
-Amikor a férfi elkezd verekedni a fekete autós férfivel, akkor el fordul és lehetne lehetősége a lánynak kiszállni a csomagtartóból, és elfutni, de nem teszi, miért??
-Az indíték pedig az volt, hogy hajat akart készíteni az elhunyt rák beteg húgának?
-A feleség semmit se tudott az egészről?
Zahire 2020 ápr. 14. - 21:59:24
Na ez nem az én filmem !
8/10
AttilaG. 2018 nov. 16. - 19:42:17 8/10 Előzmény Királyné Guzina Erika
SPOILER.
Szerintem Te nem értetted a végét.
Vegyük végig a lehetőségeket:
1) Hívják a rendőrséget. A csávó az igazságszolgáltatás bugyrait kihasználva pikkpakk kiszabadul, és folytatja másokon a kegyetlenkedését.
2) Megölik. Ez a Te meglátásod szerint helytelen. Talán az enyém szerint is.
3) Bezárják, s amennyire tudják, elérik, hogy ne tudjon megszökni, s másokon folytatni a kegyetlenkedést.

Na tessék, akkor kíváncsi vagyok, hogy Te hogyan fejezted volna be.
6/10
Királyné Guzina Erika 2018 júl. 30. - 15:37:20 6/10
Izgalmas volt, de elég egyszer végignézni. Csodálom az olyan embereket, akiknek olyan idegrendszerük van, hogy képesek ilyen helyen - segélyhívó központban - dolgozni. A film jól bemutatja a megterhelő munkájukat, végig fenntartja az izgalmat.
Spoiler.
A vége viszont csapnivaló. Menet közben is van egy halom hiba, de a végétől úgy vártam volna, hogy kitűnjön a különbség a jó és rossz között, mutatkozzék meg, hogy a jó másképpen viselkedik! Márpedig a főhős meg az áldozat is a bosszúval azt bizonyították, hogy alig különbek...
Spoiler vége
6/10.
7/10
tamas patkos 2018 jún. 12. - 21:53:18 7/10
Édes Halle, ez a frizura iszonyat, reméljük többször nem látjuk, előnytelen, slampos, borzalom! A kiscsaj vinnyogása tényleg idegesítő, de a filmből még lehet valami...
sexykex 2018 ápr. 10. - 13:11:34
Az elrabolt lány nyavalygása annyira idegesített, hogy kétségeim támadtak a film hitelességével kapcsolatban. Van, amikor minden be van kamerázva, itt viszont semmi. A titkosszolgálatoknál HD-ban nézik az eseményeket, itt nem képesek órák alatt bemérni egy mobilt. Amerikában mindenki fegyvert hord magával, de itt a benzinkutasnak csak egy sniccerre telik. A zsaruk többnyire rém pengék, itt eléggé balfékek. Ha az ember ennyire be van tojva, ráadásul enyhén szedált is, akkor képtelen normális cselekvésre. Tehát ez a film látszólag mesterien adagolja a feszültséget, de ésszerűtlenül kiagyalt, sőt sokszor ostoba is.
luci87 2018 febr. 09. - 07:46:58 Előzmény Csonger
Most olvasom vissza a velemenyeket,engem is pont ez idegesitett mint teged.
luci87 2018 febr. 09. - 07:43:29
Jo film.volt,de engem marhara idegesitett a kislany szinkronhangja.Folyamatosan hisztive sikitozott,nekem nagyon etoltetett tuljatszott volt,le is halkitottam azoknal a jeleneteknel.En elhiszem,hogy felt panikban volt,de ez a folyamatos nyuszitve beszelese nagyon irtitalt.
szookedorina 2018 jan. 30. - 21:39:54
spoiler
Itt Budapesten csak a rendõrség miatt nem találnák meg sec-perc alatt.
szookedorina 2018 jan. 30. - 21:25:35 Előzmény Jenõ bácsi
Vannak dolgok amik nem nyerik el az ember tetszését, azt a legokosabb nem csinálni, abbahagyni, befejezni.
Szerintem nem kötelezõ végig nézni. Elvégre szórakoztató iparág, ezen belül ismeretterjesztõ, oktató jellegû is lehet.
Hungariancorazon 2018 jan. 30. - 20:48:28 Előzmény Jenõ bácsi
Én a te véleményedre is kiváncsi vagyok, ha egyezik, ha nem az enyémmel!
Jenõ bácsi 2017 ápr. 23. - 08:37:36
Sokáig gondolkodtam, hogy hozzászóljak-e a filmhez. Öreg vagyok, más az értékrendem, mint a mai fiataloknak. Én egy órán keresztül bírtam nézni. A mérhetetlen szenvedések és kegyetlenségek úgy felzaklattak, hogy aludni sem bírtam utána. Persze tudom, nem szólhat minden film szép, jó és értékes dolgokról, hiszen az élet sem ilyen. De elgondolkodtam két dolgon: mibõl gondolja egy rendezõ, hogy 90 percnyi szörnyûség jó a nézõnek? És akik ezt élvezettel nézik, vajon nem támad-e fel a vágy bennük hasonló dolgok elkövetésére?
10/10
zenyatta 2017 ápr. 22. - 17:42:56 10/10 Előzmény Unbekannt ~ Benutzer
nem ismered a SPOILER fogalmát?
Unbekannt ~ Benutzer 2017 márc. 12. - 18:47:08
"befejezés a legjobb mert az nincs" de van csak a magyar verzióból ki van vágva amúgy az a vége hogy Abigail és Halley kimásznak a felszínre és elsétálnak csak ugye magyar verzióba ott van vége hogy eklund-ra rá zárják az ajtót de a németbe meg ott van vége mikor ki másznak a csapó ajtón
Összes hozzászólás