A Hivatal

Bakancslistához adom
The Office
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol vígjátéksorozat, 30 perc, 2001

Értékelés:

80 szavazatból
Szerinted?

Emlékeznek még a legendás Waczak szálló nem kevésbé legendás tulajdonosára, Basil Fawltyra és kis csapatára? Nos elkészült a mai kort híven tükröző változata, egy "wacakul" valóságos helyszínen, "wacakul" valóságos szereplőkkel. Ez a sorozat egy kisvárosi papírértékesítési telephely hivatali életének mindennapjairól készített valóságos dokumentumfilm álcája mögé bújva rántja le a mai világról a leplet. Basil Fawlty helyett itt a főszereplő David Brent, a "menedzser", akinek - saját meglátása szerint - a legfőbb erénye, hogy "lazán humoros" beszólásaival "vidám hangulatot" teremt a munkahelyén, ahol így "igazi összetartó kis csapatot" alakított ki. Hiszen az életben mindennél fontosabb a "jó közösség", nem igaz...? Az igazgatóságon ezzel szemben úgy tartják, hogy mindennél fontosabb a jó teljesítmény, ezért létszámleépítést és összevonást terveznek.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

David Brent
Tim Canterbury
Gareth Keenan
Dawn Tinsley
Neil Godwin
Ricky Howard
Jennifer Taylor-Clark
Chris Finch

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2004
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória
 • Golden Globe-díj

  2010
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés
 • Golden Globe-díj

  2009
  Legjobb televíziós sorozat - musical és vígjáték kategória jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
pummer_p febr. 15. 14:25:44 10/10
Szerintem az egyik legjobb a maga kategóriájába. Kellően kínos, kellően humoros, igazi műremek.
10/10
dave555 2020 aug. 23. - 14:06:47 10/10
Az egyébként feltűnt még bárkinek rajtam kívül, hogy a főnök úr tiszta Huth Gergő? Én így képzelem el a Pesti Srácok életét nagyjából, mint ezt a céget és a Huth Gerit is munka közben. :)
10/10
dave555 2020 aug. 18. - 15:30:33 10/10
SPOILER!!!!!!!!! Ez egy óriási sorozat, de nem úgy kell nézni mint a többit. Ha csak a főszereplőt vesszük, én az elején röhögtem rajta, aztán gyűlöltem, aztán szánalmasnak tartottam, aztán megsajnáltam, aztán együttéreztem vele, végül megkedveltem és a legvégén nagyon örültem, hogy végre talán valamit nem fog elcseszni. A szerelmespáros sztorit is a végsőkig húzták, és csak az utolsó pillanatban jött meg a csaj esze. Tetszett hogy így fejezték be, mert ez azért mégis ad egy kis reményt atekintetben, hogy van a gyávaságnak is határa. És a legszebb tanulság az egész sorozatból az, hogy még egy ilyen elcseszett ember is, mint ez a (volt) főnök, még ő is lehet boldog, és a végén már a viccein is nevettek, mert önazonossá vált, és otthagyta ezt a hülye egoista pózt egy pillanatra. Ez egy óriási jellemfejlődés volt, talán csak az volt a sorozat hibája - vagy pont az erénye - ezt még nem döntöttem el, hogy az utolsó pillanatban történt ez meg hirtelen és nem fokozatosan. Röviden: tetszett. Az amerikai változtatot nem láttam végig, az is tetszett, de nem ennyire, mint ez.
6/10
kecsup 2020 márc. 02. - 19:24:15 6/10
Egész jó, de az amerikai koppintás sokkal jobb szerintem.
1/10
szirgabor 2013 dec. 25. - 14:21:24 1/10
Egy barátom lelkendezett és beszélt rá több évvel ezelõtt, meg is kaptam tõle lemezen az 1. évadot. Emiatt megnéztem néhány részt és vártam, hogy legalább valami jót találjak benne. Nem sikerült, abba is hagytam. Ebbõl is kitûnik, hogy ízlések és pofonok különbözõek, még barátok között is.
Én azonban ennyire szellemtelen borzalmat még nem láttam, pedig szeretem az angol humort, Monty Python, Mr. Bean, Fekete Vipera, stb.
Most megláttam a mûsorban a Hivatal karácsonyi különkiadását, és tettem még egy próbát (nem vagyok mazochista). 8 és fél perc szenvedést bírtam, rettenetes. Soha többet! És senkinek nem ajánlom, akinek jót akarok.
Ne vegye senki magára, akinek tetszik, mint írtam ízlések és pofonok különbözõek.
10/10
KittyGirl 2013 ápr. 02. - 13:26:29 10/10
Na, ez nagyon jó, és nagyon szórakoztató! :) Mindegyik más karakter, fanyar humorú, érteni és díjazni kell :) Nagyon szeretem, és utánozhatatlan! :)
Az amerikai változat kukába való vacak :) Ez viszont 10-bõl 10 az tuti!
3/10
stanmore 2013 márc. 19. - 23:11:51 3/10
Borzalmas ez a sorozat,nem is hinné az ember hogy angol ,mert azok jók szoktak lenni(Csengetett Milord,a Buszon stb stb).Ráadásul ki az az õrült aki hazatérve ugyanazt a szart akarja élvezni ,amiben a munkahelyén van része?Tele van a világ ilyen seggfejekekkel,pláne a tisztogatások után.Néhány kiszólást mindennap hallani a valóságban ,ott is unalmas hát még filmen.
Veterano 2013 márc. 19. - 19:57:30
Én az amcsi feldolgozást ismerem (amit tudtommal ebbõl vettek át), az beszarás mennyire jó! Meg is van négy évada. Erre is nagyon kíváncsi vagyok!
9/10
Csukapisz 2013 jan. 25. - 18:39:34 9/10
A sorozat eszméletlen jó. Tény hogy néha olyan kínos jelenetek vannak benne, hogy jóérzésû ember képtelen végignézni, de nekem dettó ilyeket csinált a fõnököm, csak nem a humorra gyúrt, de pont ilyen önimádó volt, némi napóleon és machiavelli szindrómával fûszerezve. Ismerõseimet a hányás kerülgette, ha meséltem a munkahelyi sztorikat. Talán azért is tetszik, mert pont ilyen fasszopó kollégáim voltak, mint az a szõke vékony srác, és nagyokat derülök azokon a helyzeteken, amikor megszívják, mert az életben ezek az aljanépség a nyerõ. A jóérzésû emberek mindig hátrébb lépnek elõlük, ezért rendületlen araszolnak, pláne a kárpát-medence mocskában.
Az amerikai sorozat annyiban más, hogy ott a negatív karakterek is emberibbek, ezáltal kicsit meseszerûbb lett a sorozat, viszont könyebben emészthetõ. Minkét sorozat alkotóinál látszik, hogy rengeteg valós munkahelyi szituval találkoztak, vagy kapcsolatba kerültek, mert minden részletében alaposak. Ha valaki magára ismer , remélem elsorvad;)
_goldie_ 2012 aug. 22. - 18:55:51 Előzmény jollyjoker
minden szavaddal egyetértek
aszom 2011 dec. 23. - 23:15:18 Előzmény jollyjoker
Szerintem valami totál béna eröltetett..."hát ez meg mi a szr"?...tipusú ún."humor" ez.
Agyatlan önkinzás ezt végignézni.Egyszóval a varangy s*gge alatt sincs ez.
jollyjoker 2011 dec. 09. - 14:20:42 Előzmény junkci
Nos igen. De most nem jut eszembe, csak a francia példa. Dilisek vacsorája. Hát szénné röhögtem magam. Az amcsi változatára - Gyógyegér vacsorára - meg csak néztem, hogy ez mi. Nos én imádom Rickyt, és az angol változat mellett teszem le a voksom. Az a baj az amerikai humorral, hogy néha kissé erõltetett, szájbarágós, amolyan buta amerikainak szólós. Szerencsére itt európában még okosabbak vagyunk, és értjük az angol humort. Mindenesetre nem feltétlenül koppintanak rosszul az USA-ban.
jollyjoker 2011 dec. 09. - 14:19:54 Előzmény junkci
Nos igen. De most nem jut eszembe, csak a francia példa. Dilisek vacsorája. Hát szénné röhögtem magam. Az amcsi változatára - Gyógyegér vacsorára - meg csak néztem, hogy ez mi. Nos én imádom Rickyt, és az angol változat mellett teszem le a voksom. Az a baj az amerikai humorral, hogy néha kissé erõltetett, szájbarágós, amolyan buta amerikainak szólós. Szerencsére itt európában még okosabbak vagyunk, és értjük az angol humort. Mindenesetre nem feltétlenül koppintanak rosszul az USA-ban.
junkci 2011 dec. 04. - 22:18:45 Előzmény CsizmásPandúr
Fúúú hallod ez aztán indok a javából... te egy eredeti ökör vagy... meg is tapsollak
CsizmásPandúr 2011 nov. 28. - 20:42:09 Előzmény junkci
Ha valami "amerikai változat", akkor az eleve sz.r, ez köztudott.
junkci 2011 nov. 22. - 23:33:09 Előzmény halderon
Nah azé ne essünk túlzásokba :D az Amerika változat is zseniális... nem lesz attól szar mert te azt mondtad :D
halderon 2011 okt. 28. - 23:02:46 Előzmény CsizmásPandúr
Ez a sorozat zseniális, de angolul kell nézni. (Az amerikai változat egy kalap szar, persze abból már a 7. szériánál járnak. De abból hiányzik ez a metszõ kínosság.) A te hozzászólásodra reagáltam, de mindenkinek szól. Bár tény, hogy Ricky Gervais humorát vagy imádod, vagy totál szarnak találod, középút nincs. Erre mondják, hogy igazi egyéniség, vagy "angol humor".
10/10
offtopic
Kendy 2011 okt. 24. - 21:51:16 10/10
:(
Ezüstliliom 2011 okt. 24. - 21:41:30 Előzmény Kendy
Hát ez az. És a valóságban az ilyenek egyáltalán nem viccesek. És léteznek!!!:(
CsizmásPandúr 2011 okt. 22. - 11:27:10
Ez annyira, annyira állati jó sorozat :)) A fõnöknek olyan szövege van :D
Viszont a szinkron ... szót sem érdemel, annyira pocsék. Megpróbálom angolul (is) nézni ...
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu