A Hyppolit újjászületése

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 12 perc, 2008

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az 1930-ban bemutatott Hyppolit, a lakáj című film az egyik legismertebb, legsikeresebb filmalkotásunk. Az elöregedett, megkopott kópiák azonban már korántsem nyújtották a megfelelő élményt. Ezért döntött úgy a Magyar Filmintézet, hogy a technika vívmányainak segítségével digitálisan felújítja az alkotást. Ezt a folyamatot kísérhetjük végig ezen a kisfilmen.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
fredi60 2009 szept. 07. - 18:12:58
Ez érdekes volt így fotóval együtt. Köszi!
amozis 2009 szept. 07. - 00:18:34
A DolbySR, a Dolby Digital, és a SDDS hanginformáció még mindig a kópián a képpel együtt fut, abból olvassa vissza a hangrendszer. A DTS hanginformáció viszont külsõ bejátszóban lévõ diszkrõl(CD)érkezik, a filmkópián ehhez egy timecode fut ami a CD-romot vezérli. Mellékeltem egy kinagyított kópiarészletet. A kép baloldaláról indulva: a világosabb kék függõleges oszlop az SDDS, a szürkés a perforáció sorban a Dolby Digital, a fekete mezõben futó fehér(valójában ami a fotón fehér, az átlátszó csak fehér háttér elõtt készült ez a fotó) az analóg Dolby hang; és a kép jobb szélén látható a DTS-timecode. Ez a fotó kb. negyed képkocka széle, a valóságban kb.:6-7mm
geri12 2009 aug. 23. - 23:08:39
Üdv!

Nagyon szépen bemutatták ahogy a filmtekercseket szkenelték, majd a számítógépeken a hibákat javították. Apropó! Valaki nem tudja véletlenûl megmondani hogy a mozikban jelenleg a hangsávot honnan nyomják. Azt tudom hogy a képet filmszalagról vetítjük, de úgy tudom hogy a hang nem a perforácionál van manapság. Rosszul?

Geri12
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás