A játék ördöge

Bakancslistához adom
He Got game
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető amerikai filmdráma, 134 perc, 1998

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

A film a profi kosárlabdázók világába kalauzol. Jesusnak, Amerika elsőszámú kosarasának, el kell döntenie, melyik főiskolát választja. Mivel több millió dollárt ér, mindenki nyerészkedni akar rajta, nehéz eldöntenie, kiben bízhat. Ekkor feltűnik életében a több éve nem látott édesapja, akinek még a börtönbüntetését is elengednék, ha sikerülne fiát rábeszélnie egy "bizonyos" főiskolára...
Bemutató dátuma: 1999. március 4. Forgalmazó: Best Hollywood
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Jake Shuttlesworth
Jesus Shuttlesworth
Dakota Burns
Lala Bonilla
Coleman "Bogger" Sykes

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
IDS 2020 máj. 16. - 01:25:10 7/10
Nem ez a kedvenc filmem Spike Lee-től, de magával ragadó a stílusa és Denzel Washington brilliáns színészi játékot produkál. Mellesleg a kosaras fia, nem is színész, hanem egy igazi profi kosaras volt, aki meglepően jó színészi játékot mutatott be. Viszont úgy éreztem, hogy Spike Lee itt (is) egy kicsit túltolta a biciklit a színhőmérsékletet és a színegyensúlyt illetően, de elfogadom, hogy ez nála stíluselem, és talán ettől olyan érdekes a képi világa és az atmoszférája. Nem csak kosárrajongóknak ajánlom ezt a filmet, ami betekintést enged a kulisszák mögé. A film egy apa-fiú kapcsolatról szól, egy ifjú sportoló reménységről, akinek kosárlabda ösztöndíjat ajánlanak a legjobb egyetemek, és arról, hogy ez mennyi kísértéssel, küzdelemmel és hamis jóakaróval jár együtt. A srácot mindenki kapaszkodónak használja arra, hogy kijusson a szegénységből. A történet vége egészen megrázó. Összességében egy remek film, Spike Lee ódája a kosárlabdához.
9/10
Daniel SF 2018 szept. 15. - 22:39:29 9/10
kosárrajongóknak kötelező 10/9
SandCreek 2015 aug. 04. - 07:45:50
A téma felvezetése sikeresnek mondható, de az elsõ háromnegyed óra után a színvonal hirtelen nagyon mélyre süllyed. Vontatott melodrámába csap át, sok-sok állóvíz jelenettel, teljesen fölösleges szex képekkel. Rettentõen el lett nyújtva, és ez a legkevésbé megbocsátható. Ray Allen valódi kosárlabda játékosként meggyõzõ színész alakítást produkált, bár a hangja számomra a nehezen élvezhetõ kategóriába tartozik.

5/10, Spike Lee korábbi nívós alkotásaihoz képest elég keveset kínál.
10/10
Spooner 2010 aug. 04. - 17:55:51 10/10
Szerintem ez egy nagyonjó film, meg is vagyok lepõdve, hogy így lepontoztátok.. aztán lehet, hogy csak én vagyok elfogult :D

A kameramozgások ill. színek nagyon jellegzetesek, ha nemláttam volna az elején, hogy Spike Lee filmje akkoris szinte biztos lennék benne.. annyira rá jellemzõek ezek a megoldások. :)

Történet is tökjó, valószínû tényleg ilyesmi lehet, ha egy nagy tehetséget már fiatal korában kikiáltanak a jövõ NBA sztárjának.. Public Enemy - He Got Game c. dala mai napig örökzöld, és Jézus, Ray Allan milyen fiatal még ebben a filmben! :)

10/10
5/10
deadscott 2010 máj. 04. - 22:18:23 5/10
vontatott tanmese
5/10, de csak Denzel papa miatt. amúgy rosszabb
5/10
Rahar 2010 ápr. 08. - 19:32:14 5/10
Számomra közepes film, jó alaptörténet és cselekményvezetés, gyenge színészi játék (kivéve Denzel Washington) és közepes képi megvalósítás jellemzi, néhány helyen a szinkron hiteltelen, nem jó. Egyszer jó volt megnézni, bár 130 perc nekem így sok volt, néhány helyen kifejezetten unatkoztam, ebbõl elég lett volna 90-100 perc. 10 pontból 5 pontra értékeltem, többet biztos, hogy nem fogom megnézni.
8/10
3000 2008 aug. 18. - 02:04:42 8/10
Én csak Spike Lee miatt néztem meg,a téma nem izgatott különösebben de azt kell mondjam ennél többet más se hozott volna ki belõle.Ha emlékeim nem csalnak a fényképezés nagyon ott volt(akárcsak az Utolsó éjjel-ben)!Összességében korrekt munka!
8/10
Indigo 2007 febr. 13. - 02:53:23 8/10
Ez bizony nagyon jó film! Örülök, hogy nem egy cukormázas és elcsépelt sportfilmet láttam, hanem egy nagyon mély és tartalmas filmet, aminek szerencsére a végét sem rontották el valami nyálas heppienddel.
Spike Lee nálam már a Mo' Better Blues-al nagyon bevágódott anno, és most ismét egy remek filemt láttam tõle. Talán meg kellene néznem még néhány filmjét, ezek után valószínûleg azok is bejönnének.
Csak azt nem értem, Milla Jovovich mit keresett ebben a filmben... mert ezt a "kurvás" szerepet szerintem nem rá szabták. Ettõl függetlenül nagyon tuti, ajánlom mindenkinek.

És férfiasan bevallom, a végén elejtettem néhány könnycseppet...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu