A jégkockák zörgése

Bakancslistához adom
Le bruit des glaçons
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia fekete komédia, 87 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Bertrand Blier (Eladó a szerelem) fekete komédiája egy alkoholista íróról (Jean Dujardin, A némafilmes) szól, aki saját életre kelt tumorával (Albert Dupontel, Profi bérgyilkost keresünk - Nem nem akadály) szembesül. A minden lében kanál figura természetesen sürgős változtatásra szólítja fel az írót, főleg miután kiderül, hogy bejárónője szerelmes belé.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez 2022 dec. 05. - 21:41:21 6/10
Fekete humorban tobzódó, elvont, színpadias, keserédes dramedy. A sztori szerint egy súlyosan alkoholista írónak életre kel a tumora, aki/ami folyton a nyakára jár, valamint állandóan pofázik neki. A játékidő előre haladtával, illetve a többi karakter mélyítésével simán olyan gondolatunk támadhat, hogy lehet nem egészen arról van itt szó, amelyet az alapszituációban felvázoltak nekünk. A lezárásban látható megoldás meglepő, egyben groteszk.
A film sok abszurd képsorral és poénos dialógussal operál, ám még így is gyakran lehangoló a hangulata. Nem kevés képzelődés, kamerába dumálás + flashback van benne, de szintén láthatunk egy polgárpukkasztó szexjelenetkezdeményt- meg végződést. A zene hol nyomasztó, hol az Egy szent szarvas meggyilkolásáéhoz hasonlóan magasra csavart, őrült, idegborzoló.
Az alkotás a betegség, a függőség, a halál, továbbá a magány témákat járja körbe.