A jégsziget foglyai I-II.

Bakancslistához adom
La tenda rossa/Krasznaja palatka
olasz-szovjet kalandfilm, 195 perc, 1969

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

1928-ban a Spitzbergáknál lezuhant egy léghajó az olasz Nobile tábornokkal és társaival. Felkutatásukra felszállt a repülőgépével Nobile barátja, Amundsen, de eltűnt a jégvilágban. A számos izgalmas, lélegzetelállító jelenet mellett egy belső drámát is szépen kibont a film, Nobile tábornokét, akit lelkiismeret-furdalás gyötör társai haláláért. De valóban jogos ez a lelkiismeret-furdalás?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
stupek2 2016 máj. 24. - 09:30:39 5/10
Egy rendkívûl hosszú, kéét idõsíkban játszódó életrajzi film. Van benne logikai hiba is, pld a rádiómûszerész nem tudja mi az ellenállás, a jégen tüzet raknak, hogy a repülõ le tudjon szállni. A filmben egy képzelt tárgyalás is zajlik, melyben ez hangzik el:-Akkor már két napja halott voltam.
Nos akkor most mit is nézek? Óriási erõlködések vannak érzelem terén, de nekem nem jön le, a csendszünetek alatt meg megfájdult a fejem, hiszen az automatikus zajzár csend esetén felerõsítette a filmzajt is.
Itt nem volt önfeláldozó hõs, csak önfejû repülõgépvezetõ. Csak azt tudnám a tárgyalás helyszínén miért volt egy ufószobor?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu