A jó apa

Bakancslistához adom
The Good Father
angol filmdráma, 90 perc, 1987

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Bill Hooper modern ember. Tudja, hogy a jogaikért harcoló nőknek igazuk van. Ez a szemlélete gyökeresen megváltozik, amikor házassága széthullik, volt felesége pedig akadályozza, hogy fenntartsa a kapcsolatát a fiával. Egyik nap Bill megismerkedik Rogerrel, aki hasonló problémákkal küszködik. Úgy dönt, hogy segít a férfinak.

Stáblista:

Szereplők

Roger Miles
Emmy Hooper
Cheryl Langford
Mark Varda
Jane Powell
Creighton

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Jim Hacker 2014 aug. 09. - 21:45:27 8/10
Ritkán tárgyalt téma drámai fordulatokban gazdag feldolgozása.
Válófélben lévõ, gyermekük elvesztésétõl félõ apákról szól, akiket a hasonló probléma hoz össze. A szereplõk jelentõs része férfi, köztük a dörzsölt ügyvédek, mégis a feleségek és a gyermekek láthatása (birtoklása!) adják a lényeget. Bill az agresszívabb, és ezért minden támogatást megad sorstársának Rogernak, hogy megtarthassa fiát. Kettejük kapcsolata azonban korántsem jelent egy szoros baráti köteléket, sokkal inkább az önzés jellemzi azt. A másik oldalon áll az ún. feminizmus (egy elég megfoghatatlan valami!) és a modern nõ mind nagyobb aktivitása az élet számos területén.

Az ábrázolt nõk múltja és jelene jól példázzák, hogy a korral majd mindenki változik. A házastársi viszony felbomlása avagy újjáélesztése kiemelten fontos, ha gyermek is van a családban. Nagyon érdekes karakter megformálásokat kapunk, a helyzet élezõdésével pedig nõ a feszültség. Csalódások, nagy adag frusztráltság kísérik a két férfit, akik azonban elég eltérõ módon viszonyulnak mindehhez. A befejezés sok tanulságot tartogat, és kellõen le nem zárt ahhoz is, hogy alaposan elgondolkoztassa a nézõt; férfit, nõt egyaránt.

Mike Newell talán kevésbé ismert remekmûve, érdemes idõt szánni rá.