A jó szakácskönyv receptje

Bakancslistához adom
Anna & Kristina's Grocery Bag
kanadai ismeretterjesztő filmsorozat, 2008

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A modern szakácskönyvek még azok számára is csábítóak, akiknek nem hobbija a főzés. A fantasztikus képek és az egyszerűnek tűnő ételek láttán a vásárlók úgy érezhetik, hogy a szakácskönyv receptjeit gyerekjáték elkészíteni. A főzés végeztével hideg zuhanyként jön a meglepetés: a végeredmény gyakran nem is hasonlít a képen látható fogásra.
Anna és Kristina gyakorló háziasszonyok és televíziós műsorvezetők vállalták, hogy górcső alá veszik a legmenőbb szakácskönyveket és kipróbálják, vajon elkészíthetők-e a bemutatott ételek pusztán a leírást követve. Egy átlagos hobbiszakács szemszögéből vizsgálják meg a receptet, a hozzávalókat és a szükséges eszközöket, majd készítik el az ételt, amit egy vendégséf értékel végül. A műsor persze nem tör pálcát egy-egy sztárszakács és annak szakácskönyve felett, de józan kritikájával és szellemes kiszólásaival mégis a helyükre teszi azokat.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
ratoncito 2012 aug. 31. - 21:00:25 1/10
Ez a mûsor katasztrófa. A két nõ pedig egyszerûen idióta. És a végén még azt mondják, a szakácskönyv nem ÉRDEMLI ki az Õ pecsétjüket. Pofám leszakad.Nem a szakácskönyv hibája az, hogy ez a két liba hülye mindenhez. Nem egyszer mire elkészül a kaja,addigra rá is jön,hogy kifelejtett valamit belõle. A pirított kenyérkockát már 2x is sikerült a sütõben felgyújtaniuk(szó szerint!), a fokhagymás kenyérkockáról csak a fokhagymát felejtették le. A receptet képtelenek követni. Ha a levesbe 2 perccel a vége elõtt kell a spenótot beletenni,hogy ne legyen összeesett és savanyú,akkor nekik sikerül 30 perccel elõtte belefõzni, és utána persze a szakácskönyv hibája,hogy sz.r a kaja,nem az övé,amiért nem tud olvasni. Ez a két nõ abszolút hiteltelen.
Christian29 2012 ápr. 14. - 17:50:40
Én is nagyon szeretem ezt a 2 csajt! :)
10/10
Alison Taylor 2011 aug. 22. - 11:16:18 10/10
Imádom ezeket a csajokat, tudják, hogy miként lehet mókás és egyben hasznos mûsort készíteni! :D :)
Ford Mustang 2011 júl. 18. - 17:33:51
A jó szakács mindig jól jön. Fõzõmûsor szakácsoknak illetve hobbifõzõknek.