A Jupiter-küldetés

Bakancslistához adom
The Last Push
amerikai sci-fi, 90 perc, 2012

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A fotók szerint virágzik az élet a Jupiter holdjának, az Európának az óceánjaiban. Ennek láttán Walter Moffitt dollármilliókat öl egy Jupiter-utazás megvalósításába. Űrhajót épít, amelynek fedélzetén két asztronauta, Nathan Miller és Michael Forrest kel útra a tizenkét évig tartó utazásra. Útközben azonban katasztrófa történik, Miller meghal, Forrest pedig magára marad a végtelen űrben. Nincs kapcsolata a Földdel, ráadásul az űrhajó súlyosan megsérült. Egyetlen reménye, ha megpróbál visszatérni a Földre.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Aszpirin 2013 dec. 23. - 08:58:28 3/10 Előzmény k11zoltan
Most nézem, hogy az imdb-n mennyi szépet és jót írtak róla a kommentelõk. Még hogy realisztikus... ugyan!
3/10
Aszpirin 2013 dec. 23. - 08:32:26 3/10
Sci-fi rajongóként két jpozitív dolgot találtam benne: érdekes volt az elképzelés a Jupiter megközelítésének röppályájáról (Vénusz mint gravitációs parittya, majd ismét a Föld, szintén parittyának használva), valamint nagyon jónak tartom az elképzelést az ûrhajó felépítésérõl.
No de itt véget is értek a pozitívumok. Az egész egy nagy kínszenvedés, ami nem is lenne nagy gond. de kínszenvedés végignézni is.
A fõszerpelõ játéka ökölbemászóan idegesítõ, semmi természetesség nincs benne, csak bámul iszonyat bambán, beszívja az arcát, és közben alighanem arra gondol, hogy micsoda mó színész. Nem az, sajnos.
Aztán ott vannak a bugyuta párbeszédek a földi "bázissal" amelynek a teljes személyzete két ember, plusz a milliárdos ürge, aki látszólag csak azért van, hogy az ûrhajós rendelkezésére álljon, ha kell. A párbeszédek fájnak.
A történetet egy összetett mondatban el lehet mondani, és rendkívül kiszámítható is. De nagy része egyszerûen baromság.
A fickó heteken, hónapokon keresztül úgymond "szereli" az ûrhajót, ami annyit jelent, hogy a lakószoba egyik sarkában egy panel mögött matat a drótokkal. Ennyi.
Ez valamiféle ûr-pszichodráma akart lenni, de egy nagy rakás semmi lett. A producernek csak annyit: erre kár volt pazarolni még azt a kevéske pénzt is.
k11zoltan 2013 dec. 21. - 12:13:13
Ráadásul a leírás is baromság.
k11zoltan 2013 dec. 21. - 12:10:52
Ez a film, olyan semmilyen.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu