A kaland

Bakancslistához adom
L' avventura
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia filmdráma, 124 perc, 1960

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Anna meghívja barátnőjét, Claudiát egy tengeri nyaralásra. A jachton rajtuk kívűl még ott lesz Anna vőlegénye, Sandro és egy ismerős pár: Giulia és Corrado. Sziciliai pihenőjük alatt Anna eltűnik. Eleinte mindenki keresi a lányt, bár Sandro nemhogy lelkesedés nélkül teszi ezt, de egyre élénkebben érdeklődni kezd Claudia iránt, aki vonzódik a fiúhoz, ennek ellenére úgy dönt, hogy elutazik. Később újra találkoznak, és együtt bejárják Szicilia minden zegzugát Anna után kutatva. Claudia aggályai végül eloszlanak és a fiatalok szabadon engedik vágyaikat. Claudia számára ez egy nagyszerű és egyben egy nehéz pillanat. Taorminben, miután a szerelmes lány nyugovóra tér, Sandro egy bankettre megy. Reggel Claudia észreveszi, hogy a fiú nincs a szobában. Meg van győződve arról, hogy Anna visszatért. Amikor megtalálja Sandrot, ő egy másik nővel van...
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Arturo gróf 2017 márc. 12. - 05:49:00
Biztosan sokaknak unalmas, még többen végig sem nézik, a többség nem is tud róla, viszont Antonioni legjobb, s a filmtörténet egyik legnagyobb filmje.
ad mala 2014 máj. 19. - 18:05:24
Nem vagyok ellene a lassú filmeknek, Antonioninak sem. A Nagyítás meg az Z.point lenyûgöztek, azonban ez és a Napfogyatkozás nem tudott. Indokolatlanul vontatottnak éreztem, teljesen üres jelenetek is voltak benne (azt a bizonyos ollót sûrûbben használhatták volna, máskor épp ellenkezõleg, mûvészieskedõen következetlen volt). A céltalan szenvelgés pedig túl sok volt, M. Vittit nézni számomra már kellemetlen volt, ennélfogva a katarzis sem ért utol a végén. A fényképezést, na azt viszont fenséges volt.
7/10
virt 2012 dec. 16. - 21:17:11 7/10
Mesterien mutatta meg ennek a viszonynak az érzelemvilágát kitûnõ színészi játékkal de egyfajta nihilt éreztem a szereplõkben, a céltalanság rendkívül kínzóan hatott bennem. Mindig történik valami, ami elõreviszi a cselekményt de számomra nem mindig derült ki, hogy mi miért van. Úgy éreztem, hogy egy-két fölösleges jelenet van benne, talán ha egy picivel rövidebb lehetett volna. Gyönyörû befejezést láthattunk.

10/7
5/10
Sadenal 2012 jún. 30. - 17:49:05 5/10
Ami azt illeti nemem túl lassú volt a film, sok volt neki a 140 perc. Néhol kissé vontatottan is hatott és sajnos nem jött át az üzenet. Nem úgy mint a Nagyításnál, ami az egyik kedvenc filmem volt azokból az idõkbõl. Na sebaj. Majd megpróbálok még többet nézni Antonioni-tól, mert eddig csak 3 filmet láttam tõle ( a Zabriskie a 3.), és kíváncsi vagyok a többi híresebb filmjére is, amit lejjebb írtatok. Meg különbemben is az Éjszaka, a Napfogyatkozás, meg a Vörös sivatag is benne vannak az 1001 film, amit látnod kell mielõtt meghalsz c. kedvenc könyvemben. :)5/10
Coleman 2009 febr. 11. - 08:28:49
A halálosan unott, kínzóan érzelem mentes társadalom kap itt is szerepet. Monica Vitti az emberi nézõpont és neki is csalódnia kell, de a film befejezése csodálatosan szép és katartikus, még nem reményvesztett. Minõségben szinte lehetetlen különbséget tenni A kaland és a Napfogyatkozás között, mindkét film fantasztikus.
critixx 2008 okt. 20. - 18:22:51 Előzmény verdeleth
Hidd el, én is. Néha felcsillan a remény, hogy jó filmeket is néznek azért páran. :-))
verdeleth 2008 okt. 20. - 11:37:16 Előzmény critixx
már megszereztem de még nem néztem meg De ha lesz idõm, mindenképp Örülök hogy néznek még az emberek Antonioni-t.
critixx 2008 okt. 18. - 13:35:25 Előzmény verdeleth
A Napfogyatkozást mindenképpen ajánlom (a Zabriskie Point egyébként nekem sem tetszett annyira). A kaland is zseniális, a Napfogyatkozás még továbbviszi (szinte a végletekig) ezt a kiüresedettséget.
verdeleth 2008 márc. 01. - 23:26:28
Antoni Az éjszakához és a Vörös sivataghoz hasonlóan itt is egy nõ és egy férfi szemszögébõl mutatja meg a modern világ és az emberi kapcsolatok kiüresedését. ez kicsit elcsépeltnek hangozhat de ez akkor igencsak aktuális volt. A mai ember számára ugyanúgy, feltéve ha felvállalja és szembenéz a valósággal. Mert aki homokba dugja a fejét, az nem hiszem hogy sokat értene, illetve tetszene neki a film. Gondolkodó emberek számára ez egy felejthetetlen kincs, úgyanúgy ahogy az eddig látott Antonioni filmek. (bár a Zabriskie point nem igazán tetszett) Azt hiszem le kell hoznom Antonioni lemaradásomat (barátnõk, kiáltás, napfogyatkozás)