A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja

Bakancslistához adom
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál-amerikai kalandfilm, 129 perc, 2017

Értékelés:

172 szavazatból
Szerinted?

Az újabb elsöprő erejű kalandban a hányatott sorsú Jack Sparrow-t (Johnny Depp) erősen megcsapja a balszerencse szele, mikor a rettentő Salazar kapitány (Javier Bardem) vezette gyilkos szellemkalózok megszöknek az Ördög Háromszögéből. Egyszerű cél vezérli őket: végezni akarnak minden egyes kalózzal – és Jackre különös gondot fordítanának. Sparrow egyetlen reménye Poszeidón legendás szigonyában rejlik, ám erre csak úgy bukkanhat rá, ha kényszerű szövetségre lép Carinával, a ragyogó elméjű és szépségű csillagásszal és az ifjú Henryvel, a királyi flotta nyakas tengerészével.
Bemutató dátuma: 2017. május 25. Forgalmazó: Fórum Hungary
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Miki74321 2020 szept. 30. - 07:42:33 2/10
Unalmas , gyenge , erőltetett , viszont egész látványos
10/10
RigbyTheMad 2019 júl. 17. - 13:37:34 10/10
Egyik legjobb rész volt nagyon sok poénnal. Kicsit hiányoztak belőle a régi szereplők. Aki nem tartotta ezt jónak vagy poénosnak az szerintem nem ezt a filmet nézte .:) És a másik, hogy ne hasonlítsd már a halálos szar iramhoz légyszíves!! Teljesen más kategória. A Magyaroknak semmi nem jó csak az a Saul valami ami nagy 0 , de mindegy is. 10/10 nálam a film. pá :)
8/10
andraskis05 2019 márc. 26. - 16:56:21 8/10
Az első 2-3 rész még jó volt, de ez szerintem egy kicsit erőltetett. Voltak benne akciódús részek, de ez nem tudott annyira lekötni. 8/10
QUEEN000 2018 jún. 13. - 00:22:08
Kar hogy nem sokat szerepelt orlando bloom meg ha mar élőhalottak vannak benne igazàn fantázia dussà lehetett volna tenni a filmet nem pedig arrs rs menni hogy megint szerelmesek lesznek egymásaba stb mert ez uncsi már .
QUEEN000 2018 jún. 13. - 00:19:25
Én is jobbra vàrtam azért az oké hogy már a sokadik rész utàn neh3z vmi ujat mutatni de azért nem volt nagy durranás .10/6
1/10
HarleyQuinn 2018 márc. 24. - 00:52:08 1/10
Még egy élőhalott sereg, nahát. Azért nagy reményekkel ültem neki, mert ajánlották. Aztán a 10. perc után el is ment a kedvem. Kaya... már a Skinsben is rühelltem, a karaktere is undorító volt, a csaj meg minden, csak nem szép, a hártyás kék szemeivel meg az egér fejével. Színésznőnek meg csapnivaló. Az útvesztő sorozat bukását nagyrészt az ő szereplése okozta. Oda sem kellett volna, meg ebbe a filmbe se. Bármilyen új karakter sokat dobhatott volna a többieken, rájuk fért volna, Jack bénázása már rég unalmas. De pont ez a csaj... nem értem, mit esznek rajta annyira. Kb. mint Megan Fox meg a többi pár film erejéig divatos noname színésznőcske. Majd elmúlik ez is, remélem minél előbb.
Jack a végén jól mondja: "Micsoda visszataszító látvány."
A sztori ugyanaz, mint az előző részekben, csak más a főgonosz. De egyébként TELJESEN ugyanaz történik, minden mozdulat, minden párbeszéd, minden ugyanúgy, romantikus szál, önfeláldozás, átoktörés, bla bla bla... nem voltak valami kreatívak. A főszereplők pedig sajnos már kiöregedtek, nem kéne több részt erőltetni, kb. mintha egy nyugdíjas klub forgatott volna. Az animáció pedig abszolút silányra sikeredett, ennél egy 20-30 évvel ezelőtti filmben is szebbet csináltak. Salazar kapitány meg a fiatal Jack... ennél egy 12 éves kisfiú szebbet csinál egy ingyenes modellező programmal.
Az első három részig nagy rajongó voltam, de könyörgöm, ne húzzatok le erről több bőrt... annyit nem ér a mozis bevétel, hogy sárba tiporjátok az első részeket. Már a 4. is nagyon, NAGYON rossz volt, de ez... kritikán aluli.
Hatalmas csalódás volt, emiatt 2/10.
10/10
szookedorina 2018 márc. 01. - 21:25:03 10/10
Szerintem jó! 10 pontos.
8/10
King Diamond 2018 febr. 25. - 21:22:29 8/10
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Én is hasonlóan voltam az ötödik résszel, mint, ahogy olvasom többen, féltem moziban megnézni a halványabb negyedik rész után. Így, maradt az itthoni megnézés. Van, aki azt írja, hogy jobb, hogy Will és Elizabeth csak ilyen keveset szerepeltek, van, aki azt, hogy visszahozza az elsõ két rész hangulatát. Hát, szerintem meg pont, hogy nagyon jó volt látni feltûnni Orlando Bloomot és Keira Knightley-t is, rövidke megjelenésük is sokat adott hozzá a filmhez. Én nem éreztem különösebben azt sem, hogy visszahozta volna az elsõ két rész hangulatát. Már a negyedik résznél is írtam, hogy kezd kifulladni ez a széria. Ugyan ez jobb lett annál, de nekem például Salazar sem tudta megugrani Davy Jones-t, aki szerintem még mindig a legjobb negatív karakter. A történet most is érdekes volt, hasonló, mint az elõzõek. Örültem, hogy többen is visszatértek, akik nem voltak benne a 4-ben. Viszont nekem hiányzik például a két humoros kalóz, akik már a harmadik óta nincsenek. Az jó poén volt, hogy az eddig mindig katonaként szereplõ két karakter is most már Jack emberei között van. A színészekkel nekem nem volt gondom, mindenki jól játszotta a karakterét. A látvány most is nagyon jó volt, lehet, hogy moziban, 3D-ben még jobb lehetett. Poénokban/easter eggekben sem volt hiány (mint például, hogy a két levágott fej a kosárban a két rendezõ feje; vagy éppen most Paul McCartney zseniális megjelenése Jack nagybátyjaként), a zseniális filmzenérõl már nem is beszélve (bár, az érdekes, hogy már a harmadik zeneszerzõ van ennél a résznél, még akkor is, ha az elõzõek épp más filmen dolgoztak). A magyar hangokkal sem volt probléma, ahogy hallottam, maradtak a fontosabb hangok.
A stáblista utáni jelenet viszont most újra kíváncsivá tett és ennek kapcsán várom a folytatást, amit már megerõsítettek. Viszont, jó lenne, ha abban újra rendesen visszatérne Will, Elizabeth, Davy Jones is, valamint remélhetõleg Barbossa is és akár még többen az elõzõ részekbõl.
Nem volt rossz, de az elsõ két rész színvonalát nem hozza, a vége alapján viszont most érdekel a folytatás. Illetve, lehet, hogy még valamivel jobban tetszett volna, ha moziban, 3D-ben nézem meg.
7.5/10
6/10
doktormacko1 2018 febr. 17. - 22:02:50 6/10
6 / 10 Most nem jött be ez a film.
5/10
Atis88 2017 nov. 04. - 19:10:52 5/10
Hát õszintén szólva én soha nem rajongtam ezért a bohóckodós stílusért amit ez a film képvisel, de eddig meg lehetett nézni úgy ahogy minden részt. Most viszont eljutott oda ez a szerencsétlenkedés, hogy unalmassá is vált. Folyton ugyan az a nóta, most már ötödjére ha jól számolom. Ráadásul a sztori annyira sablonos, hogy ha kivennénk az egyenletbõl Jack Sparrowt és idétlenkedéseit, akkor sem változna a sztori fõ vonala egy cseppet sem. Johnny Depp kalózfigurája sem a régi már, mondhatnánk, hogy hozza a kötelezõt, fizessék ki oszt jó napot! Ez az egész egy copy+paste film, szimpla bõrlehúzás semmi több. Persze ettõl egyszer nézhetõ, de nekem kezd elegem lenni ebbõl.

Hatalmas jóindulattal 5/10.
Külön letört, hogy minden jel szerint lesz 6. része is, tehát megint levesznek errõl a kiégett kalózról egy bõrt...
1/10
petoking 2017 okt. 14. - 23:20:13 1/10
Aki szeretne nézni egy igazán rossz filmet, annak merem ajánlani!!! Nagyon vártam, mert szerettem az 1.- 4. részeket, de nagyot csalódtam benne, 1óra 1 percnél lekapcsoltam, addig bírtam !
10/10
nikato 2017 okt. 09. - 17:24:04 10/10
Legjobb rész!!! Tele van poénokkal, látványos! Sokkal jobb, mint az elõzõek!
SPOILER: Sem Will, sem Elizabeth nem hiányzik belõle. Lehet pont azért jó, mert nincsenek benne csak pár jelenetre! SPOILER
10/10
manias 2017 okt. 03. - 23:03:43 10/10
Nekem nagyon tetszett! Izgalmas, poénos és látványos mint az elõzõ részek. A történeten csavarhattak volna egy picit, de igy is jó.
9/10
idõjós1010 2017 okt. 02. - 19:44:40 9/10
Nekem az elsõ három rész nagyon tetszett, de a negyedik rész után, már féltem a folytatástól. Kellemes csalódás ért. Bár, csak a negyedik részhez képest volt jó. A második rész poénjaihoz képest messze elmaradt, és a harmadik rész látványvilágától is, viszont hozta amit kell. Élveztem minden percét.
6/10
pihes 2017 szept. 26. - 15:24:42 6/10
Nem láttam belõle eddig, egy részt sem.
Ez a rész egész jó, könnyen felejthetõ.

6/10
6/10
Bob19 2017 szept. 26. - 13:32:36 6/10
Az eddigi legérdektelenebb rész. Bármelyik részét, bármikor szívesen megnézem újra és újra ha megy a tévében, de errõl azt hiszem mindig elfogok kapcsolni. Sajnos nincs meg az igazi Karib-tenger hangulata, még az immár védjeggyé vált fõcím zenét is kifelejtették belõle. Az eleje nagyon vontatott, hosszú és semmitmondó. Jack Sparrow és Barbossa is szörnyen unalmas alakítást nyújtott, lényegében háttérbe szorultak és egy jó poén sem csattant el sehol.
Kár, pedig nagyon vártam már. Azért remélem a folytatásra összeszedik magukat és visszatérnek az elõzõ részek feeling-jéhez.
Bigpapa 2017 szept. 17. - 11:23:56
Moziba nem mertem megnézni (ma már bánom), így tegnapig vártam, míg végre egy HD minõségû kópiát találtam. Valami miatt tegnap este angolul néztem meg, felirattal, és annyira élveztem. Salazar hangja, valami iszonyat jó, Johnny Depp pedig zseniális részeg angolban :)

Emlékszem, amikor az elsõ részt megnéztük moziban, oválisra tátott szájjal ültem és imádtam minden percét. Ahogy lehetett,megszereztem DVD-n és hol angolul, hol szinkronnal néztük. A második harmadik résszel sem volt különös gondom, bár a harmadik nekem kicsit sok volt. A 4. résztõl én idegbajt kaptam. Ezért is voltak fenntartásaim ezzel az 5. résszel.
Kb mint a Transformers filmekkel. Az elsõ atom jó, a második még nézhetõ, aztán onnantól kezdve, csak pénzlehúzás és egy rakás fos. Az utcsó kettõt már neten átpörgetve néztem meg, egy Ft-ot nem adok érte.

Itt megvan újra a Karib- Tenger hangulat, megvan az igazi Jack Sparrow, jók a poénok, jók a karakterek. Javier nagyon jó fõ gonosz.

SPOILER

A bank elhúzása tiszta Halálos iramban páncélszekrény húzás kocsikkal paródia volt. Mondjuk az is maga egy paródia, azt mi a fasznak rakták bele? De itt nagyon jó poén volt, mert egy mp-ig sem akarják, hogy elhiggyük, ez lehetséges. Orlando kicsit beuntan játszott, azért azt hittem, egy ilyen ziccert, hogy a csávó apja a Bolygó Hollandi kapitánya és egy legyõzhetetlen serege van, csak össze hozzák Salazar csapatával a végjátékban, de semmi.
Barbossa tuti fel fog tûnni, egy ilyen jó karaktert biztos nem hagynak veszni, feltámad (meg se halt) megint. Davy Jones feltûnését a végén (felirat után) nem igazán értettem, hisz a szigony minden tengeri átkot semlegesített, így õ is igazi ember kell, hogy legyen újra. Na majd kiderül. Ha a 6. rész is ilyen jó lesz, akkor tõlem maradhat polip :D

SPOILER VÉGE

Aki szerette az elsõ részt az nyugodtan nézze meg, mert kb ugyan az lett a hangulata. Nekem nagyon bejött, biztos, hogy ezt is még párszor unalmas estéken meg fogom nézni :)

10/10 (mert vissza kaptam az igazi Karib hangulatot)
10/10
Hige 2017 jún. 14. - 00:19:59 10/10
Évtizedes fájdalomtól szabadított meg ez a film. Pontosan, hiszen a 3. rész 2007-es. Az 1. rész nagy kedvencem, ha 100-szor nem láttam, akkor 1-szer sem. Aztán a 2-3. rész mindent tönkre tett. A 2. résznél még nem lehetett tudni, mivel nem volt lezárva a vége, de már abban sem tetszett a hangulat megváltozása - túl sötét és vészterhes volt, és túl kevés poén, azok is erõltetettek -, aztán a 3. rész már katasztrófa volt. Sírva jöttem ki a moziból anno, nem akartam elfogadni, hogy ez a történet vége. Természetesen soha többé nem néztem meg egyik részt sem... Még az elsõt sem, mert nem bírtam volna elviselni a szereplõk boldogságát, tudva, hogy milyen sors vár rájuk.
A 4. résszel nekem nem volt különösebb bajom, a korábbi történethez lazán kapcsolódik, és önálló filmként számomra teljesen elfogadható - meg is néztem talán 3-szor vagy 4-szer. Úgy éreztem, a hangulata is kezdett visszatalálni arra az útra, amit az 1. rész lefektetett. Arra is gondoltam, hogy - attól az apróságtól eltekintve, hogy Barbarossa él - akár közvetlenül az 1. rész után is jöhetett volna, az annak az eredményeit leromboló 2-3. részt nyugodtan ki lehetett volna hagyni.

Ez az 5. rész mindent más megvilágításba helyezett. Elõször is végre úgy éreztem, hogy visszatért az igazi Karib-tenger feeling - nem csak a poénos karakterek és szituációk, hanem az az alapbeállítottság is, hogy ugyan van akció, de az valahogy mégis veszélytelen, inkább vicces. De ami még ennél is fontosabb, hogy - amennyire csak lehetett - helyre tették, amit a 2-3. részben elrontottak. Nem tudom, hogy eleve így tervezték-e, vagy idõközben gondolták meg magukat, de szerintem ennek így kellett lennie. Ma is sírtam a film végén a moziban, de az örömtõl és a megkönnyebbüléstõl. Utólag visszagondolva eszembe jutott, hogy olyan kicsit ez a rész, mintha az 1. rész remake-je lenne, de ez engem egyáltalán nem zavart. Voltak hasonló felépítésû jelenetek, ahol még a zene is ugyanaz volt, de én pont, hogy örültem ezeknek.

Spoiler
Pl. amikor Jack és Henry beszélnek a börtönben, szinte vártam, hogy Henry megkérdezze: "Hogy szabadítsalak ki?", Jack pedig azt válaszolja: "Ezek csak apró szegecsek, fogd azt a padot!"
Spoiler vége

Egyszóval rendkívül felszabadultan jöttem ki a moziból. Valami a helyére került, nem csak a filmben, hanem bennem is. Nagyszerû élmény volt.

Észrevettem egyébként egy különös dolgot, ugyanis volt már egy ilyen élményem majd' 3 évvel ezelõtt. Akkor az Emlékek õrét néztem moziban, és kb. 10 évvel korábban olvastam a könyvet. A könyv vége homályosan van lezárva, és én valamiért a rosszabbik megoldást képzeltem bele (akkor még nem tudtam, hogy van 3 kötet folytatása). Így kb. egy évtizedig mindig borzasztóan éreztem magam, ha a könyvre gondoltam. A film azonban határozottan állást foglal a befejezéssel kapcsolatban, és amikor láttam azt moziban, akkor is elképesztõen megkönnyebbültem - akkor is úgy éreztem, letettem a régóta cipelt terhet. És bár nyilvánvalóan semmi köze sincs a személyéhez, mégis egészen hihetetlen véletlen egybeesés, hogy mindkét filmben Brenton Thwaites a fõszereplõ!
10/10
Retetet45 2017 jún. 10. - 09:59:17 10/10
Nem volt ez rossz ! Csak tul rovid. Pl a 3.resz 169 perc ez meg csak 129 perc tehat 40 perc a kulonbseg ami nagyon zavaro
Egyebkent 10/7
Muya 2017 jún. 08. - 19:56:01
SPOILER
Az elsõ rész anno nagyon elvarázsolt, egy új mûfaj született vele, de így az ötödik résznél már nem durrantak akkorát a poénok. Kicsit önmaga paródiája, olyan Monty Phyton stílusú humorral megfûszerezve. Fõleg akkor emlékeztetett a fent említett stílusra, amikor viszik akasztani Jack-et és találkozik a rokonával a dutyiban.
Ja Jack. Hát ez már nekem túlzás volt. Depp arcjátéka, és a testmozgása is. Az elsõ részben még nagyon tetszett,mert ott pont elég volt. Itt már csak azokkal a sajátos mozdulatokkal játszott. Szerintem ideje lenne megválnia ettõl a szereptõl.
Hát a leányzó egyáltalán nem tetszett. Õ is annyira túljátszotta az egészet szerintem. Kinézetre sem jött be (nem vagyok leszbi :D )
Az ifjú Turner gyerek meg hát.. hát Õ is elbújhat elõdje mögött.
A nagy öreg Orlando Bloom viszont nagyon lustán adta elõ a megátkozott apát. Amikor találkoznak Keira Knightley-val, az tetszett. A fiatalok szerelme elég gyengusz, elõdjeik viszont hozták a várt lobbanást.
Na,nem hasonlítgatom az elsõhöz, mert nincs értelme.
A történet az hasonló az eddigiekhez, csak a tálalása már untat. Olyan, mint amikor mindig ugyanazon az útvonalon utazol, ugyanazt a tájat látod, csak más emberek mászkálnak ott.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu