A kelletlen sárkány

Bakancslistához adom
The Reluctant Dragon
amerikai családi animációs film, 74 perc, 1941

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 15. - 17:22:33
"The Reluctant Dragon". Elvileg volt DVD-n, valójában úgy tûnik csak az ugyanezen címmel szereplõ rövidfilm szerepel a korongokon.

A történetet szintén valaki külsõstõl vették, nem a Disney sajátja.

Elõször is: EZ NEM EGY RAJZFILM.

A kezdésben bár megemlítik a címszereplõt, de egy élõszereplõs ... reklámot láthatunk, amiben a Disney felhívást tesz közzé hogy tessék õket megkeresni történetötletekkel. Továbbá akad pár rajzfilmes trükk is a'la Roger Rabbit. Közben felhazsnálva az apropót bemutatják a stúdió mûködését/a gyártási folyamatot rajzfilmeknél.

Az elsõ 20 perc ráadásul fekete-fehér.

De azért nem maradunk Rossz Viselkedés nélkül, fõszereplõnk (aki épp eladná Waltnak a címben szereplõ történetet) folyton és jobbára szándékosan meglép a kísérõjétõl (aki amúgy nem végez valami jó munkát), és megzavarja a mûködést, illetve ezáltal késik az idõpontjáról.

Egy idõ után pedig levetítik nekünk a Baby Weems rajzfilmet (elvileg "fejlesztés alatti termék", de tekinthetjük nyugodtan tényleges rajzfilmnek).

Második mini-rajzfilmünk egy Goofey-történet.

Végül csak elérünk a cím szerinti rajzfilmhez is, úgy az 53. percnél (ahol maga Walt Disney is szerepel). Eza 73 percig (The End) ki is tart már, de eléggé átverve érzem magam.