Film

A kelletlen útitárs /The Homesman/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 118 perc, 2013


Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?
Az 1800-as évek nebraskai határvidékén játszódik ez a western, amely George Briggsről (az Oscar-díjas Tommy Lee Jones), a semmirekellő csavargóról szól, akit Mary Bee Cuddy (a kétszeres Oscar-díjas Hilary Swank), a jóindulatú, független nő ment meg a biztos haláltól. Hogy törlesszen, George beleegyezik abba, hogy biztonságba kíséri Maryt és azt a három nőt, akik egyszerűen nem bírják tovább a határvidék kihívásait. A szokatlan páros hamarosan rádöbben, hogy az előttük álló út keményebb lesz, mint gondolták volna, ugyanis a nebraskai pusztaságon nem csupán az elemekkel kell megbirkózniuk, de könyörtelen támadókkal is.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2016. február 10. 17:16
Egyszerű, sivár környezetbe helyezett, egyszerű és sivár történet, de a felszín alá ásva komoly kincs lelhető: ahogy ez a nem túl izgalmas táj elképesztően jó képekkel lett lefényképezve, a puritán sztorivezetés mögött is ijesztően mély karakterek, lelki nyomorok rejlenek. Alapvető erkölcsi dilemmák novellagyűjteménye, persze a film tempójára és nem evilági univerzumára nem könnyű ráérezni, hollywoodi alkotásban - ez persze a neveken kívül miért is lenne az? - szokatlannak hathat így magára hagyni a nézőt a befogadásban.

2015. december 31. 22:16
egy meglehetősen döcögős, nehezen fogható, elég életszerűtlen történetből sikerült kihozni a maximumot.
helyenként roppant bájosra, szeretnivalóra sikeredett.
hilary swanket bármiben, bármeddig szívesen nézem.

2015. december 14. 18:53
Ma olvastam ki a könyvet, ami a förtelmesen sz*r Őrület és szerelem címet kapta. Ha nem láttam volna meg a borítón TLJ-t és Hilaryt, nem vettem volna ki a könyvtárból, így viszont azonnal tudtam, hogy ez a sztori az (A kelletlen útitárs egy-két fokkal elfogadhatóbb). Glendon Swarthout könyveiből már több film is készült (A mesterlövész John Wayne-nel, Ahol a fiúk vannak, Áldd meg az állatokat és a gyermekeket), szóval nem most figyeltek fel rá először. A két főszereplő miatt mindenképpen érdekel, még úgy is, hogy már látom, némely dolgot átírtak, de ez már csak így van a filmekkel.

Összes hozzászólás